Follow:
TB

Sporten terwijl je niet goed in je vel zit, hoe doe je dat?

Je kent het wel, sporten terwijl je niet helemaal goed in je vel zit. Op sommige momenten, voel je je helemaal geweldig en heb je zin om te sporten, maar op andere momenten heb je hier echt niet zin in. Het Red fit programma helpt hierbij. Wil je je altijd fit blijven voelen zoals je de rest van de maand doet? Lees dan dit artikel.

Geen zin om te sporten

Zoals iedere vrouw wel weet veranderd tijdens elke menstruatiecyclus onze hormonen. Hierdoor hebben we vaak geen zin om te sporten (tenminste in mijn geval!). Vaak voelen we ons mentaal en fysiek anders. Georgie Bruinvels heeft de cyclus in vier fasen opgesplitst, Bleed, Peak, Burn en Fight. Best komische namen, omdat ik me ook echt zo voel.

Verschillende fases

Als je in de eerste fase van je cyclus zit, dan heb je waarschijnlijk erg last van buikpijn of dat je je niet top voelt. Hier kun je gelukkig wat aan doen. Wat dacht je van voldoende beweging? Hiermee bedoel ik niet hardlopen of voetballen, maar simpele yoga bewegingen. Rustige stretches werken tegen krampen en rugpijn die je meestal tijdens je menstruatie hebt. Ook voeding is erg belangrijk. Denk hierbij aan voeding die rijk is aan ijzer of antioxidanten. Hiermee voel je je tenminste niet zo futloos en kun je gewoon lekker bloggen (in mijn geval 😉 ) of andere dingen doen.

Tijdens je cyclus heb je vier verschillende fases. De tweede fase wordt de peak genoemd. In deze periode heb je veel oestrogeen in je systeem en voel je je gelukkig (het komt dus niet door de vele chocola 😉 ). Deze fase is perfect om te sporten en daar moet je zeker gebruik van maken! Denk daarbij aan een total body workout, zoals cardio, lunges, squats en press-ups.

Wil je nou nog meer weten over de overige twee fases van je cyclus? Kijk dan snel even op het aparte platform van de Libresse website.

signature

Follow me on: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

disclaimer

Related:

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Astrid

  Ik kende deze fases nog niet! Maar kan me er inderdaad wel iets bij voorstellen.

  8 september 2016 at 19:03
 • Reply Romy

  Ik herken me hier zo in! Maare als ik geen zin heb dan ga ik gewoon lekker een xtje niet 😉 Ik houd een winactie op mijn blog, misschien ook wat voor jou?

  9 september 2016 at 21:02
  • Reply Celine

   Tja dat kan natuurlijk ook 😉

   10 september 2016 at 09:34
 • Reply Rebecca

  Ik ben het met Romy eens, als ik geen zin heb ga ik ook gewoon niet haha. Heb gemerkt dat als ik het met tegenzin doe ik het steeds minder leuk ga vinden. Al zijn yoga oefeningen dan wel elkker

  11 september 2016 at 15:00
  • Reply Celine

   Aha dat hoeft ook helemaal niet ;). Toch heb je mensen die persé willen sporten.. Ik ben juist een heel lui persoon hoor haha.

   11 september 2016 at 15:03

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Goedkope Natural Collection Bronzer | Foto’s, swatches en meer

  Toen ik naar de Boots in Engeland ging, kwam ik deze bronzer tegen. Eerst had ik alleen een Cover-up stick...

  Sluiten