Follow:
Bloggen

Review | Een blogagenda

Een blogagenda?! Wat is dat? Ik mocht een agenda ontwerpen van HetFotoAlbum.nl en wat is nou beter dan een agenda voor een blogger? Benieuwd naar mijn blogagenda?

front

Dit is de voorkant van de agenda. Een beetje saai natuurlijk, maar eigenlijk is hij alleen voor bescherming. Deze voorkant kan je er makkelijk afhalen, want erachter zit een doorzichtige bescherming, die de ware voorkant laat zien. Je moet wel even in de opties transparante cover (of zoiets) kiezen, nadat je de agenda hebt ontworpen. Je kan ook kiezen voor een andere kleur cover, maar transparant en zwart is natuurlijk erg mooi.

bloggersagenda

Dit is de daadwerkelijke voorkant. Ik ben er echt heel erg blij mee, want nu heb ik eindelijk de agenda die ik echt wil. Hierboven op kun je nog een doorzichtige cover plaatsen, zodat de agenda lang mooi blijft.

page1

Dit is de binnenkant van de agenda. Ik heb voor het grootste deel gekozen om de agenda lekker wit te houden. Ik houd nou eenmaal niet zo erg van kleur, maar ik heb mijn agenda wel wat persoonlijker gemaakt door kleine plaatjes rechtsonder toe te voegen. Op de foto zien jullie twee zwarte plaatjes, maar ik heb bijvoorbeeld ook teksten of juist foto’s rechts onderin geplaatst. Het papier van de agenda is erg stevig. Ik heb geen idee wat voor materiaal dit is, maar het papier is erg glad en wat dikker dan normaal papier. Ik heb erg vaak dat mijn agenda scheurt of uiteindelijk gaat kreukelen, maar dat gaat bij deze agenda zeker niet gebeuren.

page

Je kan er ook voor kiezen op een achtergrond te gebruiken. Helaas kan je niet echt kiezen uit veel achtergronden. Als je bijvoorbeeld kiest voor een zwarte achtergrond dan worden de letters niet wit, maar die blijven ook zwart met een witte kader erom heen. Ik vind dat er eerlijk gezegd niet echt mooi uitzien, maar bijvoorbeeld een marmere achtergrond ziet er wel erg mooi uit. Zorg er dan wel voor dat je rechtsonder een wit plaatje of iets anders wits hebt, want anders ziet het er erg raar uit. Je kan helaas niet op het witte gedeelte onder de datum een achtergrond toevoegen, daarom heb ik gebruik gemaakt van een wit plaatje.

tekening

Daarnaast heb je ook nog plaats voor een grotere foto. Op deze bladzijde bijvoorbeeld heb ik gebruik gemaakt van een tekening van een vriendin. Ik zelf vind het er echt geweldig uitzien. In de agenda zit ook een kalender, een plaats om je cijfers te noteren en notitie blaadjes. Je kunt er ook voor kiezen om zelf tekst nog ergens toe te voegen. Ik heb bijvoorbeeld ervoor gekozen om de dagen van mijn artikelen bij de kalender erbij te zetten. Ook kun je ervoor kiezen om alvast een aantal dagen in de stellen, bijvoorbeeld vakanties of je blog’s verjaardag.

Ik ben echt dol op deze agenda, maar toch is er een klein nadeel. Het programma waarmee je de agenda maakt is erg moeilijk. Nee, het ligt niet aan mij, want normaal weet ik mijn weg wel met programma’s. Het programma lijkt erg verouderd en loopt soms ook vast. Ook is het erg gelimiteerd, met bijvoorbeeld de achtergronden of de keuzes die je kunt maken. Je kunt niet de teksten veranderen, bijvoorbeeld ‘Memorandum’. Ik heb geen idee wat dat nou precies betekent. Wel kun je kiezen wanneer de datum van de agenda moet beginnen en dan eindigt hij ook op deze datum (een jaar later natuurlijk).

Ik geef deze agenda een 7/10. Het programma vind ik een erg groot nadeel, maar het materiaal en de leuke plaatjes en voorkant krikt het cijfer erg omhoog. De prijs van 16 euro (+4.95 verzendkosten) valt me nog wel reuze mee voor een agenda waar je een jaar mee doet. Het is toch een erg geslaagde agenda! Ik kan niet wachten om hem volgend jaar te gebruiken.

scorereviewreviewreviewreviewreviewreviewreview
signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

disclaimer

Related:

Previous Post Next Post

18 Comments

 • Reply Darina

  Jammer van het programma maar de agenda is wel heel mooi geworden! Mooi overzichtelijk en ruimte genoeg voor je eigen inspiratie!

  16 mei 2016 at 13:40
 • Reply Kim

  Het resultaat mag er zeker wezen. Erg mooi!

  17 mei 2016 at 09:19
  • Reply Celine

   Dankjewel erg lief! x

   17 mei 2016 at 13:40
 • Reply Eva

  Jammer dat het programma z tegenvalt, dat haalt de fun van het maken er toch een beetje vanaf. Maar de agenda zelf is echt leuk geworden! En ook leuk dat je hebt gekozen voor een agenda speciaal voor je blog 🙂 Handig!

  17 mei 2016 at 09:30
  • Reply Celine

   Ook al viel het programma wat tegen, het was nog steeds erg leuk om het te ontwerpen 😉

   17 mei 2016 at 13:39
 • Reply Eva

  Leuk

  17 mei 2016 at 14:04
 • Reply Mariska

  Die tekening van je vriendin is echt gaaf! Blogagenda kan nog best wel handig zijn :O

  17 mei 2016 at 16:15
 • Reply Janine

  Erg mooi zeg! Ik zlf ben nog op zoek naar een goede blogagenda maar helaas nergens te vinden en niet elke site heeft de tools om mijn perfecte agenda te maken.

  17 mei 2016 at 19:59
 • Reply Yvonne

  Ziet er goed uit! Hoe ve kost zo’n agenda?
  xx

  17 mei 2016 at 20:56
  • Reply Celine

   Oh helemaal vergeten te vermelden! De agenda kost 16 euro met 4.95 verzendkosten. Liefs, Celine.

   17 mei 2016 at 21:04
 • Reply Volgmama

  Wat een leuke agenda. Echt persoonlijk, cool!

  18 mei 2016 at 07:54
 • Reply I.AMLUSTROUS

  Toffe agenda heb je ontworpen!

  21 mei 2016 at 13:29
 • Reply Marushi

  Wat gaaf dat je je eigen kalender mocht maken zeg! -x-

  21 mei 2016 at 18:51
  • Reply Celine

   Het is een agenda 😉

   21 mei 2016 at 20:10
 • Reply Eveline Both

  Jammer van het programma maar deze agenda zou elke Blogger moeten hebben! Super leuk!

  30 augustus 2016 at 22:10
  • Reply Celine

   Leuk he? Ik gebruik hem nu voor school!

   30 augustus 2016 at 22:52
 • Reply Marloes Joosen

  Oh wauw, zo’n agenda lijkt me echt super handig! En natuurlijk heel leuk om zelf te mogen ontwerpen 🙂

  9 januari 2017 at 21:31
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Photodiary | Dag lekker weer..

  Afgelopen week had ik een photodiary online gezet, want tja door dit mooie weer maak ik veel foto's. Deze photodiary...

  Sluiten