Follow:
Personal

Wat wordt mijn studiekeuze?

Ik zit nu in mijn examenjaar en dat betekent dat ik mijn studiekeuze moet maken. Een lastig keuze natuurlijk en hiervoor heb ik veel opendagen moeten bezoeken. Benieuwd naar mijn studiekeuze? Check dan dit artikel.

Mijn studiekeuze

Dit jaar heb ik proef gestudeerd bij communicatie- en informatiewetenschappen en de studie spreekt me heel erg aan. Je kan namelijk een richting op genaamd journalistiek en dat spreekt me natuurlijk heel erg aan. Daarnaast ga ik volgende week ook proefstuderen bij Algemene Sociale Wetenschappen en communicatiewetenschappen. Ik weet niet of de eerste studie mij nou echt aanspreekt, maar de tweede studie spreekt mij zeker aan. Waarschijnlijk wordt het dus een strijd tussen communicatiewetenschappen en communicatie- en informatiewetenschappen.

studiekeuze

Communicatie- en informatie wetenschappen

Communicatie- en informatiewetenschappen vind ik zo interessant, omdat je dan de richting journalistiek op kan. Met de richting journalistiek kan je natuurlijk ook nog alle kanten op. Daarnaast is deze studie een Engelse studie, waardoor je dus ook gaat samenwerken met internationale studenten. Dit lijkt me ook heel erg tof en alhoewel het in het Engels praten en studeren eerst wel even lastig lijkt, heb ik er toch heel erg zin in om dat te doen. Het lijkt me dan ook heel erg tof om in contact te komen met internationale studenten. Zo zat ik laatst naast een Franse student en ik vind het altijd erg interessant om dan te weten te komen hoe het is in Frankrijk en hoe het nou is als internationale student. Een Engelse studie lijkt me dus erg gaaf!

Heb jij ooit van deze studie gehoord en hoe lijkt jou deze studie? Ik ben benieuwd!

Wil je meer over mij weten? Check dan mijn Instagram pagina of mijn Facebook pagina. Daarnaast heb ik laatst mijn examens gehaald. Wil je weten hoe deze gingen? Check dan zeker dit artikel.

Related:

Previous Post Next Post

15 Comments

 • Reply Dana

  Interessante studies heb je op het oog! Nou studeer ik niet in die richting maar wel in het Engels. Zelf vind ik het eigenlijk best mee vallen, momenteel loop ik ook stage bij KLM, waar ook best veel Engels wordt gesproken nu gaat alles zo soepeltjes. Dus uiteindelijk went alles wel.

  8 december 2017 at 15:18
 • Reply Adine @ LekkerLevenMetMinder.nl

  Dit klinkt erg leuk! Wat fijn ook dat je de kans hebt om te proefstuderen, dan kun je mooi kijken of het wat voor je is! Ik zit zelf in de communicatie en heb een Engelstalige opleiding gevolgd. Dat is inderdaad (als je al een beetje Engels spreekt) prima te doen en het is heel goed om op die manier een taal te leren! Het heeft mij wat dat betreft wel veel gebracht.

  9 december 2017 at 09:51
 • Reply Vera

  Interessant zeg, heb ik zelf ook naar gekeken. Uiteindelijk toch wat anders gekozen. Namelijk Leisure en Eventmanagement, ook leuk!

  9 december 2017 at 11:21
 • Reply Malou

  Ja ik heb er wel eens naar gekeken, het lijkt me namelijk ook heel interessant!

  9 december 2017 at 11:34
 • Reply Daisy

  Ik ken ze niet maar ze klinken me wel heel erg leerzaam en leuk!
  Het lijken me interessante studie’s!

  Succes met je keuze 🙂

  9 december 2017 at 11:58
 • Reply Lisanne

  Klinkt super interessant! Een Engelse studie kan ik alleen maar aanraden! Ik volg een studie tot Engels docent (in het Engels, duh) en het geeft zo veel leuke extras!

  9 december 2017 at 12:12
 • Reply Jantina Scheltema

  Ik had uberhaupt nog nooit van proefstuderen gehoord! Wat handig 🙂
  Ik denk dat een studie in een andere taal in het begin even lastig is, maar dat je het best snel oppikt. Omdat iedereen om je heen ook in die taal spreekt moet je wel en ga je gewoon mee met de flow.

  9 december 2017 at 12:38
 • Reply Dhini

  Dat lijkt mij interessant studie’s. succes!

  9 december 2017 at 13:38
 • Reply Girls-Things

  Dat lijkt mij idd een leuke studie! Ik heb eigenlijk ook altijd wel de kant van journalistiek op gewild. Wie weet….. ooit, hihi . Als je maar iets doet wat je leuk vindt!

  9 december 2017 at 18:37
 • Reply Nicole Orriëns

  Dat proefstuderen klinkt erg handig. Wat houdt dat precies in?

  10 december 2017 at 10:56
 • Reply Marije

  Super leuk! Ik wens je veel succes met de definitieve keuze. Volg je hart 🙂

  Liefs Marije

  11 december 2017 at 12:36
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Favoriete winkels die jij zeker moet bezoeken

  Het is bijna kerst en dat betekent dat je nog zeker een aantal cadeautjes moet kopen voor jouw geliefden of...

  Sluiten