Follow:
Beauty Make-up

DIY | Hoe make-up het beste opbergen?

Mijn make-up collectie begint de laatste tijd steeds meer te groeien. Ik heb een aantal laatjes, maar het is niet echt overzichtelijk wanneer ik het in mijn laatjes neerzet. Vandaag maak ik hartstikke leuke make-up opbergboxen van een simpele kartonnen doos.

make-up opbergboxen

Door mijn Colourpop bestellingen heb ik een aantal hartstikke leuke dozen ontvangen. Deze bestellingen komen uit Amerika en daarom krijg je altijd een doos. Ik zeg natuurlijk niet dat je nu persé van Colourpop moet bestellen, om zo’n doos te maken. Als je een beetje creatief bent of goed kan tekenen kan je hartstikke makkelijk je eigen design maken! Denk hierbij aan inkleuren, maar ook het gebruik van bijvoorbeeld washi-tape of eventueel verf die niet afbladert.

Stap 1

In mijn geval haal je de doos uit elkaar. Dit doe ik, omdat de mooie kant aan de binnenkant zit. Ik moet dus de doos als het ware omdraaien. Als je dus zelf je doos wilt ontwerpen, kun je het beste een kant gebruiken waar het minste op staat.

Stap 2

Vervolgens zet je de doos in elkaar. Dit doe je door simpelweg alle ‘flappen’ te buigen en deze in elkaar te schuiven. Als het niet blijft zitten, dan kan je altijd een beetje plakband gebruiken.

Stap 3

Vervolgens knip je de deksel eraf. Hiervoor heb je best een stevige schaar nodig. Ik heb niet een geweldige schaar, dus dan gaat het redelijk moeilijk. Ook kunnen de randjes daardoor erg lelijk worden.

Stap 4

Het is eigenlijk heel makkelijk. De flappen van de deksel knip je allemaal in stukken, zoals je op de foto kunt zien. Vervolgens gebruik je het grootste deel als bodem. Het rechte langwerpige deel gebruik je als achterkant. Dit is het enige ‘niet bewerkte’ gedeelte die je nog kan zien. In mijn geval dus de langwerpige witte zijkant.

Stap 5

Ik vind het erg leuk om de overige stukken als oortjes te gebruiken. Deze plak je simpelweg vast met een beetje plakband. Dit kan je natuurlijk weglaten, maar ik vind dit eigenlijk wel een hartstikke leuk detail. Vervolgens gebruik je de overige twee stukken als splitsers. Bij de voorste en de linker doos heb ik de splitsers als twee splitsers gebruikt en bij de rechter doos heb ik de twee splitsers aan elkaar geplakt en vervolgens deze aan de onderkant van de doos geplakt. Als hij niet blijft staan, dan kan je er altijd nog voor kiezen om het aan de zijkant vast te plakken.

Wat vind jij van deze hartstikke leuke make-up opbergboxen?

Related:

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Lien Robberechts

  Zo tof! Moet ik eens proberen!

  9 februari 2017 at 14:48
 • Reply Engelina

  leuk zo creatief bezig zijn, zo heb ik laatst een schoenendoos omgetoverd tot waterdichte bewaardoos in de badkamer

  9 februari 2017 at 20:18
 • Reply Babs

  Wauw, wat heb je dit leuk gedaan!

  12 februari 2017 at 14:49
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Mijn Colourpop wishlist

  Colourpop is echt een prachtig merk. Het is erg betaalbaar en de producten zijn echt super goed. Een aantal weken...

  Sluiten