Follow:
Personal

Te lange dagen op school is niet goed voor de leerling

schoolin

Je kent het wel. De leraren die zeuren dat je even niet oplet of als je een keer je huiswerk niet af hebt. Dit allemaal komt meestal doordat je geen tijd hebt. De leraren vragen zich af waarom je geen tijd hebt. Je hebt toch gewoon na school tijd? Beste leraren, als ik na school om vijf uur klaar ben, dan wil ik wel eventjes uitrusten na zo’n lange dag. Ook heb ik sporten, in mijn geval dansen waar ik drie keer in de week met plezier heen ga. Vervolgens om acht uur begin ik dan met mijn huiswerk of eventueel leerwerk, want ja, de leraar zegt dat je dat moet doen. Vervolgens zit je tot tien uur hard te ploegen, om dat laatste leerwerk of huiswerk af te krijgen. Natuurlijk wil je dan niet meteen gaan slapen, want je hebt ook nog ergens een sociaal leven (of wat er tenminste van over is).

De volgende dag zeuren de leraren dat je niet oplet of dat je er moe uitziet. Vervolgens geven ze als suggestie om een keer wat vroeger naar bed te gaan. Beste leraar, dit kan niet door de roostermakers die mijn rooster zo verschrikkelijk hebben gemaakt. En deels ook door u, omdat u een kilo aan huiswerk voor de volgende dag opgeeft.

Maar dan hebben we het nog niet over het weekend. In het weekend hoor je even uit te rusten van de vijf dagen die je op school hebt gezeten. Maar nee, dat kan niet! Je hebt twee opties. Of je maakt het kilo aan huiswerk die de leraar je hebt opgegeven of het kilo leerwerk. Sociale leven? Waar ben je? En dan heb je vervolgens ook nog die leraren die zeggen dat ze geen tijd hadden om een toetsje na te kijken. Sommige leraren doen hier zelfs drie weken over! Oke, als wij al ons huiswerk en leerwerk maken, dan vind ik tenminste dat we hier een klein dingetje voor terug moeten krijgen. Natuurlijk, we krijgen later een mooi diploma en al de voordelen die je daaraan hebt, maar het kan ook wel even wat rustiger aan.

Mijn oplossing, maak de rooster gewoon een stuk beter en denk gewoon wat beter na over de vele tussenuren die de leerlingen hebben. En als het dan echt niet anders kan, zorg er dan tenminste voor dat het in de studieruimte rustig in, in plaats van al die schreeuwende kinderen die voor de eerste keer een tussenuur hebben. Het zal erg, maar dan ook heel erg fijn zijn als hier een keer wat aan wordt gedaan, in plaats van dat alle leerlingen uiteindelijk oververmoeid raken.

Wat vind jij hier nou van?

Liefs, Celine.

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Nicole

  Dit is heel erg herkenbaar. Op het HBO heb ik hier gelukkig vrij weinig last van, omdat onze roosters zo zijn gepland dat wij in het weekend écht vrij zijn, mits je door de weeks studeert. Maar op de middelbare school, jeejtje wat een bevalling was dat altijd..

  19 januari 2016 at 20:05
  • Reply Celine

   Ah dat is erg fijn!

   19 januari 2016 at 22:31

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Fridiary: Zo moe..

  Nou, ik merk duidelijk dat we weer begonnen zijn met school. School is zo vermoeiend en soms begrijp ik echt...

  Sluiten