Follow:
Personal

Motivatie, waar ben je?

Momenteel ben ik een beetje motivatieloos. Ik weet niet hoe het komt, maar elke dag denk ik dat het geen nut heeft om iets te doen en vervolgens stress ik hem enorm. Ik heb al geen eeuwen een blog vooruit gepland en ik schrijf alles op het laatste moment. In school heb ik ook echt geen zin meer en ik heb het idee dat ik mezelf echt moet dwingen om wat te doen.

Motivatie weg

Het is echt zwaar irritant. Ik heb echt nergens meer zin in. Soms zit ik doelloos naar mijn computerscherm te staren en ik ben vaak ook hartstikke moe van helemaal niets. Elke tegenslag komt bij mij echt tien keer harder aan en elk “succes momentje” neem ik nauwelijks meer op. Elke keer als iets niet meer werkt, heb ik gewoon geen zin meer om het op te lossen. Laatst was mijn mail weer eens uit de lucht en had ik echt helemaal geen zin om dat rot ding weer te laten werken. Zoals gewoonlijk werkte ook niets mee, maar ik had na een paar uur toch de oplossing gevonden.

motivatie

School

Als ik aan school denk, denk ik alleen maar aan 5vwo doorkomen. De leraren strooien met toetsen en ik heb het idee dat het soms allemaal veel te veel wordt. Ik haal het allemaal wel, maar niet op de juiste manier. Een aantal leraren vonden het een perfect plan om in drie dagen, minstens vijf toetsen te plaatsen. Nou, sorry hoor, maar dat is toch niet normaal? Ik zit elke dag tot vier of vijf uur op school en dan vinden de leraren het ook gewoon normaal om nog eens zoveel toetsen in maar drie dagen te plaatsen. Wanneer zou ik moeten leren? Tot twaalf uur ‘s nachts?

Ik kan niet wachten tot ik 5vwo ben doorgekomen en ik weer lekker even kan genieten van het bloggen. Ik ben momenteel in alles mijn motivatie verloren, maar ik ga zeker niet een blog pauze houden.

Related:

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply MissFrenchy

  hoi Celine,

  een heel herkenbare stuk, ik ben wel iets ouder (een jaartje of 20) en wat je beschrijft komt mij heel bekend voor. Op die leeftijd had ik dat ook en als volwassen ook soms. Wees een beetje geduldig en lief voor jezelf, kijk naar alles wat je al bereikt heb met je blog (dat is het enige wat ik zie maar ik weet zeker dat er nog meer goed is). Je doet het goed, en al doe je niks is het ook goed genoeg 😉

  19 mei 2017 at 10:37
 • Reply Johanne

  He, wat vervelend Celine… Nog een paar weken en dan is het in ieder geval vakantie! Dan heb je ook weer meer tijd voor je blog. In ieder geval knap dat je hebt besloten gewoon door te gaan met posten. Succes!!

  19 mei 2017 at 14:21
  • Reply Celine Klooster

   Helaas nog niet een paar weken haha. Nog ruim 2 maanden! Toch probeer ik mijn motivatie terug te zoeken 😉

   19 mei 2017 at 19:44
 • Reply MC Kleuver

  Afgelopen week is van schrijven ook niet veel gekomen. Net een column geschreven voor een nieuwssite. Dat was het wel zo’n beetje, beetje jammer.

  19 mei 2017 at 19:49
 • Reply Linda

  Geloof me, iedereen heeft dit wel eens, hoe oud je ook bent. Maat het positieve nieuws: alles komt goed en de aanhouder wint 🙂 succes met je toetsen en denk vooral aan de vakantie daarna!

  20 mei 2017 at 00:26
 • Reply Manon

  Wat vervelend zeg! Gelukkig komt ook aan deze drukke periode een einde. Ik vond 5 vwo ook het zwaarste jaar van de middelbare school. Daarna wordt het een stuk beter. Probeer je je te focussen op je prioriteiten en vergeet ook niet af en toe plezier te hebben 🙂 Succes met je toetsen!

  20 mei 2017 at 12:13
 • Reply Girls-things

  Ik herken het hoor Celine.
  Heb dit ook gehad, je komt weer uit dit dipje.
  Denk er maar aan dat je over een paar weken vakantie hebt! En doe af en toe iets ontspannend en iets wat je leuk vind. Lekker genieten ;).

  20 mei 2017 at 16:01
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Een scrub tegen droge huid + onhandig moment

  Ik heb een droge huid. Dat is gewoon zwaar irritant. Ik kan er niets anders van maken. Een scrub is...

  Sluiten