Duurzame Clean Beauty lijn van Douglas

Als je op zoek bent naar duurzame beauty, dan is de duurzame Clean Beauty lijn van Douglas zeker wat voor jou. Clean Beauty staat voor dierproefvrije producten zonder controversiële ingrediënten. Cyclische siliconen, parabenen en sulfaten zijn onder andere uitgesloten...

De leukste truien trends voor herfst 2022

Het begint langzaamaan al wat koeler te worden en dat betekent dat het weer tijd is voor leuke truien. Ik draag truien eigenlijk de hele herfst en winter door. Leuk voor over een jurkje, maar ook voor boven een broek. Benieuwd naar de leukste truien trends voor herfst...

Populaire trouwjurk merken voor 2022: Dit zijn de nieuwste trends

We zijn nu ruim op de helft van 2022 en het trouwjurken seizoen is goed aan te gang. Ondertussen kunnen we dan ook zien wat de populaire trouwjurk merken voor 2022 zijn. Brides to be, ga er daarom maar eens goed voor zitten, want dit is het artikel waar je op hebt...
Het schrijven van reviews, makkelijk of toch niet?
2 Comments

Written by Celine

30 maart 2016

reviews

Review schrijven, ik doe het dagelijks. Ik ben vast niet de enige die reviews schrijft (lang niet!), maar ik hoor hier toch verschillende meningen over. Veel mensen vertrouwen de reviews van beautybloggers niet (waarom zouden we anders een review schrijven?) en sommige denken dat hier helemaal geen werk voor nodig is. Eventjes een review schrijven, dat is toch alleen maar een kwestie van je mening opschrijven?

Ik schreef een aantal weken geleden over vooroordelen over bloggen. Dit kwam meer uit frustratie, maar toch zag ik veel bloggers die hier ook mee te maken hadden. Een aantal dagen geleden zag ik het ook al op twitter voorbij komen, reviews schrijven is hartstikke makkelijk, waarom duurt het bij bloggers altijd zo lang? Nou, dat ga ik je maar eventjes uitleggen.

 • Ik ontvang soms wat producten van bedrijven om te reviewen. Die verwachten dan dat het artikel zo snel mogelijk online komt, logisch natuurlijk, dat zou ik zelf ook willen als ik een bedrijf was. Maar bedrijf please, zorg ervoor dat het pakketje dan ook direct wordt verzonden en als het verzonden is dat het dan ook werkelijk aankomt binnen een aantal dagen. Ik post wekelijks op maandag en woensdag een review en dan plan ik ook zo mijn tijd in dat ik voor die twee dagen reviews klaar heb staan. Als dan vervolgens bedrijven komen met de mededeling dat het pakketje niet goed verzonden is en dat ik vervolgens ook nog een week moet wachten, dat tja, dat werkt niet.
 • Wat dacht je van de foto’s? Deze foto’s moeten in daglicht gemaakt worden. Het liefst geen regenachtige dag, want dan is het meestal een beetje donker buiten. Als het een regenachtige dag is dan maak ik liever geen foto’s, want dan komen ze toch minder mooi uit dat ik had gehoopt. Kwaliteit gaat voor, toch?
 • Dan hebben we het nog niet gehad over de daadwerkelijk review schrijven. Hiervoor moet je het product van alle kanten bekijken. De verpakking, de inhoud, de kwaliteit, de prijs etc. Dit is niet in drie tellen gedaan en daar komt dus ook weer veel meer tijd bij kijken.

Is het nu een beetje duidelijk waarom het schrijven van reviews helemaal niet makkelijk is? Hier komt hartstikke veel tijd bij kijken en het is ook nog moeilijk om het product op alles te controleren en te beoordelen.

Wat denk jij, is het schrijven van reviews makkelijk of juist helemaal niet?
signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. Sharing my beauty and fashion tips was always something I loved to do. Go to my about me page to get to know me.

Nice discounts

Popular blogs

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plastic flessen voor zeep gebruik je regelmatig en dan hebben we het nog niet gehad over de plastic flesjes om je handen schoon te maken. Ik was al erg lang op zoek naar een goed alternatief, totdat ik Savvy tegenkwam. Wil jij ook plasticvrij schoonmaken? Bekijk dan...

Fast fashion: Wat is het en hoe kan je veranderen?

Fast fashion: Wat is het en hoe kan je veranderen?

Fast fashion is een term wat steeds meer gebruikt wordt in de fashion wereld. Wil je weten wat het is en hoe jij je eigen fashion gedrag kan veranderen? Lees dan deze blog. Fast fashion verwijst naar een bedrijfsmodel van bedrijven die snel inspelen op nieuwe fashion...

More blogs

De leukste cadeautjes voor iedereen

De leukste cadeautjes voor iedereen

Ik houd van kleine hebbedingetjes en cadeautjes. Gisteren was het natuurlijk moederdag en ik kon het gewoon niet laten om wat leuke dingen te scoren voor mijn lieve moeder. Ook heb ik nog wat leuke dingetjes voor mijzelf gehaald. Ik ben zeker gek...

De vijf meest gelezen beauty artikelen van 2016

De vijf meest gelezen beauty artikelen van 2016

Ik heb dit jaar natuurlijk erg veel beauty artikelen geschreven. Wat zijn nou de meest gelezen beauty artikelen van 2016? Dat lees je in dit artikel. Review | Max & More Primer Blijkbaar zijn mijn lezers echte koopjesjagers. Deze primer kost...

Celine interviewt: Patricia neemt je mee

Celine interviewt: Patricia neemt je mee

Patricia, een blogger die ik nog niet kende, maar die ik zeker ga volgen. Het is zeker het waard om dit interview te lezen, dus zeker doen. 1. Wie ben je? Hoe heet je, wat zijn je hobby’s enc? Ik ben Patricia, 33 jaar en woon samen met mijn vrouw...

2 Reacties

 1. Mariska

  Ik vind het niet moeilijk, er komt wel meer bij kijken dan je van te voren zou denken maar rakettechnologie is wat anders 😛

  Antwoord
 2. Linda | travellersoftheworld

  Ik heb een keer een review geschreven en ik ben er echt heel lang mee bezig geweest! Ben ook wel heel tevreden met het resultaat, maar het kost best veel tijd!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.