Ringmaat bepalen: zo doe je dat + inspiratie

Ringen zijn sieraden die jouw outfit helemaal compleet maken. Het is zo leuk om verschillende soorten ringen te dragen waarvan de kleuren vervolgens weer terug komen in jouw outfit. Maar hoe weet je eigenlijk hoe je jouw ringmaat...

Pixi Retinol Jasmine Collection: Smooth Skin

Pixi Beauty is weer uitgekomen met een nieuwe collectie, namelijk de Pixi Retinol Jasmine Collection. Ook bij deze collectie belooft Pixi weer een stralende huid. En ja, dat geloof ik. Tot nu toe zijn alle producten van Pixi Beauty echt heel fijn in gebruik. Maar zal...

Plasticvrije Shampoo Bars: Goed voor het milieu!

Sinds ik shampoo bars gebruik, gebruik ik eigenlijk nooit meer normale shampoo. Er zitten gewoon zoveel voordelen aan het gebruik van een shampoo bar. Het is makkelijk mee te nemen op reis (het is geen vloeistof!), het is milieuvriendelijk en ook nog eens goed voor je...
Onzekerheid en social media

Geschreven door Celine Klooster

5 november 2014

 Door Anique – Nadat ik het filmpje van Charlotte op het YouTube kanaal Femme had gezien, dacht ik: ‘Hé, daar moet ik een artikel over maken.’ Nou, hier is ie dan. Australische onderzoekers hebben vorig jaar al de conclusie getrokken dat tienermeisjes onzeker worden door social media. Volgens de wetenschappers praten tieners op social media vaak over het uiterlijk. Die gesprekken hebben veel invloed op hoe jongeren zichzelf zien.

De instagramaccounts met perfecte tumblr-meisjes en strakke buiken schieten de grond uit. Het lijkt een soort rage. Natuurlijk is niet iedereen perfect, ook de tumblr-meisjes niet.  Ik snap wel waarom meisjes hier onzeker van worden, die meisjes hebben mooi haar, een mooi gezicht, een prachtig figuur en nog veel meer. Er was een tijd dat ik daar ook onzeker van werd, maar gelukkig heb ik dat achter me gelaten. Je moet blij zijn met wie je bent, want uiteindelijk is dat het enige wat echt van jou is: jezelf.

Ook zijn er natuurlijk nog de accounts met blokjes buiken, strakke billen en dergelijke. Bedoeld om ons te motiveren om te sporten, maar worden wij daar wel zo gemotiveerd door? Ik niet haha.

Je moet niet vergeten dat wat mensen op social media zetten, maar een deel is van wat er in hun leven gebeurd; je zet immers niet op facebook of instagram dat je zwaar ongesteld bent, of een puistje hebt, je ziek voelt o.i.d. Je zet alleen de mooie foto’s op instagram; alleen de leuke dingen die je hebt gedaan op facebook. Ik denk dat dat is wat veel tienermeisjes vergeten; alleen de goede/leuke/mooie momenten worden gedeeld met de wereld, maar dat ene meisje met die strakke kont en blokjesbuik heeft ook wel eens baaldag. Ik hoop dat ik hierdoor wat mensen heb geholpen heb en ze zijn ietwat minder onzeker zijn geworden.

Op veel social media is er nu de #leukgenoeg om onzekerheid op sociale media te stoppen.

Word jij ook onzeker door sociale media?
Volg ons ook op bloglovin.

 

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

Leuke kortingen & aanraders

Populaire blogs
Badkleding trends 2020: Deze moet je hebben!

Badkleding trends 2020: Deze moet je hebben!

Het begint alweer wat warmer te worden in Nederland en alhoewel we natuurlijk niet naar het zwembad of strand mogen, kunnen we wel leuke badkleding dragen in de tuin of op het balkon (mocht je die hebben!). Ook is online shoppen natuurlijk erg leuk in deze tijd. In...

Dunne vesten voor de lente | NA-KD shoplog

Dunne vesten voor de lente | NA-KD shoplog

De lente komt er eindelijk weer aan. Het wordt wat warmer en het zonnetje begint weer te schijnen. Toch kan de lente nog wat frisjes zijn, maar wil je het liefst wel laagjes dragen, zodat je wat uit kan trekken. In deze shoplog laat ik een aantal dunne vesten voor de...

Meer blogs

De leukste cadeautjes voor iedereen

De leukste cadeautjes voor iedereen

Ik houd van kleine hebbedingetjes en cadeautjes. Gisteren was het natuurlijk moederdag en ik kon het gewoon niet laten om wat leuke dingen te scoren voor mijn lieve moeder. Ook heb ik nog wat leuke dingetjes voor mijzelf gehaald. Ik ben zeker gek...

De vijf meest gelezen beauty artikelen van 2016

De vijf meest gelezen beauty artikelen van 2016

Ik heb dit jaar natuurlijk erg veel beauty artikelen geschreven. Wat zijn nou de meest gelezen beauty artikelen van 2016? Dat lees je in dit artikel. Review | Max & More Primer Blijkbaar zijn mijn lezers echte koopjesjagers. Deze primer kost...

Celine interviewt: Patricia neemt je mee

Celine interviewt: Patricia neemt je mee

Patricia, een blogger die ik nog niet kende, maar die ik zeker ga volgen. Het is zeker het waard om dit interview te lezen, dus zeker doen. 1. Wie ben je? Hoe heet je, wat zijn je hobby’s enc? Ik ben Patricia, 33 jaar en woon samen met mijn vrouw...

1 Reactie

  1. Eilish (artisticstateofmind)

    Ik ben zoiezo al ontzettend onzeker.. dus ja. Maar van die overdreven sport accounts met blokjes ontwijk ik ook gewoon!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.