Follow:
Personal

Help! Een studie kiezen ..

Ik moet dit jaar een studie kiezen en wat vind ik dat moeilijk zeg.. Er zijn zoveel studies die me echt niet leuk lijken, maar er zijn ook een boel studies waar ik gewoon echt over twijfel. Ik wist natuurlijk dat een studie kiezen moeilijk is, maar nu het zo dichtbij komt, vind ik het nog veel moeilijker. Ik heb een aantal studies die ik echt graag nog wil bezoeken. Als jij nog leuke studies weet dan hoor ik dat zeker graag!

Communicatie en Informatie wetenschappen

Over deze studie zit ik heel erg te twijfelen. Op de bachelor dag klonk deze studie echt geweldig. Ik moet nog proefstuderen, dus dan kan ik pas echt zien of dit echt een studie voor mij is. Deze studie lijkt een beetje op journalistiek, maar dan met veel meer theorie en dat lijkt mij echt helemaal geweldig. Het enige waar ik dus heel erg over zit te twijfelen is de stad en het slagingspercentage. Ik wil heel graag in Amsterdam studeren. Het is een mooie stad en daarnaast ook redelijk dichtbij (40 minuten met de trein). Ik zou dan aan de Vrije Universiteit willen studeren, want daar hebben ze deze studie. Het enige nadeel is dan dat het overgangspercentage heel laag is, namelijk 44%.. Ik weet niet of dat nou heel veel uitmaakt, maar dat moet ik dus nog onderzoeken.

Algemene sociale wetenschappen

Over de volgende vijf studies twijfel ik. Binnenkort ga ik naar een bachelor dag van deze vijf studies en dan kan ik hoop ik een aantal studies wegstrepen. Dit is een studie die psychologie, sociologie, antropologie en geografie combineert. Ik ben hier tenminste erg benieuwd naar.

Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie

Ik vind culturen en samenlevingen heel interessant. Het lijkt me geweldig om naar een land zoals Afrika te gaan en vervolgens te onderzoeken hoe alles in elkaar zit. Ook geven ze bij deze studie aan dat je journalist of documentairemaker kan worden en dat lijkt me echt helemaal geweldig. Deze studie is ook heel erg gericht op geloof en ik weet niet of ik dit nou zo leuk vind.

Psychologie

Toen ik in de derde zat trok psychologie mij heel erg aan. Ze zeiden alleen dat psychologie niet echt een hele bijzondere studie is en dat iedereen deze studie kiest. Daarnaast ben ik ook heel erg geïnteresseerd in journalistiek, dus ik weet niet of deze studie wat voor mij is..

Politicologie

Migratie, economische crisis, terroristische dreigingen. Allerlei onderwerpen die mij interesseren en daar gaat deze studie toevallig ook over. Deze studie ga ik dus ook bekijken op de bachelor dag van de uva.

studie kiezen

Sociologie

Ook deze studie heeft allerlei onderwerpen die mij interesseren zoals ongelijkheid, migratie, sociale bewegingen en nog veel meer. Van deze studie ga ik alleen nog niet heel erg springen.

Communicatiewetenschappen

Deze studie trekt mij ook heel erg aan. Als ik deze studie zou willen doen, dan ga ik sowieso naar de Universiteit van Amsterdam. Deze universiteit heeft namelijk een heleboel contacten en is daarnaast de een op beste school in communicatie en media (van de wereld!). Ik ga zeker proefstuderen bij deze studie. Ik ben namelijk heel erg benieuwd of je bij deze studie ook heel veel gaat schrijven of dat het juist meer met films of juist mensen te maken heeft. Als jij toevallig deze studie doet, dan hoor ik dat heel graag!

Welke studie zou ik volgens jou moeten doen en welke studie raad jij aan?

Related:

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Marloes

  Haha ik herken je struggles! Zelf had ik ook superveel moeite met mijn studiekeuze, ik had me uiteindelijk voor 4 studies ingeschreven en heb de keuze pas eind juni gemaakt. Ik studeer nu Global Management of Social Issues in Tilburg en dit bevalt me zo goed! Op zich bevat het wel een paar vakken waar jij ook naar zit te kijken, alleen focust de studie zich wel ergens anders op eigenlijk. Succes met je studiekeuze!

  22 september 2017 at 15:39
  • Reply Celine Klooster

   Hmm Tilburg is net iets te ver voor mij, maar ik ga zeker eens een kijkje naar die studie nemen!

   22 september 2017 at 16:13
 • Reply Yassmin

  Ik herken het van toen ik jouw leeftijd was. De enige tip die ik je kan geven is: volg je hart en je passie. Achteraf heb ik spijt gekregen dat ik zelf inderdaad meer keek naar cijfers, het inkomen later en of er een baan in te krijgen was. Dus doe lekker wat je het liefste zou willen doen. En dan komt het allemaal goed!

  22 september 2017 at 16:43
  • Reply Celine Klooster

   Ah dat is echt super fijn om te horen! Dat ga ik zeker doen 🙂

   22 september 2017 at 19:55
 • Reply Cynthia

  Communicatie is leuk 🙂 zelf studeer ik hrt dan aan het hbo, maar ik hoor van veel mensen dat het op de uni ook erg leuk is. Je kan er veel kanten mee op. En als je het zelf echt graag wilt, dan hoef je je ook geen zorgen te maken om een overgangspercentage.
  Succes met kiezen!

  22 september 2017 at 17:39
  • Reply Celine Klooster

   Hier heb ik echt heel veel aan! De UvA spreekt me heel erg aan dus ik ga daar zeker communicatiewetenschap bekijken. Ook eens bespreken met mijn leraar wat dat overgangspercentage nou precies inhoudt.

   22 september 2017 at 19:54
 • Reply Sarah

  Mmmmm, lastig hoor! Veel van mijn studenten vinden het ook lastig om te kiezen. Een gesprekje met de decaan of coach helpt soms ook. Wie ben jij? Wat past bij jou? Waar word je gelukkig van? En wat heb je nodig om je doel te bereiken? Succes, spannend hoor!!!

  23 september 2017 at 12:40
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Win een rugzak naar keuze!

  Iedereen houdt van rugzakken. Ik gebruik er een voor school, maar voor vakantie of werk is een rugzak al helemaal...

  Sluiten