Zomer outfits voor wisselvallig weer: NA-KD outfits

De zomer in Nederland is momenteel niet eentje waarmee we heel blij moeten zijn. Het is regelmatig wisselvallig weer en misschien schijnt een uurtje de zon, waarnaar vervolgens het weer regent. Vandaag laat ik twee zomer outfits voor wisselvallig weer van NA-KD zien!...

Max Factor Lipfinity Review + winactie

Lipsticks die 24 uur blijven zitten, een droom, maar is dat dan ook daadwerkelijk zo? Max Factor Lipfinity belooft dat deze lipsticks zo lang blijven zitten. De kleuren van de lipsticks zijn prachtig, maar zullen ze dan ook daadwerkelijk zo lang blijven zitten? Ik nam...

Beste damesschoenen trends voor deze zomer

Alhoewel met het Nederlandse weer het niet altijd lijkt dat de zomer eraan zit te komen, moeten we er toch echt aan geloven! Ik ben zelf groot fan van de zomer en dan vooral de leuke outfits die je in de zomer kan dragen. Leuke zomerjurkjes, rokjes, maar ook...
Self tan benodigdheden: mis deze dingen niet!

Geschreven door Celine Klooster

11 juli 2019

Het wordt warmer en warmer en niet iedereen is gezegend met een huid die snel bruin wordt. Heb jij hier ook last van? Dan is een zelfbruiner dé oplossing om snel bruin te worden. Zelf gebruik ik ook regelmatig een zelfbruiner en hier ben ik dan ook hartstikke tevreden mee. Benieuwd welke zelfbruiner ik gebruik en wat mijn self tan benodigdheden zijn? Dat lees je in deze blog!

Self tan benodigdheden

Self tan benodigdheden

Dit is de tan die ik gebruik. Het is de coconut (super dark) tan van Minetan. De tan ruikt heerlijk naar kokosnoot, waardoor je ook gewoon overdag de tan kan aanbrengen. Zelf breng ik de tan meestal aan in de middag, waardoor ik in de avond nog een snelle douche kan nemen om de basis van de self tan af te spoelen.

Lees tip: Goedkope zomer jurkjes die je moet hebben

Self tan benodigdheden

Deze self tan droogt hartstikke snel en je hebt dan ook direct resultaat door de color-guard. Na 1 uur heb je een lichte tan, maar als je het er langer dan 1 uur op laat zitten, dan heb je nog een veel diepere tan. Zelf houdt ik de tan voor drie uur op mijn huid, waarna ik de tan na drie uur afspoel. Dan valt mijn tan pas op!

Nadat ik de tan eraf heb gespoeld, kan de kleur nog donkerder worden in de eerst volgende 24 uur. Na 24 uur heb je dus de volledige tan en deze blijft zeven dagen zitten.

Overige feitjes over deze self tan:

  • Op basis van kokoswater
  • Snel droog formule
  • Altijd een egaal resultaat
  • Wordt niet oranje
  • Geen zelfbruinergeur
  • Al na 1 uur afspoelbaar
  • Geschikt voor alle huidtypen en huidskleuren
  • Zonder parabenen
  • Geschikt voor vegans
  • 100% natuurlijke DHA

Verschil zelfbruiner

Zoals je kan zien, is er een duidelijk verschil te zien op mijn armen. Boven zie je de arm van mijn broer, die eerst zelfs wat donkerder dan ik was. Op mijn armen pakt de self tan dus heel goed, maar ik heb dan ook wel de self tan er drie uur op gehad.

Verschil zelfbruiner

Op mijn benen pakt deze self tan een stuk minder. Natuurlijk zie je wel verschil, maar het is echt een stuk minder groot verschil dan mijn armen. Ook op deze foto’s heb ik de tan er drie uur op gehad.

Deze self tan kost maar 30 euro en je doet er hartstikke lang mee!

Ingrediënten Coconut Self Tan

Water (Aqua), Propylene Glycol, Dihydroxyacetone, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Caprylyl/Capryl Glucoside, Sodium Lauroamphoacetate, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Juice, Maltodextrin, Parfum, Sodium Metabisulfite, Sodium Citrate, Citric Acid, Cetyl Hydroxyethylcellulose, Disodium Phosphate, Sodium Phosphate, Hydrated Silica, Silica Dimethyl Silylate, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Red 40 (CI 16035), Blue 1 (CI 42090), Yellow 5 (CI 19140)

Self tan benodigdheden: gebruik een tanning mitt

tanning mitt Self tan benodigdheden

Een tanning mitt is echt een uitkomst als het gaat om je tan gelijkmatig te verspreiden. Daarnaast beschermt de tanning mitt je handen tegen teveel self tan, waardoor je handen gewoon een gelijkmatige kleur krijgen.

Het gaat als volgt te werk: Je spuit wat self tan op de tanning mitt (nadat je de self tan goed hebt geschud!) en vervolgens verspreid je de tan over je lichaam. Zelf maak ik rondjes met de mitt, totdat de tan helemaal egaal is. Met de tan van Minetan gaat dat heel makkelijk, doordat de tan niet al te snel droogt.

Lees tip: Goedkope Kruidvat Zelfbruiner

tanning mitt

Zoals je kan zien op de foto hierboven, zie je dat de tan je handen goed beschermt tegen tan. Bij het gebruik van deze handschoen, kreeg ik helemaal geen tan op mijn handen. Wat je natuurlijk alleen niet moet vergeten is om op het laatst wel de tan alsnog aan te brengen. Dit doe ik met de overgebleven tan op de mitt. Hiervoor spuit je dus geen extra tan op de mitt.

Een aparte spray voor het gezicht: Nano Mist

Nano Mist

Je hebt twee opties als het gaat om je gezicht tannen. Je kan dus de self tan gebruiken die je op je lichaam gebruikt, of de Nano Mist die een dunne laag tan aanbrengt op je gezicht, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je te veel aanbrengt op je gezicht.

Self tan benodigdheden

Het werkt als volgt. Eerst voeg je de Minetan tanning drops toe aan het apparaat, wat heel makkelijk gaat met een opening aan de achterkant van het apparaat. Vervolgens klik je op de knop, waardoor het apparaat twee minuten lang een dunne mist van de tanning drops sprayt. Het is dan belangrijk dat je de Nano Mist 10-12 cm van je gezicht af houdt. Ook is het belangrijk om je ogen en mond dicht te houden en de Nano Mist niet te snel te bewegen. Vervolgens kan je met de bijgevoegde (kleine) tanning mitt nog de tan iets beter verdelen, waardoor je een prachtige gloed krijgt.

Nano Mist

Als je op zoek bent naar een supergroot verschil, dan is deze Nano Mist niet echt wat voor jou. Als je echter op zoek bent naar een subtiel verschil, wat je echt een glow geeft, dan is deze Nano Mist echt perfect.

Self tan benodigdheden: verwijder je tan

Pre tanning eraser Self tan benodigdheden

Voordat je de tan aanbrengt, is het belangrijk om je vorige tan te verwijderen. Dit doe ik met twee producten: een willekeurige scrub en de pre tanning eraser van Minetan. Eerst scrub ik mijn huid met een koffiescrub en vervolgens breng ik deze tan eraser aan op een wattenschijfje om mijn overige tan te verwijderen. Deze eraser laat ik vervolgens vijf minuten op mijn huid zitten, waardoor vervolgens al mijn overige tan weg is.

Rose spray om je tan te behouden

Rose spray

Om je tan te behouden kan je deze rose spray gebruiken van Minetan. Ik moet zeggen, de geur is niet echt geweldig, maar de spray is wel hartstikke verfrissend. Om mijn tan te behouden gebruik ik meestal elke dag bodylotion, maar als je niet een bodylotion of gezichtscrème smeerder bent, dan is deze rose spray echt wat voor jou!

Welke self tan benodigdheden gebruik jij regelmatig?

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

Leuke kortingen & aanraders

Populaire blogs
Pixi Retinol Jasmine Collection: Smooth Skin

Pixi Retinol Jasmine Collection: Smooth Skin

Pixi Beauty is weer uitgekomen met een nieuwe collectie, namelijk de Pixi Retinol Jasmine Collection. Ook bij deze collectie belooft Pixi weer een stralende huid. En ja, dat geloof ik. Tot nu toe zijn alle producten van Pixi Beauty echt heel fijn in gebruik. Maar zal...

Plasticvrije Shampoo Bars: Goed voor het milieu!

Plasticvrije Shampoo Bars: Goed voor het milieu!

Sinds ik shampoo bars gebruik, gebruik ik eigenlijk nooit meer normale shampoo. Er zitten gewoon zoveel voordelen aan het gebruik van een shampoo bar. Het is makkelijk mee te nemen op reis (het is geen vloeistof!), het is milieuvriendelijk en ook nog eens goed voor je...
Meer blogs

Max Factor Lipfinity Review + winactie

Max Factor Lipfinity Review + winactie

Lipsticks die 24 uur blijven zitten, een droom, maar is dat dan ook daadwerkelijk zo? Max Factor Lipfinity belooft dat deze lipsticks zo lang blijven zitten. De kleuren van de lipsticks zijn prachtig, maar zullen ze dan ook daadwerkelijk zo lang...

Pixi Retinol Jasmine Collection: Smooth Skin

Pixi Retinol Jasmine Collection: Smooth Skin

Pixi Beauty is weer uitgekomen met een nieuwe collectie, namelijk de Pixi Retinol Jasmine Collection. Ook bij deze collectie belooft Pixi weer een stralende huid. En ja, dat geloof ik. Tot nu toe zijn alle producten van Pixi Beauty echt heel fijn...

Plasticvrije Shampoo Bars: Goed voor het milieu!

Plasticvrije Shampoo Bars: Goed voor het milieu!

Sinds ik shampoo bars gebruik, gebruik ik eigenlijk nooit meer normale shampoo. Er zitten gewoon zoveel voordelen aan het gebruik van een shampoo bar. Het is makkelijk mee te nemen op reis (het is geen vloeistof!), het is milieuvriendelijk en ook...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.