Populaire trouwjurk merken voor 2022: Dit zijn de nieuwste trends

We zijn nu ruim op de helft van 2022 en het trouwjurken seizoen is goed aan te gang. Ondertussen kunnen we dan ook zien wat de populaire trouwjurk merken voor 2022 zijn. Brides to be, ga er daarom maar eens goed voor zitten, want dit is het artikel waar je op hebt...

3 tips voor het uitzoeken van een verrassend cadeau

Er is vaak wel een reden om iets cadeau te geven. Bijvoorbeeld omdat de feestdagen er weer aankomen, omdat iemand jarig is of omdat je iemand die in het ziekenhuis ligt graag een hart onder de riem wilt steken. Maar het blijft best lastig om tot een goed cadeau te...

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plastic flessen voor zeep gebruik je regelmatig en dan hebben we het nog niet gehad over de plastic flesjes om je handen schoon te maken. Ik was al erg lang op zoek naar een goed alternatief, totdat ik Savvy tegenkwam. Wil jij ook plasticvrij schoonmaken? Bekijk dan...
Het meest waardevolle wat ik als blogger heb geleerd

Geschreven door Celine

24 juni 2016

negatieve reacties

Ik had laatst de hoe ben ik als blogger tag ingevuld. In deze tag zat een vraag ‘Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?’. Ik vond deze vraag zo interessant dat ik hier een uitgebreid artikel aan wil geven, want ik heb hier eigenlijk wel het een en ander over te zeggen.

Het meest waardevolle wat ik als blogger heb geleerd is dat je altijd jezelf moet blijven. Er zijn heel veel mensen op het internet die negatieve dingen over je te zeggen hebben. Ik krijg ook soms negatieve reacties binnen (niet vaak gelukkig) en ik vind zelf dat ik me daar niet zoveel van aan moet trekken. Iedereen heeft een eigen mening op het internet en ze mogen dit natuurlijk uiten. Toch vind ik dat sommige mensen een beetje moeten dimmen. Met deze negatieve reacties kwets je mensen, ook al zeggen deze mensen van niet.

Ik zat laatst op Facebook en ik zag een meisje die een videoclip had gemaakt. In deze clip had ze erg veel plezier en dat is juist het doel van deze clip. In de reacties zag ik allemaal negatieve reacties en niet een beetje ook. Het waren niet alleen maar “feedback” reacties, maar reacties die dat meisje zeker hebben gekwetst. Over haar kledingstijl, over het liedje zelf natuurlijk, maar ook hoe ze zong. Laat dat meisje lekker doen wat ze wil, als je het er niet mee eens bent houd dan gewoon je mond. Bij sommige mensen bleef het ook niet bij een negatieve reactie, maar ze postten onder elke foto of elk filmpje een negatieve reactie. Vinden mensen dit leuk ofzo? Het is toch niet normaal dat jij het leuk vindt om mensen te kwetsen en dat ook nog een viraal te laten gaan.

Ik zeg niet dat je je mening niet mag uiten, maar je moet wel weten waar de grens ligt. Om onder alle foto’s en video’s een negatieve en kwetsende reactie te posten en vervolgens ook nog eens je vrienden aansporen om een negatieve reactie hieronder te zetten, dat vind ik niet normaal. Denk voortaan even na wat je zegt en waarom. Je kan hier mensen erg mee kwetsen en hun zelfvertrouwen helemaal onderuit halen, is dat je bedoeling? Dat ze zichzelf iets willen aan doen, omdat ze zoveel negatieve reacties binnen hebben gekregen?
signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

Duurzame mode

Duurzame blogs
Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plastic flessen voor zeep gebruik je regelmatig en dan hebben we het nog niet gehad over de plastic flesjes om je handen schoon te maken. Ik was al erg lang op zoek naar een goed alternatief, totdat ik Savvy tegenkwam. Wil jij ook plasticvrij schoonmaken? Bekijk dan...

Fast fashion: Wat is het en hoe kan je veranderen?

Fast fashion: Wat is het en hoe kan je veranderen?

Fast fashion is een term wat steeds meer gebruikt wordt in de fashion wereld. Wil je weten wat het is en hoe jij je eigen fashion gedrag kan veranderen? Lees dan deze blog. Fast fashion verwijst naar een bedrijfsmodel van bedrijven die snel inspelen op nieuwe fashion...

Meer blogs

Twee blogs bezitten | Wat?

Twee blogs bezitten | Wat?

Ik zat er al een hele lange tijd over na te denken om The Beautyboulevard te splitsen. Dit klinkt allemaal wat dramatischer dan het is, maar toch gaan er wel een hoop dingen veranderen. Binnenkort ga ik dus twee blogs bezitten. Maar hoe ga ik dat...

Communication Information Studies | Hoe en wat

Communication Information Studies | Hoe en wat

Even weer een persoonlijke update vanuit mijn kant. Ik ben namelijk alweer twee weken bezig met mijn nieuwe studie! Momenteel, studeer ik Communication Information Studies aan de VU. Een studie die echt volledig bij mij past en waar ik hopelijk...

Communicatie Informatiewetenschappen Ervaring

Communicatie Informatiewetenschappen Ervaring

Afgelopen week heb ik te horen gekregen dat ik geslaagd ben en dat betekent dat ik volgend jaar mag gaan studeren aan een universiteit. Ik ga Communicatie Informatiewetenschappen studeren aan de Vrije Universiteit. Ik sta natuurlijk al een tijdje...

4 Reacties

 1. Astrid

  Jammer he? Gefrustreerde mensen die in het echt waarschijnlijk niet durven te zeggen hoe ze zich voelen of hoe ze ergens over denken. Zo denk ik altijd maar. Of, ze zijn gewoon jaloers dat jij (of het zingende meisje uit je voorbeeld) iets doet wat ze zelf niet kunnen. Heel slim om je er niets van aan te trekken!

  Antwoord
 2. Preschool2Teen

  I remember when I first started blogging. My fears were exactly this. But then I realized that most people will quickly find the negative in anything and quickly post because they are behind a computer screen. Most do not think, they think it’s funny and cute. Hopefully the girl is able to shake it off and continue posting her videos. She’s blessing someone out there.

  Antwoord
 3. Hilde

  Je moet tegenwoordig een dikke huid hebben. Wat sommige mensen elkaar toewensen…goed dat je het nog even aankaart! Hopelijk leren sommige mensen ervan.

  Antwoord
  • Celine

   Voor mijn gevoel is het een onderwerp die niet vaak wordt besproken. Eigenlijk moet er wat meer aandacht naartoe gaan..x

   Antwoord

Een reactie versturen

You have to agree to the comment policy.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.