Gouden oorbellen Combineren: Review & Outfit

Gouden oorbellen zijn helemaal in en vooral in combinatie met andere gouden tinten. Vandaag review ik dan ook 14-karaat oorbellen van Mostert Juweliers, die ik combineer met prachtige gouden tinten in mijn outfit. Benieuwd naar deze gouden oorbellen? Lees dan deze...

Dit zijn dé zomer essentials van Brandfield

Het mooie weer is eindelijk in Nederland en dat betekent natuurlijk het shoppen van prachtige zomerse artikelen. Ik kreeg de kans om dit ook te doen en dan bij de webshop Brandfield. Zij hebben stuk voor stuk goedkope zomer essentials en ook nog eens een grote sale!...

Zomer outfits voor wisselvallig weer: NA-KD outfits

De zomer in Nederland is momenteel niet eentje waarmee we heel blij moeten zijn. Het is regelmatig wisselvallig weer en misschien schijnt een uurtje de zon, waarnaar vervolgens het weer regent. Vandaag laat ik twee zomer outfits voor wisselvallig weer van NA-KD zien!...
Sandstone Parfumvrije Make-up | Event & Review

Geschreven door Celine Klooster

7 februari 2018

Vrijdag bezocht ik de Gezondheidsbeurs in Utrecht Jaarbeurs. Op uitnodiging van Sandstone bezocht ik een beauty blogger evenement, wat ging over huidallergieën en hun merk. Wil je meer weten over Sandstone, het event en de parfumvrije producten? Lees dan zeker deze blog.

Tijdens de bijeenkomst heb ik erg veel nieuwe dingen geleerd over een huidallergie en de opmerkelijkste ga ik straks ook zeker met je bespreken, maar eerst wil ik het met je hebben over het merk Sandstone.

Over Sandstone

Sandstone is een merk wat in Scandinavië is gemaakt. De eigenaar bedacht dit merk nadat hij een allergische reactie had gekregen en erachter kwam dat je een huidallergie zelf kan veroorzaken – later meer hierover. Zijn dochters gebruikte make-up die niet allergeenvrij was en na zijn allergische reactie vond hij dit geen goed idee meer, hij gooide al hun make-up weg en kocht allergeenvrije make-up voor ze, maar hij schrok van de prijs. Hij begon zelf naar oplossingen te zoeken en zo werd in december 2016 Sandstone gestart. Een allergeenvrij merk wat betaalbaar is.

Sandstone primer

Als eerste ontwikkelde ze een primer, deze vonden ze het belangrijkste, gezien dit de make-up is die je het eerste opbrengt en dus direct contact heeft met de huid. Ik ontving de primer en het is een fijne. De primer zit in een zwart metalen flesje en een pompje is de goede hoeveelheid voor je gezicht. De primer is erg fijn en je merkt totaal niet dat je deze op hebt, dat is voor mij toch wel echt een must. Zoals je ook bij de foto’s ziet, geeft deze primer geen glans en daar ben ik erg blij mee, je wilt geen olie look op je gezicht hebben natuurlijk.

Andere Sandstone producten

Sandstone

Ik ontving nog vier andere mooie producten, een oogprimer, twee oogschaduwen en een highlighter. De oogprimer gebruikte ik altijd van Douglas Make-Up, dat is een vrij droge poeder, maar werkt goed. De poeder van Sandstone is een stuk minder droog en brengt daardoor een stuk makkelijker aan te brengen. Een groot pluspunt dus. De swatch is de derde van boven, maar ik zie geen streep, precies zoals ik wil, een niet zichtbare primer. Tot slot blijft je oogschaduw een stuk langer zitten met deze poeder op, dus dat is echt een voordeel.

De twee bovenste strepen zijn oogschaduwen, ik heb een matte en een glanzende gekregen, op mijn arm zijn ze niet erg subtiel, maar je kan ze zo dik aanbrengen zoals je wilt natuurlijk. Ik heb de Red Clay 635 en Creamy 247, de kleuren zijn erg mooi en de poeder voelt goed aan. Daarnaast kan je het er onder de douche zo afspoelen, dus het is erg gemakkelijk.

Tot slot kreeg ik nog een highlighter, dit is de onderste swatch. De kleur is Gold 508 en ook deze kan je zo subtiel aanbrengen als je wilt. Op de foto kreeg ik de swatch niet heel duidelijk, maar op mijn arm was het echt een glitterbende haha. Zo zou ik hem zelf nooit aanbrengen, maar fijn om te weten dat het wel mogelijk is dus. Ook dit spoel je er onder de douche heel makkelijk af.

Sandstone en ik

Ik had nog niet eerder van Sandstone gehoord, maar ik moet zeggen dat ik de producten heerlijk vind in gebruik en qua kleuren. Ze hebben oneindig veel kleuren oogschaduw, dus voor ieder wat naar haar smaak. De prijzen vallen mee, maar je moet wel denken aan Douglas en Ici Paris XL prijzen, een foundation kost bijvoorbeeld ongeveer 30 euro.

Weetjes over huidallergieën

 • Een huidallergie kan je zelf aanmaken, door overmatig gebruik van allergenen, zoals parfum en zonnebrand.
 • Een allergische reactie komt gemiddeld pas na 1 a 2 dagen.
 • Als je eenmaal een allergische reactie gehad hebt op Henna, dan blijft dit terugkomen als je met een allergeen in aanraking komt.
 • In Europa heeft 4,5% van de inwoners een parfumallergie en 10% krijgt er eczeem van.
 • 27% van de Europeanen tussen de 18 en 74 jaar heeft een huidallergie.

Hoe voorkom je het?

 1. Vermeid de stof methylisothiazolinone (beter bekend als mi)
 2. Gebruik de stof PPD niet, dit zit in zwarte henna en zwarte haarverf
 3. Vermeid direct contact met parfum
 4. Vermeid vooral bij kleine kinderen het contact met parfum
 5. Gebruik geen zonnebrand als het niet nodig is.

Deze blog is geschreven door Emma van Luxe Life Lover. Een blog over luxe producten, fashion en meer. Momenteel loopt er een win actie op haar blog waar je een Rituals pakket kan winnen. Deze winactie loopt tot 14 februari dus klik snel door naar haar blog!

Ben je nou benieuwd naar dit merk? Gebruik dan BEURS10 om 10 procent korting te krijgen op je bestelling!

Wat vind jij van dit event en de producten?

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

Leuke kortingen & aanraders

Populaire blogs
Beste damesschoenen trends voor deze zomer

Beste damesschoenen trends voor deze zomer

Alhoewel met het Nederlandse weer het niet altijd lijkt dat de zomer eraan zit te komen, moeten we er toch echt aan geloven! Ik ben zelf groot fan van de zomer en dan vooral de leuke outfits die je in de zomer kan dragen. Leuke zomerjurkjes, rokjes, maar ook...

Ringmaat bepalen: zo doe je dat + inspiratie

Ringmaat bepalen: zo doe je dat + inspiratie

Ringen zijn sieraden die jouw outfit helemaal compleet maken. Het is zo leuk om verschillende soorten ringen te dragen waarvan de kleuren vervolgens weer terug komen in jouw outfit. Maar hoe weet je eigenlijk hoe je jouw ringmaat...
Meer blogs

Max Factor Lipfinity Review + winactie

Max Factor Lipfinity Review + winactie

Lipsticks die 24 uur blijven zitten, een droom, maar is dat dan ook daadwerkelijk zo? Max Factor Lipfinity belooft dat deze lipsticks zo lang blijven zitten. De kleuren van de lipsticks zijn prachtig, maar zullen ze dan ook daadwerkelijk zo lang...

Pixi Retinol Jasmine Collection: Smooth Skin

Pixi Retinol Jasmine Collection: Smooth Skin

Pixi Beauty is weer uitgekomen met een nieuwe collectie, namelijk de Pixi Retinol Jasmine Collection. Ook bij deze collectie belooft Pixi weer een stralende huid. En ja, dat geloof ik. Tot nu toe zijn alle producten van Pixi Beauty echt heel fijn...

Plasticvrije Shampoo Bars: Goed voor het milieu!

Plasticvrije Shampoo Bars: Goed voor het milieu!

Sinds ik shampoo bars gebruik, gebruik ik eigenlijk nooit meer normale shampoo. Er zitten gewoon zoveel voordelen aan het gebruik van een shampoo bar. Het is makkelijk mee te nemen op reis (het is geen vloeistof!), het is milieuvriendelijk en ook...

2 Reacties

 1. Claire

  Leuke post 🙂 Ik had nog nooit van dat merk gehoord! Was al een tijdje op zoek naar een merk wat ik wel kan gebruiken maar de meeste zijn inderdaad wel echt heel duur, of niet zo modern. Ga deze zeker bekijken.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Leuk om te horen! Ik heb nog een kortingscode voor je als je wilt! Ik zet deze kortingscode ook in het artikel.

   Antwoord

Een reactie versturen

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.