Oorbellen van Isabel Bernard: Elke gelegenheid

Ik ben helemaal gek op minimalistische oorbellen die je eigenlijk met alles kan combineren. Geen gekke kleurtjes, maar gewoon een leuk set oorbellen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het geen goede combinatie is. Mijn nieuwe minimalistische oorbellen zijn de...

Pixi Hydrating Milky Collection | Skincare

Mijn dagelijkse skincare routine bestaat eigenlijk alleen maar uit producten van Pixi Beauty. Een fijn merk voor verschillende huidtypes. Dit fijne merk is weer met nieuwe producten uitgekomen en ze zijn weer erg fijn voor mijn huid. Benieuwd naar de Pixi Hydrating...

De leukste lente enkellaarsjes | Deze heb je nodig!

Het is natuurlijk nog winter, maar het weer is momenteel zo mild dat we eigenlijk al een de lente kunnen denken. We kunnen dus stiekem al wat leuke lente kleuren uit de kast halen om zo onze outfits weer op te fleuren. Deze outfits combineer ik het liefst met de...
Het schrijven van reviews, makkelijk of toch niet?
2 Reacties

Geschreven door Celine Klooster

30 maart 2016

reviews

Review schrijven, ik doe het dagelijks. Ik ben vast niet de enige die reviews schrijft (lang niet!), maar ik hoor hier toch verschillende meningen over. Veel mensen vertrouwen de reviews van beautybloggers niet (waarom zouden we anders een review schrijven?) en sommige denken dat hier helemaal geen werk voor nodig is. Eventjes een review schrijven, dat is toch alleen maar een kwestie van je mening opschrijven?

Ik schreef een aantal weken geleden over vooroordelen over bloggen. Dit kwam meer uit frustratie, maar toch zag ik veel bloggers die hier ook mee te maken hadden. Een aantal dagen geleden zag ik het ook al op twitter voorbij komen, reviews schrijven is hartstikke makkelijk, waarom duurt het bij bloggers altijd zo lang? Nou, dat ga ik je maar eventjes uitleggen.

 • Ik ontvang soms wat producten van bedrijven om te reviewen. Die verwachten dan dat het artikel zo snel mogelijk online komt, logisch natuurlijk, dat zou ik zelf ook willen als ik een bedrijf was. Maar bedrijf please, zorg ervoor dat het pakketje dan ook direct wordt verzonden en als het verzonden is dat het dan ook werkelijk aankomt binnen een aantal dagen. Ik post wekelijks op maandag en woensdag een review en dan plan ik ook zo mijn tijd in dat ik voor die twee dagen reviews klaar heb staan. Als dan vervolgens bedrijven komen met de mededeling dat het pakketje niet goed verzonden is en dat ik vervolgens ook nog een week moet wachten, dat tja, dat werkt niet.
 • Wat dacht je van de foto’s? Deze foto’s moeten in daglicht gemaakt worden. Het liefst geen regenachtige dag, want dan is het meestal een beetje donker buiten. Als het een regenachtige dag is dan maak ik liever geen foto’s, want dan komen ze toch minder mooi uit dat ik had gehoopt. Kwaliteit gaat voor, toch?
 • Dan hebben we het nog niet gehad over de daadwerkelijk review schrijven. Hiervoor moet je het product van alle kanten bekijken. De verpakking, de inhoud, de kwaliteit, de prijs etc. Dit is niet in drie tellen gedaan en daar komt dus ook weer veel meer tijd bij kijken.

Is het nu een beetje duidelijk waarom het schrijven van reviews helemaal niet makkelijk is? Hier komt hartstikke veel tijd bij kijken en het is ook nog moeilijk om het product op alles te controleren en te beoordelen.

Wat denk jij, is het schrijven van reviews makkelijk of juist helemaal niet?
signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

Leuke kortingen & aanraders

Populaire blogs
Kleding voor koud weer: Tips & tricks

Kleding voor koud weer: Tips & tricks

In augustus vertrek ik voor een half jaar naar Canada, een prachtig land waar het erg koud kan zijn. Ik ben dus alvast mijn zoektocht begonnen voor een aantal warme kledingstukken om zo mijn Canada avontuur een succes te maken. Hierdoor heb ik kleding voor koud weer...

Verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing | Zo doe je dat!

Verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing | Zo doe je dat!

Al eerder schreef ik een artikel over het epileren van mijn lichaam voor het verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing, maar natuurlijk zijn er nog andere manieren. Zo zijn er vier methoden die je echt eens uitgetest moeten hebben om te kijken welke bij jou past....

Meer blogs

De leukste cadeautjes voor iedereen

De leukste cadeautjes voor iedereen

Ik houd van kleine hebbedingetjes en cadeautjes. Gisteren was het natuurlijk moederdag en ik kon het gewoon niet laten om wat leuke dingen te scoren voor mijn lieve moeder. Ook heb ik nog wat leuke dingetjes voor mijzelf gehaald. Ik ben zeker gek...

De vijf meest gelezen beauty artikelen van 2016

De vijf meest gelezen beauty artikelen van 2016

Ik heb dit jaar natuurlijk erg veel beauty artikelen geschreven. Wat zijn nou de meest gelezen beauty artikelen van 2016? Dat lees je in dit artikel. Review | Max & More Primer Blijkbaar zijn mijn lezers echte koopjesjagers. Deze primer kost...

Celine interviewt: Patricia neemt je mee

Celine interviewt: Patricia neemt je mee

Patricia, een blogger die ik nog niet kende, maar die ik zeker ga volgen. Het is zeker het waard om dit interview te lezen, dus zeker doen. 1. Wie ben je? Hoe heet je, wat zijn je hobby’s enc? Ik ben Patricia, 33 jaar en woon samen met mijn vrouw...

2 Reacties

 1. Mariska

  Ik vind het niet moeilijk, er komt wel meer bij kijken dan je van te voren zou denken maar rakettechnologie is wat anders 😛

  Antwoord
 2. Linda | travellersoftheworld

  Ik heb een keer een review geschreven en ik ben er echt heel lang mee bezig geweest! Ben ook wel heel tevreden met het resultaat, maar het kost best veel tijd!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.