Follow:
TB

Onzekerheid en social media

 

Door Anique – Nadat ik het filmpje van Charlotte op het YouTube kanaal Femme had gezien, dacht ik: ‘Hé, daar moet ik een artikel over maken.’ Nou, hier is ie dan. 

Australische onderzoekers hebben vorig jaar al de conclusie getrokken dat tienermeisjes onzeker worden door social media. Volgens de wetenschappers praten tieners op social media vaak over het uiterlijk. Die gesprekken hebben veel invloed op hoe jongeren zichzelf zien.

De instagramaccounts met perfecte tumblr-meisjes en strakke buiken schieten de grond uit. Het lijkt een soort rage. Natuurlijk is niet iedereen perfect, ook de tumblr-meisjes niet.  Ik snap wel waarom meisjes hier onzeker van worden, die meisjes hebben mooi haar, een mooi gezicht, een prachtig figuur en nog veel meer. Er was een tijd dat ik daar ook onzeker van werd, maar gelukkig heb ik dat achter me gelaten. Je moet blij zijn met wie je bent, want uiteindelijk is dat het enige wat echt van jou is: jezelf.

Ook zijn er natuurlijk nog de accounts met blokjes buiken, strakke billen en dergelijke. Bedoeld om ons te motiveren om te sporten, maar worden wij daar wel zo gemotiveerd door? Ik niet haha.

Je moet niet vergeten dat wat mensen op social media zetten, maar een deel is van wat er in hun leven gebeurd; je zet immers niet op facebook of instagram dat je zwaar ongesteld bent, of een puistje hebt, je ziek voelt o.i.d. Je zet alleen de mooie foto’s op instagram; alleen de leuke dingen die je hebt gedaan op facebook. Ik denk dat dat is wat veel tienermeisjes vergeten; alleen de goede/leuke/mooie momenten worden gedeeld met de wereld, maar dat ene meisje met die strakke kont en blokjesbuik heeft ook wel eens baaldag. Ik hoop dat ik hierdoor wat mensen heb geholpen heb en ze zijn ietwat minder onzeker zijn geworden.

Op veel social media is er nu de #leukgenoeg om onzekerheid op sociale media te stoppen.

Word jij ook onzeker door sociale media?
Volg ons ook op bloglovin.


Related:

Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply Eilish (artisticstateofmind)

  Ik ben zoiezo al ontzettend onzeker.. dus ja. Maar van die overdreven sport accounts met blokjes ontwijk ik ook gewoon!

  5 november 2014 at 22:46
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Hé, het is oké….

  Door Anique - Je kent het wel, van die dingen die alleen jou kunnen gebeuren.. Maar he! You're not the...

  Sluiten