Hoe laat je een doffe huid weer meer stralen?

Heb je last van een doffe huid? Wisseling van de seizoenen, een drukke periode of veranderingen in je leven: er kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen. Het is natuurlijk vervelend en je wilt er zo snel mogelijk weer vanaf. De juiste huidverzorging...

Etherische oliën van Jiva Organic: Review

Ik ben gek op etherische oliën. Ze ruiken heerlijk en je kan ze ook in verschillende producten stoppen. Zo gebruik ik graag etherische oliën in mijn zelfgemaakte deo, om die zo een lekker geurtje te geven. Dit keer review ik dan ook de etherische oliën van Jiva...

Vakantiepark in de natuur: Recreatiepark de Leistert

Limburg heeft prachtige natuur en je kan daar dus ook prachtig verblijven. Ik ben zelf gek op de natuur en ga graag dagjes weg naar een vakantiepark in de natuur. Er zijn namelijk maar liefst drie verschillende nationale parken in Limburg en het is een provincie waar...
Te lange dagen op school is niet goed voor de leerling
2 Comments

Written by Celine

18 januari 2016

schoolin

Je kent het wel. De leraren die zeuren dat je even niet oplet of als je een keer je huiswerk niet af hebt. Dit allemaal komt meestal doordat je geen tijd hebt. De leraren vragen zich af waarom je geen tijd hebt. Je hebt toch gewoon na school tijd? Beste leraren, als ik na school om vijf uur klaar ben, dan wil ik wel eventjes uitrusten na zo’n lange dag. Ook heb ik sporten, in mijn geval dansen waar ik drie keer in de week met plezier heen ga. Vervolgens om acht uur begin ik dan met mijn huiswerk of eventueel leerwerk, want ja, de leraar zegt dat je dat moet doen. Vervolgens zit je tot tien uur hard te ploegen, om dat laatste leerwerk of huiswerk af te krijgen. Natuurlijk wil je dan niet meteen gaan slapen, want je hebt ook nog ergens een sociaal leven (of wat er tenminste van over is).

De volgende dag zeuren de leraren dat je niet oplet of dat je er moe uitziet. Vervolgens geven ze als suggestie om een keer wat vroeger naar bed te gaan. Beste leraar, dit kan niet door de roostermakers die mijn rooster zo verschrikkelijk hebben gemaakt. En deels ook door u, omdat u een kilo aan huiswerk voor de volgende dag opgeeft.

Maar dan hebben we het nog niet over het weekend. In het weekend hoor je even uit te rusten van de vijf dagen die je op school hebt gezeten. Maar nee, dat kan niet! Je hebt twee opties. Of je maakt het kilo aan huiswerk die de leraar je hebt opgegeven of het kilo leerwerk. Sociale leven? Waar ben je? En dan heb je vervolgens ook nog die leraren die zeggen dat ze geen tijd hadden om een toetsje na te kijken. Sommige leraren doen hier zelfs drie weken over! Oke, als wij al ons huiswerk en leerwerk maken, dan vind ik tenminste dat we hier een klein dingetje voor terug moeten krijgen. Natuurlijk, we krijgen later een mooi diploma en al de voordelen die je daaraan hebt, maar het kan ook wel even wat rustiger aan.

Mijn oplossing, maak de rooster gewoon een stuk beter en denk gewoon wat beter na over de vele tussenuren die de leerlingen hebben. En als het dan echt niet anders kan, zorg er dan tenminste voor dat het in de studieruimte rustig in, in plaats van al die schreeuwende kinderen die voor de eerste keer een tussenuur hebben. Het zal erg, maar dan ook heel erg fijn zijn als hier een keer wat aan wordt gedaan, in plaats van dat alle leerlingen uiteindelijk oververmoeid raken.

Wat vind jij hier nou van?

Liefs, Celine.

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. Sharing my beauty and fashion tips was always something I loved to do. Go to my about me page to get to know me.

Nice discounts

Popular blogs

De leukste truien trends voor herfst 2022

De leukste truien trends voor herfst 2022

Het begint langzaamaan al wat koeler te worden en dat betekent dat het weer tijd is voor leuke truien. Ik draag truien eigenlijk de hele herfst en winter door. Leuk voor over een jurkje, maar ook voor boven een broek. Benieuwd naar de leukste truien trends voor herfst...

Populaire trouwjurk merken voor 2022: Dit zijn de nieuwste trends

We zijn nu ruim op de helft van 2022 en het trouwjurken seizoen is goed aan te gang. Ondertussen kunnen we dan ook zien wat de populaire trouwjurk merken voor 2022 zijn. Brides to be, ga er daarom maar eens goed voor zitten, want dit is het artikel waar je op hebt...

More blogs

Twee blogs bezitten | Wat?

Twee blogs bezitten | Wat?

Ik zat er al een hele lange tijd over na te denken om The Beautyboulevard te splitsen. Dit klinkt allemaal wat dramatischer dan het is, maar toch gaan er wel een hoop dingen veranderen. Binnenkort ga ik dus twee blogs bezitten. Maar hoe ga ik dat...

Communication Information Studies | Hoe en wat

Communication Information Studies | Hoe en wat

Even weer een persoonlijke update vanuit mijn kant. Ik ben namelijk alweer twee weken bezig met mijn nieuwe studie! Momenteel, studeer ik Communication Information Studies aan de VU. Een studie die echt volledig bij mij past en waar ik hopelijk...

Communicatie Informatiewetenschappen Ervaring

Communicatie Informatiewetenschappen Ervaring

Afgelopen week heb ik te horen gekregen dat ik geslaagd ben en dat betekent dat ik volgend jaar mag gaan studeren aan een universiteit. Ik ga Communicatie Informatiewetenschappen studeren aan de Vrije Universiteit. Ik sta natuurlijk al een tijdje...

2 Reacties

  1. Nicole

    Dit is heel erg herkenbaar. Op het HBO heb ik hier gelukkig vrij weinig last van, omdat onze roosters zo zijn gepland dat wij in het weekend écht vrij zijn, mits je door de weeks studeert. Maar op de middelbare school, jeejtje wat een bevalling was dat altijd..

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.