Follow:
Personal

Levenslessen aan mijn twaalfjarige ik

Toen ik twaalf was heb ik natuurlijk een aantal fouten gemaakt. Ik heb hier veel van geleerd en weet nu zeker hoe ik sommige dingen anders had kunnen doen. Benieuwd welke?

Maak altijd samenvattingen

Ik weet nog wel dat ik vroeger nooit gebruik maakte van samenvattingen. Ik leerde altijd hele boeken uit mijn hoofd en dat werkt natuurlijk niet. Natuurlijk raakte ik altijd in de stress, omdat ik veel te veel moest leren. De helft wat ik leerde was ook echt nutteloos.

Vertrouw niet iedereen om je heen

Vroeger vertrouwde ik mensen altijd veel te snel. Ik wist nooit wie ik moest vertrouwen en hoe ik dit vertrouwen moest testen. Zo geloofde ik er altijd in dat iedereen op tijd de deadlines zou inleveren en dat iedereen meteen aan mijn kant stond. Nou, dat was duidelijk niet zo.

Geniet nu het nog kan

Toen ik twaalf was, dacht ik altijd dat ik echt hartstikke veel te doen had. Ik vond het bijvoorbeeld al veel om een artikel van 200 woorden te schrijven, terwijl ik nu altijd minstens driehonderd woorden schrijf. Ook dacht ik dat ik het altijd druk had met school. Mijn vakken vond ik daadwerkelijk verschrikkelijk en ik dacht dat dit allemaal beter zou worden wanneer ik in de bovenbouw zat. Nou, dat is echt helemaal niet zo en dat merk ik nu helemaal. Ik heb het nu vaak erover dat ik het echt hartstikke druk heb, maar dan zul je zien dat ik het op de universiteit nog veel drukker heb haha.

Promote je blog

Toen ik net was begonnen met mijn blog, wist ik helemaal niet dat ik überhaupt mijn blog kon promoten. Ik wachtte altijd heel geduldig om een reactie, maar die kwamen nooit, omdat niemand van mijn blog af wist haha.

Laat je niet tegenhouden door anderen

Ik liet me altijd heel erg tegenhouden door anderen. De reacties of commentaren waren mij heel veel waard en dat is eigenlijk heel jammer. Hierdoor durfde ik nooit echt te bloggen over de dingen die zelf wilde en durfde ik ook niet de dingen te zeggen die ik wilde.

Ik ben natuurlijk pas zeventien jaar oud en daarom vond ik het ook erg moeilijk om levenslessen aan mijn twaalfjarige ik te geven. Ik weet dat ik nog veel meer ga leren van mijzelf, wanneer ik ouder wordt.

Wat zijn jouw levenslessen aan jouw twaalfjarige jij?

Lees ook de artikelen van:

Tessa / Dailyinception

Noortje / Norystory

Nicole / Beautyliefde

Kevin / Kevlinder

Related:

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply SOB Bloghop: levenslessen aan mijn 12-jarige ik – Kevlinder

  […] Celine / Beautyboulevard […]

  7 april 2017 at 09:36
 • Reply Emma

  Mijn dingen komen redelijk overeen, vooral het vertrouwen in mensen. Ooit had ik dat te goed en nu heb ik dat te slecht. Achter alles zoek ik meer dan zou moeten, maar we zijn hier op de wereld om met elkaar en van elkaar te leren toch?

  7 april 2017 at 22:03
  • Reply Celine Klooster

   Dat heb ik dus ook! Het is zo lastig om mensen te vertrouwen..

   8 april 2017 at 11:01
 • Reply Joyce

  Ik denk dat mijn lessen wel overeen komen Ik vertrouw mensen nu echt heel lastig, omdat ik dit eerst te makkelijk deed. De laatste tip gaat ook nog steeds op. Gelukkig heb je nog ruim de tijd dit soort dingen toe te passen.

  8 april 2017 at 11:08
 • Reply MC Kleuver

  Laat ik maar niet gaan kijken naar mijn 12-jarige ik. Ik was eigenlijk echt een nerdje, haha.

  9 april 2017 at 10:18
 • Reply Jerry

  Would twelve-year-you listen to current-age-you…?

  10 april 2017 at 09:59
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Mijn oogschaduw stash | Colourpop, Action & more

  Ik houd van oogschaduw. Als het aan mij lag had ik nog een veel grotere oogschaduw stash, maar ik moet...

  Sluiten