Vakantiepark in de natuur: Recreatiepark de Leistert

Limburg heeft prachtige natuur en je kan daar dus ook prachtig verblijven. Ik ben zelf gek op de natuur en ga graag dagjes weg naar een vakantiepark in de natuur. Er zijn namelijk maar liefst drie verschillende nationale parken in Limburg en het is een provincie waar...

Duurzame Clean Beauty lijn van Douglas

Als je op zoek bent naar duurzame beauty, dan is de duurzame Clean Beauty lijn van Douglas zeker wat voor jou. Clean Beauty staat voor dierproefvrije producten zonder controversiële ingrediënten. Cyclische siliconen, parabenen en sulfaten zijn onder andere uitgesloten...

De leukste truien trends voor herfst 2022

Het begint langzaamaan al wat koeler te worden en dat betekent dat het weer tijd is voor leuke truien. Ik draag truien eigenlijk de hele herfst en winter door. Leuk voor over een jurkje, maar ook voor boven een broek. Benieuwd naar de leukste truien trends voor herfst...
Beste bedrijven: wij doen niet aan gratis reclame
40 Comments

Written by Celine

18 mei 2016

freepromotion

Pff.. De bedrijven die denken dat ze overal en voor niets reclame kunnen krijgen. Ik krijg regelmatig mailtjes van bedrijven die opzoek zijn naar een samenwerking, prima natuurlijk. Vervolgens mail ik terug naar het bedrijf, waar ze precies interesse in hebben en of ze een budget of een andere vorm van betaling hebben. Ik krijg dan regelmatig een mailtje terug dat ze helaas geen budget hebben, maar dat ze wel het artikel promoten op hun socialmedia kanalen. Ze hebben wel even een voorwaarde dat er drie follow linkjes in het artikel moeten verschijnen en nog veel meer.

Nou, het spijt me zeer, maar dat doe ik helaas niet. Kijk, als ik bijvoorbeeld een product koop in de winkel en dan vervolgens een artikel over dat product schrijf, dan is het natuurlijk ook reclame, maar dit product gebruik ik dan voor eigen gebruik. Ook plaats ik in dit artikel geen follow linkjes, die juist heel waardevol zijn voor bedrijven. Ik heb geen probleem met een artikel schrijven met follow linkjes, als er natuurlijk een vergoeding in de vorm van een product of een andere soort van betaling zit.

Dan heb je ook nog van die bedrijven die denken dat ze een product kunnen aanbieden en waar je dan een artikel over kan schrijven. Kijk, dit vind ik nou hartstikke leuk, vooral als het een make-up of een ander soort beauty product is. Ik word alleen wat minder enthousiast als het product vervolgens twee euro waard is of ze alleen maar een sample meegeven om eerst even te kijken hoe mijn schrijfstijl is. Nou, als je mijn schrijfstijl wilt bekijken dan kan je tussen mijn ruim vierhonderd artikelen kijken.

Mij gaat het niet om het geld of het product wat je ervoor krijgt. Mij gaat het om de respect die je krijgt van dat bedrijf. Ze denken dat bloggers gewoon simpele schrijvers zijn, die binnen een kwartiertje een artikel schrijven en die dus alles voor niets doen. Stel je voor, je krijgt een voorstel om in een restaurant te werken. Dit doe je dan toch ook niet zonder een loon?

Ik vind het altijd maar een beetje raar als bedrijven mailen zonder dat ze überhaupt een budget of iets anders hebben. Wat vind jij van bedrijven die gratis reclame willen?

signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. Sharing my beauty and fashion tips was always something I loved to do. Go to my about me page to get to know me.

Nice discounts

Popular blogs

3 tips voor het uitzoeken van een verrassend cadeau

3 tips voor het uitzoeken van een verrassend cadeau

Er is vaak wel een reden om iets cadeau te geven. Bijvoorbeeld omdat de feestdagen er weer aankomen, omdat iemand jarig is of omdat je iemand die in het ziekenhuis ligt graag een hart onder de riem wilt steken. Maar het blijft best lastig om tot een goed cadeau te...

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plastic flessen voor zeep gebruik je regelmatig en dan hebben we het nog niet gehad over de plastic flesjes om je handen schoon te maken. Ik was al erg lang op zoek naar een goed alternatief, totdat ik Savvy tegenkwam. Wil jij ook plasticvrij schoonmaken? Bekijk dan...

More blogs

Twee blogs bezitten | Wat?

Twee blogs bezitten | Wat?

Ik zat er al een hele lange tijd over na te denken om The Beautyboulevard te splitsen. Dit klinkt allemaal wat dramatischer dan het is, maar toch gaan er wel een hoop dingen veranderen. Binnenkort ga ik dus twee blogs bezitten. Maar hoe ga ik dat...

Communication Information Studies | Hoe en wat

Communication Information Studies | Hoe en wat

Even weer een persoonlijke update vanuit mijn kant. Ik ben namelijk alweer twee weken bezig met mijn nieuwe studie! Momenteel, studeer ik Communication Information Studies aan de VU. Een studie die echt volledig bij mij past en waar ik hopelijk...

Communicatie Informatiewetenschappen Ervaring

Communicatie Informatiewetenschappen Ervaring

Afgelopen week heb ik te horen gekregen dat ik geslaagd ben en dat betekent dat ik volgend jaar mag gaan studeren aan een universiteit. Ik ga Communicatie Informatiewetenschappen studeren aan de Vrije Universiteit. Ik sta natuurlijk al een tijdje...

40 Reacties

 1. Amy

  Dit is helaas zo herkenbaar! Ik schrijf over beauty maar krijg zoveel verzoeken van telefoonhoesjes tot hangmatten. Dan moet ik maar blij zijn met een telefoonhoesje van 5 euro maar moet ik inderdaad wel 3 links erin zetten + het promoten via social media. Dat ga ik dus NIET doen, haha! Voor reclame in magazines en op TV wordt ook gewoon betaald!

  Antwoord
 2. Jolien Nathalie

  Wat ik ook niet begrijp is waarom bedrijven hun emails altijd op zo’n mannier schrijven dat het lijkt alsof ze je (bloggers) een gunst doen, ookal heb je eigenlijk helemaal niets aan hun voorstel, belachelijk! Mooi artikel 🙂

  Antwoord
 3. Esmy

  Jup zwaar herkenbaar! Zolang het geen toegevoegde waarde heeft wijs ik het zobizo al af

  Antwoord
 4. Tamara TS

  Je hebt volkomen gelijk. Er moet wel iets tegenover staan dat de tijd die je met het artikel bezig bent compenseert. Ik heb zelf nog geen enkel mailtje gehad, maar ik weet nu wel een beetje waar ik op moet letten.

  Antwoord
 5. Delphine

  Er moet op zijn minst een item tegenover staan die past bij mijn blog. Altijd een beetje spijtig als bv beautybloggers bloggen over ipad- en telefoonhoesjes. Hiermee krijgen de bedrijven ook de bevestiging dat bloggers dit willen doen en blijven ze naarstig nieuwe bloggers emailen.

  Antwoord
 6. Astrid

  Ik ben nog maar net begonnen met bloggen en ik vind het wel fijn als de bedrijven in kwestie mijn artikel via hun kanalen promoten. Ik hoef er op dit moment ook geen geld voor te hebben, daar ben ik ook nog ’te klein’ voor. Wel ga ik niet in zee met bedrijven die allerlei eisen stellen. Ik wil best een artikel schrijven over een product gerelateerd aan mijn blog. Ik ga ook niet over telefoonhoesjes bloggen inderdaad… Ik ben verder eerlijk over wat ik er van vind en ze moeten me minimaal een full size product opsturen.

  Antwoord
  • Celine

   Het is natuurlijk altijd fijn dat bedrijven je artikel promoten op hun socialmedia kanalen, alleen daar schrijf ik geen artikel voor ;). Succes met je nieuwe blog!

   Liefs, Celine

   Antwoord
 7. Marguerita

  Eens! Toevallig net zo’n bedrijf teruggemaild dat ik heel graag de voorgestelde samenwerking aanga… Als betaalde advertorial. Seriously, dat kan ik niet maken tegen bedrijven die me wel dure of leuke dingen toesturen of betalen. Als het een goed doel is of geweldige tip voor mijn lezers is het wat anders…

  Antwoord
 8. Linda | travellersoftheworld

  Ik heb hier nog weinig ervaring mee, wij zijn net gestart, en hadden na een maand wel een mail van een andere site, waar we ook een soort samenwerking mee zijn aangegaan. Het past goed bij onze blog en we mogen op onze eigen manier het product promoten. Mochten wij vaker ooit mails krijgen ga ik het inderdaad niet voor niks doen en wil ik wel mijn eerlijke mening kunnen geven. Het moet natuurlijk ook passen bij je blog, over telefoonhoesjes of foundation schrijven is op een reisblog a helemaal niet relevant :p

  Antwoord
  • Celine

   Een product vind ik altijd ook een vorm van betaling, maar dan moet het wel een waarde hebben.

   Liefs, Celine.

   Antwoord
 9. Esmeralda

  Helemaal mee eens, maar datheb je al gelezen ;).
  Laatst kreeg ik zelfs een mailtje met: “beste beauty blogger” terwijl ik toentertijd geen eens beauty gerelateerde artikelen geschreven heb….

  leuk artikel!!

  Antwoord
 10. Mariska

  Ik zou niet onderschatten hoe waardevol het voor je blog kan zijn als bedrijven met grote social media je artikel delen. Moet wel ergens over kunnen schrijven, dus ik wil wel een product kunnen reviewen. Aan de ene kant willen sommige bedrijven zo veel mogelijk voor een stuiver maar je hebt ook bloggers met naar mijn mening vrij hoge eisen.

  Antwoord
 11. linda

  Ik kreeg laatst ook weer zo’n mail. Of ik een artikel wilde schrijven,maar het artikel was niét bedoeld als Advertorial, maar enkel als leuk informatief artikel. Er moesten natuurlijk wel 3 links in verwerkt worden.. oh en het artikel zou ook gelinkt worden op hun website. Win win situatie!
  Die ging dus meteen de prullenbak in. Op dat soort mailtjes reageer ik niet eens meer.. zo vermoeiend.

  Antwoord
 12. Rashmi & Chalukya

  We can completely relate to the frustration in your post, the companies dont value the effort we put in writing. Its hard time they get it right and I really wish all bloggers join hand in this effort.

  Antwoord
  • Celine

   Indeed. I couple of days ago I’ve received a message on this blogpost with the comment: ‘Bloggers aren’t that valuable, they are just writers’. Companies just don’t understand.

   Antwoord
   • Garima

    sorry maar ik ben helemaal niet mee eens. Ik begrijp volledig uw standpunt, maar je moet ook begrijpen dat veel bedrijven staan ook nog in het opbouwfase. veel mensen bloggen nu alleen maar voor het zakelijke doeleinden, dus de manier waarop ik het zie, dit is gewoon een manier om het elkaar te steunen. Als je wilt betaald worden of gratis artikelen krijgen, moet jij ook een “tractie” leveren qua winst, maar dat is geen garantie, toch? ik denk als een eigenaar van een bedrijf en fotograaf(part time blogger ook) wil ik gewoon zeggen dat veel bloggers zijn niet realistisch over wat ze kunnen bereiken als bloggers, en als ze echt impactvolle zijn aan de volger want wij hebben heel veel promoties gedaan met bloggers die helemaal niet succesvol waren en dat was en zonde maar de volgers heeft weining/geen zin in de product of de blogger, maar dat kent de blogger zelfs niet. ik zie alleen maar F4F en L4L en dat levert niks. ik stuur ook emails elke dag aan bloggers voor gratis promoties voor mijn bedrijf in ruilen een leuk fotoshoot portfolio voor hun blog, een goodiebag of zo. voor mij betreft is dit niet zo slecht als je op een andere manier kijkt

    Antwoord
    • Celine Klooster

     Je begrijpt me helemaal verkeerd. Er zijn vaak bedrijven die bijvoorbeeld met een gratis printable komen of een gratis ding wat helemaal niets waard is voor de blogger. Het is net zoals niet betaald worden voor het werk wat je doet. In ruil hiervoor willen ze twee follow-linkjes etc. Goodiebag etc is ook een manier van betalen en dat staat ook duidelijk in het artikel. Kwestie van het artikel lezen.

     Antwoord
 13. Engelina

  Ik snap je frustratie, maar mijn grootste frustratie is als bedrijven mij mailen voor een samenwerking met iets wat totaal niet van toepassing was.
  Zij wisten toevallig dat mijn kleding maat 44/46 was in die tijd. en kreeg vervolgens de vraag of ik hun bikini wilde kopen die maar tot maat 38 ging. ja ik zou dan 10% korting krijgen om die bikini te kopen en vervolgens moest er een heel artikel komen,,,,

  Heel soms doe ik wel aan gratis reclame maar dan alleen als ik zelf achter het product sta en het dan ook zelf heb aangeschaft.

  Nu moet ik wel zeggen dat ik nog maar enkele samenwerkingen heb gehad en daar super blij mee ben .

  Antwoord
  • Celine

   Jeetje dat is ook een grote afknapper zeg. Ook zo raar dat je het product zelf moet kopen en daar vervolgens nog een artikel over moet schrijven.

   Antwoord
 14. Ana De- Jesus

  It frustrates me and unless you are giving me a product or sponsoring my post I am not writing a post for free!

  Antwoord
 15. Nya

  I completely understand. Even though I don’t have a beauty blog, I cooperate often with indie authors and publishers, the so called exchange of book reviews. And while I’d love to do book reviews of everything, obviously I don’t have time for everything. So I kindly offer them the possibility of interviewing them on my blog if I think their work is interesting enough. You can’t imagine the amount of people that want to be promoted on your blog, yet even refuse to tick the ‘yes’ on subscribe to your blog. Why would I be interested in promoting someone’s work who is not even interested in my mine?

  Antwoord
  • Celine

   You are totally right! So annoying that people don’t understand.

   Antwoord
 16. Jessica

  Companies should understand the cost of every blog post and though I call my self as FREElancer, it doesn’t mean I am giving service for free. Haha. Great write-up

  Antwoord
 17. courtney

  I really do wish that companies understood how much work, time and effort actually goes into us creating quality content.

  Antwoord
  • Celine

   Exactly! Thanks for your comment x

   Antwoord
 18. Tiina A

  Good, Celine! That’s so weird that the companies think that they can ask promotion but not willing to pay for it. It takes time to write about soemthing, it doesn’t just come out just in one second.

  Antwoord
 19. Lesley

  Snap wat je bedoeld en iedereen wil voor een dubbeltje op je blog komen. Let wel even op, je zegt dat ze moeten betalen voor een follow link op je blog. Betaalde content moet altijd non follow zijn voor Google. Niet betaalde content mag wel gewoon follow zijn, dat zijn echte niet betaalde linkjes.

  Antwoord
  • Celine

   Je hebt inderdaad gelijk, is toch wel lastig soms..

   Antwoord
 20. Gabrielle Crystal RoseBonniee ~

  Hahahaha, I know that feeling as well! I got a few e-mails especially from the foreign e-shops and it was something like “Can you promote our stuff, blah blah blah. It´s good for your blog too because you can get new followers, we can provide you an unique article too.” And I was like, what the .. hell? I wrote them also about a payment and they were like “No, the article is your payment because you can get more followers etc.” and I was so startled, I couldn´t even respond, haha.

  Antwoord
  • Celine

   Pff that’s so weird! I’ve received those e-mails as well! So annoying and disrespectful. I don’t get it why some companies can’t use their brains and just think how the blogger feels. New followers, because of a new unique article? I don’t think that’s possible.

   Antwoord
 21. Mief

  Heeeel herkenbaar!
  Bedrijven vinden mijn Instagram account heel interessant. Ik krijg dan ook regelmatig mailtjes. Laatst kreeg ik een mailtje van een bedrijf die bikini’s a la Kim Kardashian verkopen. Even doorgevraagd. Blijkt dat ze me 30% korting willen geven maar dan moet ik ze wel promoten op al m’n sm kanalen. Nou, ik ben 13, wat moet ik dan met een Kim Kardashian bikini? Bovendien zijn hun bikini’s €200,-. Dan is het product, ook met korting, onbetaalbaar voor mij. Kunnen ze dat niet snappen? Zo vervelend…

  Antwoord
 22. Alycia

  Very good post. I absolutely appreciate this site. Continue the good work!

  Antwoord
 23. Melvina

  Hello there! This article couldn’t be written much better!
  Going through this article reminds me of my previous roommate!
  He constantly kept talking about this. I am going to forward this post to him.
  Fairly certain he will have a very good read. I appreciate you for sharing!

  Antwoord
 24. Emma

  Herkenbaar. Ik word nog niet zo vaak aangesproken, maar ik heb het gevoel dat sommige bedrijven denken dat alle kleinere bloggers dom en naïef zijn. Zo vervelend.

  Antwoord
 25. Sjoukje - meergeldminderstress

  Heel goed dat je dit onder de aandacht brengt. Ik snap ook niet dat bedrijven denken dat ze zo makkelijk gratis reclame kunnen maken.

  Antwoord
 26. Ilona Wielinga

  Ik ben het helemaal met je eens!
  En sommige bedrijven, tja die snappen t gewoon niet.
  Ik kreeg een tijdje geleden ook een mailtje, of ik een review wilde schrijven over chokers. Ze wilden dan wel do-follow links en mijn foto’s op hun website gebruiken.
  Ik teruggemaild dat ik best gratis een review wil schrijven, maar niet met do-follow links en ook nog eens gratis mijn foto’s.
  Krijg ik vervolgens een mailtje terug dat ik er niets voor krijg en ook nog eens de chokers zelf moet betalen, maar dan wel 10% korting krijg. Eh hallo? Dacht het even niet

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.