Oorbellen van Isabel Bernard: Elke gelegenheid

Ik ben helemaal gek op minimalistische oorbellen die je eigenlijk met alles kan combineren. Geen gekke kleurtjes, maar gewoon een leuk set oorbellen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het geen goede combinatie is. Mijn nieuwe minimalistische oorbellen zijn de...

Pixi Hydrating Milky Collection | Skincare

Mijn dagelijkse skincare routine bestaat eigenlijk alleen maar uit producten van Pixi Beauty. Een fijn merk voor verschillende huidtypes. Dit fijne merk is weer met nieuwe producten uitgekomen en ze zijn weer erg fijn voor mijn huid. Benieuwd naar de Pixi Hydrating...

De leukste lente enkellaarsjes | Deze heb je nodig!

Het is natuurlijk nog winter, maar het weer is momenteel zo mild dat we eigenlijk al een de lente kunnen denken. We kunnen dus stiekem al wat leuke lente kleuren uit de kast halen om zo onze outfits weer op te fleuren. Deze outfits combineer ik het liefst met de...
Slap haar en gevoelige hoofdhuid | Mijn haarroutine
2 Reacties

Geschreven door Celine Klooster

21 september 2018

Mijn haarroutine bestaat uit een hoop verschillende dingen. Zo heb ik last van slap haar en gevoelige hoofdhuid en is dit helaas vrij lastig op te lossen. Voor mijn slappe haar heb ik nu de perfecte oplossing gevonden en voor mijn gevoelige hoofdhuid ben ik ook weer een stapje dichterbij de oplossing. In deze blog post lees je alle oplossingen voor deze problemen.

Slap haar en gevoelige hoofdhuid

Slap haar en gevoelige hoofdhuid Slap haar en gevoelige hoofdhuid Slap haar en gevoelige hoofdhuid

Ik gebruik drie verschillende producten om mijn haar een boost te geven. Als eerste gebruik ik een krultang. De krultang is de Babyliss Pro Digital Ceramic 32mm krultang. Ik heb nog nooit een krultang gehad en ik had dan ook nog nooit mijn haren gekruld. Ik heb van mezelf wat slag, maar dat komt natuurlijk niet in de buurt van de krullen die je met een krultang maakt. De krultang is echt hartstikke makkelijk in gebruik. Zo kan je zelf je temperatuur vaststellen en kan je hem ook neerzetten als je hem even niet gebruikt (zonder dat je tafel in de fik vliegt!). Ook heeft de krultang een draaibaar snoer, zodat je niet daarmee in de knoop komt.

Slap haar en gevoelige hoofdhuid Slap haar en gevoelige hoofdhuid Slap haar en gevoelige hoofdhuid

Toen ik voor de eerste keer mijn haren ging krullen, had ik echt geen flauw idee hoe ik dit moest doen. Het lukte dan ook voor geen meter. Toen ik het nog een keer ging proberen, ging het eigenlijk hartstikke makkelijk. De krultang is makkelijk in gebruik, waardoor elke dummy dus haar haren kan krullen. Ook bevat de krultang een handleiding, waardoor je precies door hebt hoe je je haren precies moet krullen.

Heat spray

Slap haar en gevoelige hoofdhuid

Om mijn haren te beschermen gebruik ik de cream heat spray van Maria Nila. Deze spray bevat geen sulfaten en parabenen en is 100% vegan. Daarnaast ruikt hij echt hartstikke lekker en geeft hij mijn haar een hoop volume, zodat mijn krullen extra goed blijven zitten.

Ingrediënten

Aqua, Cyclopentasiloxane, Cetearyl Alcohol, Helianthus Annuus Seed Extract, Hydrolyzed Pea Protein PG–Propyl Silanetriol, Panthenol, Dimethicone PEG–8 Meadowfoamate, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Alcohol, Ethylhexylglycerin, Behentrimonium Chloride, Phenoxyethanol, Citric Acid, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Parfum

Gevoelige hoofdhuid

Slap haar en gevoelige hoofdhuid Slap haar en gevoelige hoofdhuid

Ik heb zelf een erg gevoelige hoofdhuid en wat ik ook probeer, deze gevoelige hoofdhuid gaat niet weg. Mijn droge huid problemen heb ik een tijdje geleden weten op te lossen, maar mijn gevoelige hoofdhuid gaat nog een stapje verder. Tot nu toe heb ik al van alles geprobeerd, maar niets werkt eigenlijk. Ik was mijn haar een tijdje sulfaat, siliconen en parabeen vrij en ik had daarvoor weer een nieuwe shampoo nodig. Deze shampoo ruikt echt heerlijk en wast mijn haar dan ook goed. Natuurlijk wordt mijn haar een beetje stroef van deze shampoo (dit komt, omdat de shampoo silicone vrij is), maar dit valt makkelijk op te lossen met een crèmespoeling. Helaas zijn mijn hoofdhuid problemen nog niet minder geworden met deze shampoo, maar dat had ik ook niet verwacht. Ik denk dat een shampoo mijn hoofdhuid problemen niet gaat oplossen en dat hier echt een hele andere optie voor moet komen, helaas.

Ingrediënten

Aqua & Avena sativa (Organic Oat) kernal extract**, Decyl Glucoside, Sodium Cocoamphoacetate, Coco Glucoside, Aloe Barbadensis (Organic Aloe Vera)**, Veg Glycerin**, Glyceryl Stearate, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sorbic Acid, Benzoic Acid, Citrus Limonum (Organic Lemon)**, Argania spinosa (Organic Argan)**, Melaleuca alternifolia (Organic Tea Tree)**, Mentha piperita (Peppermint)**, Quillaja saponiaria, Citrus aurantifolia (Organic Lime)**, Sodium Bicabonate. *Limonene, *Linalool, *Citral, *Geraniol. Occurs naturally in essential oils. **Ingredients from Organic Farming. Certified Cruelty Free, Vegan & Halal. Handmade in the UK.

Hoe ziet jouw haarroutine eruit? En heb jij ook last van slap haar en gevoelige hoofdhuid?

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

Leuke kortingen & aanraders

Populaire blogs
Kleding voor koud weer: Tips & tricks

Kleding voor koud weer: Tips & tricks

In augustus vertrek ik voor een half jaar naar Canada, een prachtig land waar het erg koud kan zijn. Ik ben dus alvast mijn zoektocht begonnen voor een aantal warme kledingstukken om zo mijn Canada avontuur een succes te maken. Hierdoor heb ik kleding voor koud weer...

Verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing | Zo doe je dat!

Verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing | Zo doe je dat!

Al eerder schreef ik een artikel over het epileren van mijn lichaam voor het verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing, maar natuurlijk zijn er nog andere manieren. Zo zijn er vier methoden die je echt eens uitgetest moeten hebben om te kijken welke bij jou past....

Meer blogs

Plasticvrije Shampoo Bars: Goed voor het milieu!

Plasticvrije Shampoo Bars: Goed voor het milieu!

Sinds ik shampoo bars gebruik, gebruik ik eigenlijk nooit meer normale shampoo. Er zitten gewoon zoveel voordelen aan het gebruik van een shampoo bar. Het is makkelijk mee te nemen op reis (het is geen vloeistof!), het is milieuvriendelijk en ook...

Pixi Hydrating Milky Collection | Skincare

Pixi Hydrating Milky Collection | Skincare

Mijn dagelijkse skincare routine bestaat eigenlijk alleen maar uit producten van Pixi Beauty. Een fijn merk voor verschillende huidtypes. Dit fijne merk is weer met nieuwe producten uitgekomen en ze zijn weer erg fijn voor mijn huid. Benieuwd naar...

2 Reacties

 1. Annelies

  Hee, heb met belangstelling meegelezen want ik heb ook een heel gevoelige hoofdhuid. Sinds een week of 5 gebruik ik nu een shampoo van m’n kapper, van het merk Finnley en m’n jeuk en plekjes zijn bijna helemaal weg ineens. Heb daarvoor ook alles geprobeerd en werd helemaal gek dat niks werkte. Ik was het per wasbeurt twee keer en gebruik dan geen conditioner achteraan en was het om de dag. Weet niet waar je dat merk kan kopen, maar dacht als je er echt mee zit dan is het de moeite wellicht waard om uit te zoeken…

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Hi Annelies,

   Bedankt voor je berichtje! Ik ben er nog steeds niet helemaal uit en ga dus zeker dat merk bekijken!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.