Follow:
Beauty Huidverzorging

How to: Poeder aanbrengen op een droge huid

Poeder gebruiken terwijl je een droge huid hebt, ik hoor je al lachen. Toch heb ik vaak het probleem dat mijn makeup na een tijd gewoon verdwijnt en dat wil ik natuurlijk niet. Poeder zorgt ervoor dat jouw makeup beter blijft zitten. Hoe ik poeder aanbreng op een droge huid, lees je in dit artikel.

Poeder

De poeder die ik gebruik is de finishing powder van Hikari. Het is een volledig witte poeder en blend volledig in je huid mee. Geen gekke kleuren in je gezicht dus. Deze poeder breng ik heel makkelijk aan met een kwast speciaal voor poeder. Ik heb eigenlijk twee verschillende kwasten. Ik ben erachter gekomen dat de ene kwast was stroever is dan de andere, waardoor hij toch wat droge stukjes huid laat zien. Het is dus belangrijk dat je een zachte kwast heb zonder harde stukjes haar. Mij lijken de kwasten van ELF erg fijn en ik hoor hier dan ook erg veel fijne reviews over.

Poeder aanbrengen

droge huid

Ik zorg er eerst voor dat ik een hydraterende creme onder mijn foundation aanbreng. Soms breng ik ook nog een serum aan wanneer ik echt een hele erg droge huid heb. Daarnaast heb ik een foundation speciaal voor de droge huid. Dit is een redelijk vettige foundation, waardoor hij toch wat minder dekking geeft. Daarnaast verdwijnt deze foundation toch wat sneller dan mijn matte foundation. Dan komt deze poeder echt van pas. Door deze poeder verdwijnt mijn foundation echt minder snel en geeft het toch een mooie matte laag af. Ik vind het matte effect van deze poeder echt geweldig.

Gebruik jij poeder en heb jij een droge huid?

Related:

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Joanne

  Goede tips. Ik probeer sowieso zo min mogelijk poeder aan te brengen. Alleen op plekken waar het echt nodig is 🙂

  7 augustus 2017 at 11:58
 • Reply Catia

  I have a very oily skin and have been using the finishing powder from NYX. Like that one, it is a translucid power and I use it every day, especially in the summer. Most days I will only apply my serum, moisturizer, and sunscreen after the cleansing and will always apply the power with a big brush to give that matte effect. Works perfectly as it controls the shine in my face all day long. I guess that at the end of the day these powders are pretty versatile and you can use them as they best suit you. Happy to know you found a solution you like 🙂

  Cátia

  9 augustus 2017 at 09:11
  • Reply Celine Klooster

   Ah that’s so nice! I really like this powder for now, but maybe I am going to check some other powders out as well!

   10 augustus 2017 at 20:03

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.