Follow:
Beauty Huidverzorging

Verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing | Zo doe je dat!

Al eerder schreef ik een artikel over het epileren van mijn lichaam voor het verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing, maar natuurlijk zijn er nog andere manieren. Zo zijn er vier methoden die je echt eens uitgetest moeten hebben om te kijken welke bij jou past. Benieuwd naar deze methoden? Lees dan deze blog.

Verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing

Er zijn verschillende methoden om lichaamsbeharing te verwijderen. Er zijn natuurlijk pijnlijke methoden, maar ook minder pijnlijke methoden. Onder de wat minder pijnlijke methode valt het scheren, een ontharingsmethode die iedereen wel kent. Daarnaast kan je ook epileren of harsen, wat pijnlijker is.

Scheren

Dit is natuurlijk de meest bekende ontharingsmethode, maar helaas niet voor iedereen geschikt. Zo scheer je het makkelijkst met een scherp scheermesje en wat scheergel of schuim. Het is dan belangrijk dat je met de haarrichting mee scheert om zo ingegroeide haartjes en irritaties te voorkomen.

Verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing

Ik gebruik zelf een andere methode dan scheren, omdat bij mij de haartjes te snel terug kwamen. Zo moest ik om de twee dagen scheren, maar met epileren hoeft dit voor twee weken niet. Dat scheelt mij weer een hoop tijd!

Harsen of waxen

Harsen of waxen is een andere methode voor het verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing. Met deze methode verwijder je haar door middel van een warme of koude ontharingswas. Deze methode kan vrij pijnlijk zijn, omdat je de haartjes er hard uittrekt.

De haartjes worden er met wortel en al uitgetrokken, waardoor de haartjes drie tot acht weken wegblijven. Ideaal!

Verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing: Elektrische epilatie

Deze behandeling moet niet vergeleken worden met het zelf epileren, want het is toch wat anders. Met deze behandeling komt via een stroomstootje warmte vrij en gaat het haarzakje kapot. Dit stroomstootje wordt naar het haarzakje gestuurd via een klein steriel naaldje en op deze manier krijgt de haar geen voeding meer waardoor hij niet meer kan groeien.

Verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing

Ook kan je natuurlijk zelf epileren. Dit doe ik zelf met mijn Braun epileer apparaat. Wel merk ik hierbij dat ik soms last heb van ingegroeide haartjes, waar ik maar moeilijk vanaf kom. Met de elektrische epilatie behandeling heb je hier minder snel last van!

Laserontharen

Laserontharing is een permanente methode om ongewenste haargroei te verwijderen. Dit gaat als volgt: de laser produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel die een fractie van een seconde uitgezonden wordt op de huid. Vervolgens absorbeert het laserlicht het pigment van de haren en deze worden vervolgens omgezet in warmte. De warmte zorgt ervoor dat de haarzakjes worden vernietigd, waardoor geen nieuwe haren meer kunnen groeien. Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig voor een goed resultaat!

Het laserontharen en het elektrische epileren kan je bij Huidzorghouten doen. Zij hebben zich gespecialiseerd in deze methoden, waardoor je een geweldig resultaat krijgt. Geen irritaties, ingegroeide haartjes of huidverkleuringen meer!

Welke manier van het verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing gebruik jij?

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
100% vegan producten: Skincare & makeup

Als ik 100% vegan producten kan gebruiken, dan doe ik dat ook en dan ook natuurlijk met skincare. Lavera stuurde...

Sluiten