Hoe laat je een doffe huid weer meer stralen?

Heb je last van een doffe huid? Wisseling van de seizoenen, een drukke periode of veranderingen in je leven: er kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen. Het is natuurlijk vervelend en je wilt er zo snel mogelijk weer vanaf. De juiste huidverzorging...

Etherische oliën van Jiva Organic: Review

Ik ben gek op etherische oliën. Ze ruiken heerlijk en je kan ze ook in verschillende producten stoppen. Zo gebruik ik graag etherische oliën in mijn zelfgemaakte deo, om die zo een lekker geurtje te geven. Dit keer review ik dan ook de etherische oliën van Jiva...

Vakantiepark in de natuur: Recreatiepark de Leistert

Limburg heeft prachtige natuur en je kan daar dus ook prachtig verblijven. Ik ben zelf gek op de natuur en ga graag dagjes weg naar een vakantiepark in de natuur. Er zijn namelijk maar liefst drie verschillende nationale parken in Limburg en het is een provincie waar...
Mijn studiekeuze, journalistie
10 Comments

Written by Celine

18 maart 2016

fridiary

Ik zit nu in 4vwo, maar ik moet me wel langzamerhand bezig houden met mijn studie. Het is belangrijk dat ik de goede studie kies en vooral ook een studie die bij mij past. Ik moet rekening houden met het werk waar je deze studie mee kan doen, maar natuurlijk ook het niveau en de andere dingen die bij een studie horen.

Mij lijkt het tot nu toe super leuk om journalistiek te studeren. Ik houd mij heel erg bezig met schrijven (natuurlijk bloggen!), maar ik houd er ook erg van om bijvoorbeeld een boekverslag te maken (ik weet het, ik ben raar).

Ik heb me wat meer verdiept in de studie Journalistiek en ik zie dat je altijd eerst moet beginnen met een hbo studie journalistiek. Ik zou dit in deeltijd willen doen, maar zover ik zie kan ik dit alleen in Tilburg doen en dat is erg ver. Na mijn hbo studie Journalistiek zou ik nog een wo studie willen doen. Gelukkig duurt deze wo studie (maar) 1 jaar en ben ik in totaal vier of vijf jaar met deze studie bezig.

De toelatingseis voor deze studie is een havo of vwo diploma. Ik bezit (tenminste straks) een vwo diploma, dus ik hoop dat ik dan deze studie kan gaan volgen. Helaas word er wel geloot, dus daar ben ik eerlijk gezegd een beetje bang voor. Op een of andere manier hoop ik dat door mijn blog ik een klein streepje voor heb.

Met deze studie zou ik erg graag journalist of redacteur van een tijdschrift willen worden. Hier moet ik me natuurlijk veel meer in verdiepen, maar daar heb ik wel even de tijd voor.

Studeer jij journalistiek en heb je nog wat meer info te vertellen of ben jij ook van plan om journalistiek te studeren, laat dan gerust een reactie achter.
signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. Sharing my beauty and fashion tips was always something I loved to do. Go to my about me page to get to know me.

Nice discounts

Popular blogs

De leukste truien trends voor herfst 2022

De leukste truien trends voor herfst 2022

Het begint langzaamaan al wat koeler te worden en dat betekent dat het weer tijd is voor leuke truien. Ik draag truien eigenlijk de hele herfst en winter door. Leuk voor over een jurkje, maar ook voor boven een broek. Benieuwd naar de leukste truien trends voor herfst...

Populaire trouwjurk merken voor 2022: Dit zijn de nieuwste trends

We zijn nu ruim op de helft van 2022 en het trouwjurken seizoen is goed aan te gang. Ondertussen kunnen we dan ook zien wat de populaire trouwjurk merken voor 2022 zijn. Brides to be, ga er daarom maar eens goed voor zitten, want dit is het artikel waar je op hebt...

More blogs

Twee blogs bezitten | Wat?

Twee blogs bezitten | Wat?

Ik zat er al een hele lange tijd over na te denken om The Beautyboulevard te splitsen. Dit klinkt allemaal wat dramatischer dan het is, maar toch gaan er wel een hoop dingen veranderen. Binnenkort ga ik dus twee blogs bezitten. Maar hoe ga ik dat...

Communication Information Studies | Hoe en wat

Communication Information Studies | Hoe en wat

Even weer een persoonlijke update vanuit mijn kant. Ik ben namelijk alweer twee weken bezig met mijn nieuwe studie! Momenteel, studeer ik Communication Information Studies aan de VU. Een studie die echt volledig bij mij past en waar ik hopelijk...

Communicatie Informatiewetenschappen Ervaring

Communicatie Informatiewetenschappen Ervaring

Afgelopen week heb ik te horen gekregen dat ik geslaagd ben en dat betekent dat ik volgend jaar mag gaan studeren aan een universiteit. Ik ga Communicatie Informatiewetenschappen studeren aan de Vrije Universiteit. Ik sta natuurlijk al een tijdje...

10 Reacties

 1. Esmy

  Met ingang van het schooljaar 2016-2017 word er niet meer geloot, maar wordt er gekeken naar cijfers. Dit geldt voor alle huidige lotingsstudies

  Antwoord
  • Celine

   Naar cijfers van welke vakken of gewoon je hele rapport?

   Antwoord
 2. Irina

  Ik heb zelf ook gekeken naar Journalistiek maar ben inmiddels toch ingeschreven voor Media, Informatie en Communicatie aan de HvA. Misschien dat dat ook wel iets is voor jou? Is geen loting dus dan heb je in ieder geval een plan B 😉

  Antwoord
  • Celine

   Ahh wat is dat precies? Kan je me daar wat meer over vertellen?

   Antwoord
 3. Mariska

  Ik weet alleen dat een opleiding kiezen best moeilijk kan zijn, ben al 3 jaar van de middelbare af en kan nog steeds niet kiezen. Succes!

  Antwoord
  • Celine

   Daarom begin ik nu extra vroeg!

   Antwoord
 4. Aartie

  Hoi Celine, heb je ondertussen al een keuze kunnen maken? Ik ben zelf redacteur bij een regionale tv-zender. Er zitten bij mij heel wat collega’s die journalistiek in Utrecht hebben gestudeerd aan de School voor Journalistiek.

  Ikzelf heb eerst Media, Informatie en Communicatie gestudeerd aan de HvA. In de tijd dat ik daar studeerde heette het nog Media en Informatie Management, en had je 3 afstudeerrichtingen. Namelijk, ict, marketing en redactie. Ik had gekozen voor marketing. Waar ik achteraf helemaal niks mee doe.Maar het was een logische keus voor mij, omdat ik daarvoor namelijk 2 jaar Marketingcommunicatie had gestudeerd.

  Na mijn hbo heb ik de master Media en Journalistiek in Rotterdam gedaan. Vergis je niet, je master duurt niet 1 jaar. Als zij-instromer moet je nog een schakeljaar volgen, daarna mag je door naar de master. Die twee jaar op de uni waren wel een van de leukste jaren. Het is inmiddels al 10 jaar geleden dat ik ben afgestudeerd, dus ik weet niet hoe streng de regels nu zijn. Ik vond het destijds al streng.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt, en als je vragen hebt dan hoor ik het wel :-).

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Hi Aartie! Bedankt voor je reactie. Ik zit nu in 5 vwo en wil het liefst meteen naar de universiteit. Ik ga nu kijken naar de vu voor de studie communicatie en informatie wetenschappen. Ik hoop dat ik daar weer wat wijzer door wordt en ik ga daar zeker nog een blogpost over schrijven! Ik ga denk ik ook nog naar de hogeschool kijken.

   Antwoord
   • Aartie

    Oh super! Een studie uitzoeken vond ik ook zo lastig. Ik hoop dat het wat voor je is. Succes, en ben benieuwd wat je ervan vindt. Zie de post wel verschijnen ;-).

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.