Follow:
Beauty Haarverzorging Reviews

Shampoo bar: Beter voor het milieu en haar?

Een shampoo bar biedt verschillende uitkomsten: het is beter voor het milieu, voor je haar en het is ook nog eens handig om mee te nemen om vakantie. Voor mij zijn deze drie uitkomsten echt perfect en daarom klinkt een shampoo bar mij erg goed in de oren. Maar is het ook echt wat? Of kan je beter een normale shampoo kopen? Dat lees je in deze blog.

Wat zijn shampoo bars?

Shampoo bar

Shampoo Bars zijn blokjes shampoo, helemaal zonder flessen. Eén shampoo Bar staat gelijk aan 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Shampoo Bars zijn dus hartstikke goed voor het milieu en ze zijn ook nog eens (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. Ook is een shampoo bar hartstikke goed voor je haar en kan je het makkelijk meenemen op reis.

De Shampoo Bars zijn verpakt in volledig biologisch afbreekbaar materiaal. De zakjes waarin de shampoo bars worden verpakt zijn recyclebaar en de productie is een duurzaam proces, waarbij veel wordt hergebruikt.

Waarom zou je een shampoo bar aanschaffen?

Elke persoon gebruikt zo’n 165 kilo plastic verpakkingen per jaar. 50% gebruiken we maar één keer en deze verpakkingen komen voor een groot deel in de oceaan terecht. Dit richt veel schade aan bij vogels, zeedieren en vissen die dit plastic eten. De voorspelling is dat de oceanen halverwege deze eeuw uit meer plastic dan vis zal bestaan en dat kan natuurlijk niet..

Shampoo Bar kaneel

Toen ik deze bar binnenkreeg, was ik echt positief verrast. Het zeepje ruikte meteen heerlijk en toen had ik hem nog niet eens gebruikt. Ook de verpakking was helemaal recyclebaar, wat natuurlijk erg goed is. Ik wil meer doen voor het milieu en dit is natuurlijk een goede stap om de plastic verpakkingen tegen te gaan.

Shampoo bar

Zo ziet het zeepje eruit. Zoals je kan zien is hij fel roze met wat kaneel in het midden. Verder vind ik eigenlijk het zeepje er normaal uitzien en had ik eerlijk gezegd mijn vraagtekens of dit zeepje wel goed zou schuimen. Als ik een shampoo koop, wil ik graag dat hij goed schuimt (ook al doet dit eigenlijk helemaal niks voor mijn haar). Doordat de shampoo schuimt krijg ik toch een beetje het gevoel dat mijn haar schoner is, dan als de shampoo niet schuimt.

Lees tip: Dilemma! Gekruld of stijl haar?

Toen ik de shampoo onder de douche gebruikte, was ik positief verrast. Hij schuimde heel erg en hij rook dan ook nog eens heel subtiel. Ook was de bar makkelijk te gebruiken. Ik wreef hem gewoon tussen mijn handen, waardoor het wat shampoo op mijn handen kwam en vervolgens gebruikte ik deze shampoo op mijn hoofd. Ook vind ik het wel eens handig om nog wat extra shampoo met de shampoo bar op mijn hoofd te wrijven.

Het enige irritante aan deze bar vind ik dat het erg lastig is om op te bergen. Natuurlijk heb je hiervoor speciale bordjes, maar dit betekent wel dat je de shampoo bar na elke wasbeurt uit de douche moet halen. Soms vergeet ik dan weer de bar te pakken, waardoor ik dus weer uit de douche moet stappen om de shampoo bar te pakken. Maar goed, dat is natuurlijk iets heel persoonlijks.

Shampoo bar

Daarnaast moet je na de bar wel een conditioner gebruiken. Mijn haar wordt al snel klitterig na het gebruik van shampoo, dus hierdoor moet ik echt een conditioner gebruiken. Hiervoor zijn eventueel wel conditioner bars, die ik zeker eens ga gebruiken. Nu gebruik ik namelijk een conditioner uit een plastic fles, wat natuurlijk niet het probleem van plastic flessen aanpakt.

Lees tip: Mijn haarroutine

Al met al ben ik erg tevreden met deze bar. Ik heb een erg gevoelige hoofdhuid, maar deze shampoo bar lost dat voor het grootste deel op. Natuurlijk heb ik nog steeds redelijk last van een gevoelige hoofdhuid, maar ik geloof niet dat een shampoo bar dit probleem helemaal kan oplossen. Mijn haar ziet er na het gebruik van de shampoo bar gezond uit en is helemaal niet vettig.

Shampoo bars kosten 8 euro per stuk, wat gelijk staat aan ongeveer 80 wasbeurten. De bar is te koop op shampoobars.nl. Een redelijke prijs voor een shampoo bar dus!

Hoe lijkt jou zo’n shampoo bar en zou je deze dan ook gebruiken?

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Black Friday 2019: deze winkels moet je bezoeken

Iedereen houdt natuurlijk van korting en daarom moet jij zeker je slag slaan bij Black Friday 2019 op 29 november....

Sluiten