Follow:
Personal

Ophef over de examens 2018

Ik ben nu net klaar met mijn examens en heb eindelijk weer tijd om te bloggen en andere leuke dingen te doen. Ik heb in totaal acht examens moeten doen en er was (zacht gezegd) heel veel ophef over de examens 2018. Benieuwd naar deze ophef en hoe mijn examens in het algemeen gingen? Lees dan deze blog.

De eerste week

De eerste examenweek had ik al zes examens van de acht. Hartstikke veel natuurlijk en ik had liever dat ze dit wat meer hadden verspreid. Ik begon met wiskunde, wat niet echt mijn beste vak is. De volgende dag had ik Frans en Geschiedenis. Over al deze twee vakken was er een hoop ophef, maar daar zal ik later wat meer over vertellen. Op woensdag had ik Engels, waar ik gelukkig sowieso een voldoende voor heb. Dit is een van de drie vakken die ik heb nagekeken. Op vrijdag had ik vervolgens filosofie en Nederlands, waar ik ook heel hard voor geleerd had. Na deze examens was ik klaar met de eerste week.

De tweede week

De tweede week had ik alleen economie. Dit is een vak waar ik examentraining voor had gevolgd, zodat ik hopelijk het examen wat beter zou maken. Echter was het examen nog steeds erg moeilijk en verliet ik het lokaal met niet echt een geweldig gevoel.

Ophef over de examens 2018

De derde week

De derde week had ik alleen Spaans. Van te voren dacht ik dat ik Spaans wel gewoon goed zal maken, maar dit was dus totaal niet het geval. Het examen was veel te lang en de vragen waren ook nog eens heel lastig. Heel veel leerlingen verlieten de examenzaal dan ook redelijk overstuur.

Ophef over de examens 2018

Er was vooral ophef over vier examens. Engels, geschiedenis, Frans en Spaans. Nu ik dit zo op een rijtje zet, zijn het dus vooral weer de talen die de examenmakers niet helemaal goed hebben gemaakt. Engels was erg lastig en er zaten een hoop instinkers in. Ik dacht eerst dat ik het wel goed had gemaakt, maar later toen ik het ging nakijken, kwam ik er toch achter dat ik in een hoop instinkers was getrapt. Gelukkig heb ik hier wel sowieso een voldoende voor. Geschiedenis was ook erg lastig. Er zaten een hoop kenmerkende aspecten in, die ik gelukkig wel allemaal had geleerd, echter zag niemand deze kenmerkende aspecten aankomen. Als je die niet had geleerd, dan had je sowieso al tien punten minder.

Vervolgens kwam Frans. Frans was echt dramatisch. Vrij veel mensen liepen vrij overstuur de examenzaal uit en toen mijn docent zei dat het examen “vrij makkelijk” was, brak er nog meer paniek uit. Toen ik thuis kwam, zag ik echter dat er heel veel klachten over dit examen waren. Ik hoop toch dat de examenmakers wat aan dit examen gaan veranderen. Ik heb voor dit examen een nterm van 0.6 nodig om een voldoende te halen. Afgelopen dinsdag had ik Spaans en dat was echt verschrikkelijk lang. Ook hier liepen weer mensen overstuur de examenzaal uit. Er zijn echter nog niet heel erg veel klachten bij LAKS ingediend over dit examen, terwijl op internet wel een hoop mensen over dit examen zaten te klagen. Er was dus een hoop ophef over de examens 2018.

Heb jij zelf ook examens gedaan dit jaar?

Meer persoonlijke updates? Check dan mijn Instagram account.

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Astrid

  Nou lieverd ik ben flink aan het duimen voor jou en Justin ,hoop het ook snel te horen als jullie de uitslag hebben.dikke knuffel van mij.xxx

  5 juni 2018 at 10:53
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  GlossyWorks | Nude nagellak voor elke gelegenheid

  Iedereen houdt wel van een nude nagellak. Ik ben tenminste een groot fan hiervan. Het liefst draag ik altijd wel...

  Sluiten