Vakantiepark in de natuur: Recreatiepark de Leistert

Limburg heeft prachtige natuur en je kan daar dus ook prachtig verblijven. Ik ben zelf gek op de natuur en ga graag dagjes weg naar een vakantiepark in de natuur. Er zijn namelijk maar liefst drie verschillende nationale parken in Limburg en het is een provincie waar...

Duurzame Clean Beauty lijn van Douglas

Als je op zoek bent naar duurzame beauty, dan is de duurzame Clean Beauty lijn van Douglas zeker wat voor jou. Clean Beauty staat voor dierproefvrije producten zonder controversiële ingrediënten. Cyclische siliconen, parabenen en sulfaten zijn onder andere uitgesloten...

De leukste truien trends voor herfst 2022

Het begint langzaamaan al wat koeler te worden en dat betekent dat het weer tijd is voor leuke truien. Ik draag truien eigenlijk de hele herfst en winter door. Leuk voor over een jurkje, maar ook voor boven een broek. Benieuwd naar de leukste truien trends voor herfst...
Studiedruk is soms te hoog
12 Comments

Written by Celine

24 februari 2017

Ik zit nu in 5vwo en dat betekent niet dat ik op mijn luie kont kan zitten. Ik moet zoveel doen en soms moet ik zelfs mijn vakanties inleveren voor school. Ik ben het hier echt niet mee eens en ik word er eerlijk gezegd ook een beetje moe van. Soms is die studiedruk echt te hoog. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen.

Studiedruk

Ik begrijp volledig dat je in 5vwo echt niet op je luie kont kan gaan zitten. Dit is gewoon onmogelijk en eigenlijk voor heel weinig personen weggelegd. Toch begrijp ik de studiedruk niet helemaal. Ik heb bijvoorbeeld nu voorjaarsvakantie en ik heb mijn hele vakantie moeten inleveren voor school. Ik heb hierna een toetsweek waar allemaal examen toetsen in voorkomen. Hiervan mag ik er maar één herkansen. Het is dus bijna onmogelijk om voor al deze toetsen een goed cijfer te halen en om ook nog eens van mijn vakantie te kunnen genieten. Ik zit van ’s morgens vroeg tot ’s avonds te leren en ik loop nu nog steeds achter op mijn planning. Zeven hoofdstukken leren voor geschiedenis (met ieder 5 of 6 paragrafen!), drie boeken leren voor Filosofie en ga zo maar door.

Teveel toetsen

Tien toetsen die ik echt niet zo uit mijn duim kan zuigen. Ze zeggen dan wel dat het niet zoveel werk is, omdat je het toch allemaal wel hebt gehad, maar dat is echt niet zo. Alles moet je weer herhalen en je kan niet zomaar een toets binnenstappen zonder geleerd te hebben. Sommige leraren maken toetsen ook opeens extreem moeilijk. Negen van de tien keer komt de geleerde stof niet eens in de toets voor en heb je dus alles voor niets geleerd.

Het is niet dat ik 5vwo niet aan kan, daar ligt het echt niet aan. Alleen een beetje rust mogen de leraren ons wel gunnen. Als ik 5vwo halen moet ik dus al mijn vrije tijd en vakanties inleveren, want anders is dit bijna onmogelijk. Het is nu gewoon belangrijk om me te focussen op mijn doel later en nu even niet te denken aan de uren die ik moet inleveren. Ik hoop binnenkort weer lekker veel te kunnen bloggen en even te kunnen genieten van de andere dingen om mij heen. Nu lukt dat tenminste niet.

Hoe is dat bij jou op school? Heb jij nog een beetje vrije tijd?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. Sharing my beauty and fashion tips was always something I loved to do. Go to my about me page to get to know me.

Nice discounts

Popular blogs

3 tips voor het uitzoeken van een verrassend cadeau

3 tips voor het uitzoeken van een verrassend cadeau

Er is vaak wel een reden om iets cadeau te geven. Bijvoorbeeld omdat de feestdagen er weer aankomen, omdat iemand jarig is of omdat je iemand die in het ziekenhuis ligt graag een hart onder de riem wilt steken. Maar het blijft best lastig om tot een goed cadeau te...

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plastic flessen voor zeep gebruik je regelmatig en dan hebben we het nog niet gehad over de plastic flesjes om je handen schoon te maken. Ik was al erg lang op zoek naar een goed alternatief, totdat ik Savvy tegenkwam. Wil jij ook plasticvrij schoonmaken? Bekijk dan...

More blogs

Twee blogs bezitten | Wat?

Twee blogs bezitten | Wat?

Ik zat er al een hele lange tijd over na te denken om The Beautyboulevard te splitsen. Dit klinkt allemaal wat dramatischer dan het is, maar toch gaan er wel een hoop dingen veranderen. Binnenkort ga ik dus twee blogs bezitten. Maar hoe ga ik dat...

Communication Information Studies | Hoe en wat

Communication Information Studies | Hoe en wat

Even weer een persoonlijke update vanuit mijn kant. Ik ben namelijk alweer twee weken bezig met mijn nieuwe studie! Momenteel, studeer ik Communication Information Studies aan de VU. Een studie die echt volledig bij mij past en waar ik hopelijk...

Communicatie Informatiewetenschappen Ervaring

Communicatie Informatiewetenschappen Ervaring

Afgelopen week heb ik te horen gekregen dat ik geslaagd ben en dat betekent dat ik volgend jaar mag gaan studeren aan een universiteit. Ik ga Communicatie Informatiewetenschappen studeren aan de Vrije Universiteit. Ik sta natuurlijk al een tijdje...

12 Reacties

 1. Mariska

  Middelbare school is een struggle. En dan ga je naar HBO of uni, en is het nog veel erger. Allemaal kei kut.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ik heb juist het idee dat het op de uni veel beter is. Dan doe ik tenminste wat ik echt leuk vind.

   Antwoord
   • Mariska

    Je kiest iets wat je interesseert, maar in het kader van werkdruk, hoeveelheid stof en tempo wordt het er niet makkelijker op, integendeel. Je hebt ook maar 2 vakanties per jaar. Is geen feestje.

    Antwoord
    • Celine

     Ik heb er toch meer zin in dan de middelbare school waar ik nu op zit ^^

     Antwoord
 2. Emma Cauwelaers

  Ik kom zelf van vwo en deed het heel goed en toen viel mijn werkdruk nog enorm mee. Maar op de uni en nu hoge school werk ik mezelf echt kapot. Mijn lessen zijn vorige week maandag begonnen en ben elke dag tot 23:30/00:30 bezig. Zelfs ik kan dit niet meer houden. Ik ga denk ik nogmaals volgend jaar afzwakken naar HBO. Want dit hou ik zelfs niet vol… ook gewoon omdat mijn leerstof zo velachelijk veel is…

  Antwoord
 3. Jill

  Ik kan heel goed begrijpen dat de druk hoog is. Tegenwoordig wordt dit verwacht van ons, tegen beter weten in. Ik vind wel dat studenten niet op hun luie gat moeten gaan zitten en denken lang leve de lol, maar een beetje vrije tijd is naar mijn idee wel van belang om goed te kunnen leren. Op HBO is het niet veel anders hoor. Je wordt namelijk geheel vrijgelaten en je kan zelf plannen, maar wat als je dit niet goed kan? Dan heb je hetzelfde als nu, de druk wordt weer te hoog.

  Momenteel wordt er in het onderwijs alleen maar gekeken naar resultaten, en ergens in onze kenniseconomie kan ik het begrijpen, want hoe moet je anders je ontwikkeling aan tonen. Maar ik vind het, als leerkracht basisonderwijs, nog belangrijker om naar het proces te kijken. Hoe komt deze leerling of student tot datgeen wat hij inlevert?! Helaas worden wij als leerkrachten gedwongen om resultaten aan te leveren. Dat dit dan betekent dat we 10 toetsen proppen in een week, vind ik dan slechte planning van de school. Waarom niet verspreidt met beter resultaat? Ik vind nu dat alleen de “slimme”, snel lerende leerlingen of studenten minder worden benadeeld, in tegenstelling tot iemand die minder snel leert.

  Al met al, niet alleen leerlingen en studenten lopen met een enorme druk, maar de leerkrachten zelf ook.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Helemaal gelijk hoor. Ik ben eigenlijk helemaal klaar met school. Ik doe het voor een goed doel gelukkig

   Antwoord
 4. Marloes

  De 5e is ff omschakelen idd, maar wat zou het fijn zijn als de 6e net zo was als de 5e! In de 6e heb je écht geen vrije tijd meer (ik dan tenminste), terwijl ik in de 5e alles met twee vingers in mijn neus deed

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Mijn school werkt dus erg anders dan andere scholen. In de vijfde heb je super veel toetsen en hartstikke veel stress. In de zesde focussen wij alleen maar op de examens nog. Nauwelijks toetsen meer etc.

   Antwoord
   • Marloes

    Dat is bij ons ook inderdaad, wij hebben in de 6e alleen nog maar schoolexamens en eindexamens. Toch is dat wel nog stressvoller dan de 5e, vind ik 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.