Sorel Enkellaarsjes: Voor de winter

Iedereen die mijn blog wel eens heeft gelezen weet dat ik gek ben op enkellaarsjes. Vooral in de winter draag ik ze, maar ook regelmatig in de zomer. Vandaag schrijf ik dan ook een review over de Sorel Women Lolla Ankle Pebble Major, oftewel Sorel enkellaarsjes. Een...

Gezondheidsvoordelen van planten: Plant Rebelz

Planten zijn niet alleen maar leuk, maar hebben ook nog eens heel veel gezondheidsvoordelen. Veel planten zuiveren de lucht en zorgen daarnaast ook nog eens voor een mooie uitstraling in je huis. Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van planten en waar je leuke...

Hunkemöller Fabrieksverkoop Maastricht 2020: Datum + Info

De Hunkemöller fabrieksverkoop is een van mijn favoriete evenementen om heen te gaan. Vorige keer toen ik daar was, was alles maar 2.50! Het was vorig jaar een gigantisch evenement, maar dat gaat dit jaar natuurlijk wel anders. Benieuwd wat de datum van de Hunkemöller...
Slap haar en gevoelige hoofdhuid | Mijn haarroutine

Geschreven door Celine Klooster

21 september 2018

Mijn haarroutine bestaat uit een hoop verschillende dingen. Zo heb ik last van slap haar en gevoelige hoofdhuid en is dit helaas vrij lastig op te lossen. Voor mijn slappe haar heb ik nu de perfecte oplossing gevonden en voor mijn gevoelige hoofdhuid ben ik ook weer een stapje dichterbij de oplossing. In deze blog post lees je alle oplossingen voor deze problemen.

Slap haar en gevoelige hoofdhuid

Slap haar en gevoelige hoofdhuid Slap haar en gevoelige hoofdhuid Slap haar en gevoelige hoofdhuid

Ik gebruik drie verschillende producten om mijn haar een boost te geven. Als eerste gebruik ik een krultang. De krultang is de Babyliss Pro Digital Ceramic 32mm krultang. Ik heb nog nooit een krultang gehad en ik had dan ook nog nooit mijn haren gekruld. Ik heb van mezelf wat slag, maar dat komt natuurlijk niet in de buurt van de krullen die je met een krultang maakt. De krultang is echt hartstikke makkelijk in gebruik. Zo kan je zelf je temperatuur vaststellen en kan je hem ook neerzetten als je hem even niet gebruikt (zonder dat je tafel in de fik vliegt!). Ook heeft de krultang een draaibaar snoer, zodat je niet daarmee in de knoop komt.

Slap haar en gevoelige hoofdhuid Slap haar en gevoelige hoofdhuid Slap haar en gevoelige hoofdhuid

Toen ik voor de eerste keer mijn haren ging krullen, had ik echt geen flauw idee hoe ik dit moest doen. Het lukte dan ook voor geen meter. Toen ik het nog een keer ging proberen, ging het eigenlijk hartstikke makkelijk. De krultang is makkelijk in gebruik, waardoor elke dummy dus haar haren kan krullen. Ook bevat de krultang een handleiding, waardoor je precies door hebt hoe je je haren precies moet krullen.

Heat spray

Slap haar en gevoelige hoofdhuid

Om mijn haren te beschermen gebruik ik de cream heat spray van Maria Nila. Deze spray bevat geen sulfaten en parabenen en is 100% vegan. Daarnaast ruikt hij echt hartstikke lekker en geeft hij mijn haar een hoop volume, zodat mijn krullen extra goed blijven zitten.

Ingrediënten

Aqua, Cyclopentasiloxane, Cetearyl Alcohol, Helianthus Annuus Seed Extract, Hydrolyzed Pea Protein PG–Propyl Silanetriol, Panthenol, Dimethicone PEG–8 Meadowfoamate, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Alcohol, Ethylhexylglycerin, Behentrimonium Chloride, Phenoxyethanol, Citric Acid, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Parfum

Gevoelige hoofdhuid

Slap haar en gevoelige hoofdhuid Slap haar en gevoelige hoofdhuid

Ik heb zelf een erg gevoelige hoofdhuid en wat ik ook probeer, deze gevoelige hoofdhuid gaat niet weg. Mijn droge huid problemen heb ik een tijdje geleden weten op te lossen, maar mijn gevoelige hoofdhuid gaat nog een stapje verder. Tot nu toe heb ik al van alles geprobeerd, maar niets werkt eigenlijk. Ik was mijn haar een tijdje sulfaat, siliconen en parabeen vrij en ik had daarvoor weer een nieuwe shampoo nodig. Deze shampoo ruikt echt heerlijk en wast mijn haar dan ook goed. Natuurlijk wordt mijn haar een beetje stroef van deze shampoo (dit komt, omdat de shampoo silicone vrij is), maar dit valt makkelijk op te lossen met een crèmespoeling. Helaas zijn mijn hoofdhuid problemen nog niet minder geworden met deze shampoo, maar dat had ik ook niet verwacht. Ik denk dat een shampoo mijn hoofdhuid problemen niet gaat oplossen en dat hier echt een hele andere optie voor moet komen, helaas.

Ingrediënten

Aqua & Avena sativa (Organic Oat) kernal extract**, Decyl Glucoside, Sodium Cocoamphoacetate, Coco Glucoside, Aloe Barbadensis (Organic Aloe Vera)**, Veg Glycerin**, Glyceryl Stearate, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sorbic Acid, Benzoic Acid, Citrus Limonum (Organic Lemon)**, Argania spinosa (Organic Argan)**, Melaleuca alternifolia (Organic Tea Tree)**, Mentha piperita (Peppermint)**, Quillaja saponiaria, Citrus aurantifolia (Organic Lime)**, Sodium Bicabonate. *Limonene, *Linalool, *Citral, *Geraniol. Occurs naturally in essential oils. **Ingredients from Organic Farming. Certified Cruelty Free, Vegan & Halal. Handmade in the UK.

Hoe ziet jouw haarroutine eruit? En heb jij ook last van slap haar en gevoelige hoofdhuid?

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

Leuke kortingen & aanraders

Populaire blogs
Gouden oorbellen Combineren: Review & Outfit

Gouden oorbellen Combineren: Review & Outfit

Gouden oorbellen zijn helemaal in en vooral in combinatie met andere gouden tinten. Vandaag review ik dan ook 14-karaat oorbellen van Mostert Juweliers, die ik combineer met prachtige gouden tinten in mijn outfit. Benieuwd naar deze gouden oorbellen? Lees dan deze...

Dit zijn dé zomer essentials van Brandfield

Dit zijn dé zomer essentials van Brandfield

Het mooie weer is eindelijk in Nederland en dat betekent natuurlijk het shoppen van prachtige zomerse artikelen. Ik kreeg de kans om dit ook te doen en dan bij de webshop Brandfield. Zij hebben stuk voor stuk goedkope zomer essentials en ook nog eens een grote sale!...
Meer blogs

Styletone Box voor kerst: Review

Styletone Box voor kerst: Review

De feestdagen komen er weer bijna aan en dat betekent dat het tijd is voor weer wat cadeau inspiratie tips. Deze keer heb ik voor jullie een hartstikke leuke verrassingsbox voor jullie, namelijk de Styletone Box! Het is zeker een aanrader om de...

Max Factor Lipfinity Review + winactie

Max Factor Lipfinity Review + winactie

Lipsticks die 24 uur blijven zitten, een droom, maar is dat dan ook daadwerkelijk zo? Max Factor Lipfinity belooft dat deze lipsticks zo lang blijven zitten. De kleuren van de lipsticks zijn prachtig, maar zullen ze dan ook daadwerkelijk zo lang...

Pixi Retinol Jasmine Collection: Smooth Skin

Pixi Retinol Jasmine Collection: Smooth Skin

Pixi Beauty is weer uitgekomen met een nieuwe collectie, namelijk de Pixi Retinol Jasmine Collection. Ook bij deze collectie belooft Pixi weer een stralende huid. En ja, dat geloof ik. Tot nu toe zijn alle producten van Pixi Beauty echt heel fijn...

2 Reacties

 1. Annelies

  Hee, heb met belangstelling meegelezen want ik heb ook een heel gevoelige hoofdhuid. Sinds een week of 5 gebruik ik nu een shampoo van m’n kapper, van het merk Finnley en m’n jeuk en plekjes zijn bijna helemaal weg ineens. Heb daarvoor ook alles geprobeerd en werd helemaal gek dat niks werkte. Ik was het per wasbeurt twee keer en gebruik dan geen conditioner achteraan en was het om de dag. Weet niet waar je dat merk kan kopen, maar dacht als je er echt mee zit dan is het de moeite wellicht waard om uit te zoeken…

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Hi Annelies,

   Bedankt voor je berichtje! Ik ben er nog steeds niet helemaal uit en ga dus zeker dat merk bekijken!

   Antwoord

Een reactie versturen

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.