Duurzame Clean Beauty lijn van Douglas

Als je op zoek bent naar duurzame beauty, dan is de duurzame Clean Beauty lijn van Douglas zeker wat voor jou. Clean Beauty staat voor dierproefvrije producten zonder controversiële ingrediënten. Cyclische siliconen, parabenen en sulfaten zijn onder andere uitgesloten...

De leukste truien trends voor herfst 2022

Het begint langzaamaan al wat koeler te worden en dat betekent dat het weer tijd is voor leuke truien. Ik draag truien eigenlijk de hele herfst en winter door. Leuk voor over een jurkje, maar ook voor boven een broek. Benieuwd naar de leukste truien trends voor herfst...

Populaire trouwjurk merken voor 2022: Dit zijn de nieuwste trends

We zijn nu ruim op de helft van 2022 en het trouwjurken seizoen is goed aan te gang. Ondertussen kunnen we dan ook zien wat de populaire trouwjurk merken voor 2022 zijn. Brides to be, ga er daarom maar eens goed voor zitten, want dit is het artikel waar je op hebt...
Onzekerheid en social media
1 Comments

Written by Celine

5 november 2014

 Door Anique – Nadat ik het filmpje van Charlotte op het YouTube kanaal Femme had gezien, dacht ik: ‘Hé, daar moet ik een artikel over maken.’ Nou, hier is ie dan. Australische onderzoekers hebben vorig jaar al de conclusie getrokken dat tienermeisjes onzeker worden door social media. Volgens de wetenschappers praten tieners op social media vaak over het uiterlijk. Die gesprekken hebben veel invloed op hoe jongeren zichzelf zien.

De instagramaccounts met perfecte tumblr-meisjes en strakke buiken schieten de grond uit. Het lijkt een soort rage. Natuurlijk is niet iedereen perfect, ook de tumblr-meisjes niet.  Ik snap wel waarom meisjes hier onzeker van worden, die meisjes hebben mooi haar, een mooi gezicht, een prachtig figuur en nog veel meer. Er was een tijd dat ik daar ook onzeker van werd, maar gelukkig heb ik dat achter me gelaten. Je moet blij zijn met wie je bent, want uiteindelijk is dat het enige wat echt van jou is: jezelf.

Ook zijn er natuurlijk nog de accounts met blokjes buiken, strakke billen en dergelijke. Bedoeld om ons te motiveren om te sporten, maar worden wij daar wel zo gemotiveerd door? Ik niet haha.

Je moet niet vergeten dat wat mensen op social media zetten, maar een deel is van wat er in hun leven gebeurd; je zet immers niet op facebook of instagram dat je zwaar ongesteld bent, of een puistje hebt, je ziek voelt o.i.d. Je zet alleen de mooie foto’s op instagram; alleen de leuke dingen die je hebt gedaan op facebook. Ik denk dat dat is wat veel tienermeisjes vergeten; alleen de goede/leuke/mooie momenten worden gedeeld met de wereld, maar dat ene meisje met die strakke kont en blokjesbuik heeft ook wel eens baaldag. Ik hoop dat ik hierdoor wat mensen heb geholpen heb en ze zijn ietwat minder onzeker zijn geworden.

Op veel social media is er nu de #leukgenoeg om onzekerheid op sociale media te stoppen.

Word jij ook onzeker door sociale media?
Volg ons ook op bloglovin.

 

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. Sharing my beauty and fashion tips was always something I loved to do. Go to my about me page to get to know me.

Nice discounts

Popular blogs

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plastic flessen voor zeep gebruik je regelmatig en dan hebben we het nog niet gehad over de plastic flesjes om je handen schoon te maken. Ik was al erg lang op zoek naar een goed alternatief, totdat ik Savvy tegenkwam. Wil jij ook plasticvrij schoonmaken? Bekijk dan...

Fast fashion: Wat is het en hoe kan je veranderen?

Fast fashion: Wat is het en hoe kan je veranderen?

Fast fashion is een term wat steeds meer gebruikt wordt in de fashion wereld. Wil je weten wat het is en hoe jij je eigen fashion gedrag kan veranderen? Lees dan deze blog. Fast fashion verwijst naar een bedrijfsmodel van bedrijven die snel inspelen op nieuwe fashion...

More blogs

De leukste cadeautjes voor iedereen

De leukste cadeautjes voor iedereen

Ik houd van kleine hebbedingetjes en cadeautjes. Gisteren was het natuurlijk moederdag en ik kon het gewoon niet laten om wat leuke dingen te scoren voor mijn lieve moeder. Ook heb ik nog wat leuke dingetjes voor mijzelf gehaald. Ik ben zeker gek...

De vijf meest gelezen beauty artikelen van 2016

De vijf meest gelezen beauty artikelen van 2016

Ik heb dit jaar natuurlijk erg veel beauty artikelen geschreven. Wat zijn nou de meest gelezen beauty artikelen van 2016? Dat lees je in dit artikel. Review | Max & More Primer Blijkbaar zijn mijn lezers echte koopjesjagers. Deze primer kost...

Celine interviewt: Patricia neemt je mee

Celine interviewt: Patricia neemt je mee

Patricia, een blogger die ik nog niet kende, maar die ik zeker ga volgen. Het is zeker het waard om dit interview te lezen, dus zeker doen. 1. Wie ben je? Hoe heet je, wat zijn je hobby’s enc? Ik ben Patricia, 33 jaar en woon samen met mijn vrouw...

1 Reactie

  1. Eilish (artisticstateofmind)

    Ik ben zoiezo al ontzettend onzeker.. dus ja. Maar van die overdreven sport accounts met blokjes ontwijk ik ook gewoon!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.