Follow:
Personal

Het meest waardevolle wat ik als blogger heb geleerd

negatieve reacties

Ik had laatst de hoe ben ik als blogger tag ingevuld. In deze tag zat een vraag ‘Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?’. Ik vond deze vraag zo interessant dat ik hier een uitgebreid artikel aan wil geven, want ik heb hier eigenlijk wel het een en ander over te zeggen.

Het meest waardevolle wat ik als blogger heb geleerd is dat je altijd jezelf moet blijven. Er zijn heel veel mensen op het internet die negatieve dingen over je te zeggen hebben. Ik krijg ook soms negatieve reacties binnen (niet vaak gelukkig) en ik vind zelf dat ik me daar niet zoveel van aan moet trekken. Iedereen heeft een eigen mening op het internet en ze mogen dit natuurlijk uiten. Toch vind ik dat sommige mensen een beetje moeten dimmen. Met deze negatieve reacties kwets je mensen, ook al zeggen deze mensen van niet.

Ik zat laatst op Facebook en ik zag een meisje die een videoclip had gemaakt. In deze clip had ze erg veel plezier en dat is juist het doel van deze clip. In de reacties zag ik allemaal negatieve reacties en niet een beetje ook. Het waren niet alleen maar “feedback” reacties, maar reacties die dat meisje zeker hebben gekwetst. Over haar kledingstijl, over het liedje zelf natuurlijk, maar ook hoe ze zong. Laat dat meisje lekker doen wat ze wil, als je het er niet mee eens bent houd dan gewoon je mond. Bij sommige mensen bleef het ook niet bij een negatieve reactie, maar ze postten onder elke foto of elk filmpje een negatieve reactie. Vinden mensen dit leuk ofzo? Het is toch niet normaal dat jij het leuk vindt om mensen te kwetsen en dat ook nog een viraal te laten gaan.

Ik zeg niet dat je je mening niet mag uiten, maar je moet wel weten waar de grens ligt. Om onder alle foto’s en video’s een negatieve en kwetsende reactie te posten en vervolgens ook nog eens je vrienden aansporen om een negatieve reactie hieronder te zetten, dat vind ik niet normaal. Denk voortaan even na wat je zegt en waarom. Je kan hier mensen erg mee kwetsen en hun zelfvertrouwen helemaal onderuit halen, is dat je bedoeling? Dat ze zichzelf iets willen aan doen, omdat ze zoveel negatieve reacties binnen hebben gekregen?
signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Related:

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Astrid

  Jammer he? Gefrustreerde mensen die in het echt waarschijnlijk niet durven te zeggen hoe ze zich voelen of hoe ze ergens over denken. Zo denk ik altijd maar. Of, ze zijn gewoon jaloers dat jij (of het zingende meisje uit je voorbeeld) iets doet wat ze zelf niet kunnen. Heel slim om je er niets van aan te trekken!

  24 juni 2016 at 13:51
 • Reply Preschool2Teen

  I remember when I first started blogging. My fears were exactly this. But then I realized that most people will quickly find the negative in anything and quickly post because they are behind a computer screen. Most do not think, they think it’s funny and cute. Hopefully the girl is able to shake it off and continue posting her videos. She’s blessing someone out there.

  25 juni 2016 at 14:11
 • Reply Hilde

  Je moet tegenwoordig een dikke huid hebben. Wat sommige mensen elkaar toewensen…goed dat je het nog even aankaart! Hopelijk leren sommige mensen ervan.

  1 juli 2016 at 22:14
  • Reply Celine

   Voor mijn gevoel is het een onderwerp die niet vaak wordt besproken. Eigenlijk moet er wat meer aandacht naartoe gaan..x

   1 juli 2016 at 23:08

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Mijn Hunkemöller wishlist

  Iedereen kent de winkel Hunkemöller wel. De lingerie van deze winkel is van erg goeie kwaliteit en de lingerie ziet...

  Sluiten