Follow:
TB

Het schrijven van reviews, makkelijk of toch niet?

reviews

Review schrijven, ik doe het dagelijks. Ik ben vast niet de enige die reviews schrijft (lang niet!), maar ik hoor hier toch verschillende meningen over. Veel mensen vertrouwen de reviews van beautybloggers niet (waarom zouden we anders een review schrijven?) en sommige denken dat hier helemaal geen werk voor nodig is. Eventjes een review schrijven, dat is toch alleen maar een kwestie van je mening opschrijven?

Ik schreef een aantal weken geleden over vooroordelen over bloggen. Dit kwam meer uit frustratie, maar toch zag ik veel bloggers die hier ook mee te maken hadden. Een aantal dagen geleden zag ik het ook al op twitter voorbij komen, reviews schrijven is hartstikke makkelijk, waarom duurt het bij bloggers altijd zo lang? Nou, dat ga ik je maar eventjes uitleggen.

 • Ik ontvang soms wat producten van bedrijven om te reviewen. Die verwachten dan dat het artikel zo snel mogelijk online komt, logisch natuurlijk, dat zou ik zelf ook willen als ik een bedrijf was. Maar bedrijf please, zorg ervoor dat het pakketje dan ook direct wordt verzonden en als het verzonden is dat het dan ook werkelijk aankomt binnen een aantal dagen. Ik post wekelijks op maandag en woensdag een review en dan plan ik ook zo mijn tijd in dat ik voor die twee dagen reviews klaar heb staan. Als dan vervolgens bedrijven komen met de mededeling dat het pakketje niet goed verzonden is en dat ik vervolgens ook nog een week moet wachten, dat tja, dat werkt niet.
 • Wat dacht je van de foto’s? Deze foto’s moeten in daglicht gemaakt worden. Het liefst geen regenachtige dag, want dan is het meestal een beetje donker buiten. Als het een regenachtige dag is dan maak ik liever geen foto’s, want dan komen ze toch minder mooi uit dat ik had gehoopt. Kwaliteit gaat voor, toch?
 • Dan hebben we het nog niet gehad over de daadwerkelijk review schrijven. Hiervoor moet je het product van alle kanten bekijken. De verpakking, de inhoud, de kwaliteit, de prijs etc. Dit is niet in drie tellen gedaan en daar komt dus ook weer veel meer tijd bij kijken.

Is het nu een beetje duidelijk waarom het schrijven van reviews helemaal niet makkelijk is? Hier komt hartstikke veel tijd bij kijken en het is ook nog moeilijk om het product op alles te controleren en te beoordelen.

Wat denk jij, is het schrijven van reviews makkelijk of juist helemaal niet?
signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Mariska

  Ik vind het niet moeilijk, er komt wel meer bij kijken dan je van te voren zou denken maar rakettechnologie is wat anders 😛

  30 maart 2016 at 10:20
 • Reply Linda | travellersoftheworld

  Ik heb een keer een review geschreven en ik ben er echt heel lang mee bezig geweest! Ben ook wel heel tevreden met het resultaat, maar het kost best veel tijd!

  10 september 2016 at 13:25
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Review | Dr van der Hoog masker: Yummy Yogh

  Sommige hebben het waarschijnlijk al op mijn Instagram account gezien, laatst had ik een nieuw masker van Dr van der...

  Sluiten