Laserontharing kan je veel gemak bieden. Zo hoef je je met een gelaserde bikinilijn nooit meer zorgen te maken over een onverwacht stranddagje bijvoorbeeld. Of bedenk eens hoeveel tijdwinst je boekt als je niet altijd meer je benen hoeft te scheren. Daarbij kan laserontharing veel doen voor je zelfvertrouwen. Wanneer je last hebt van overmatige of ongewenste beharing kan dit je onzeker maken. Met laserbehandelingen kun je op permanente manier afrekenen met deze ongewenste haargroei.
Permanente ontharing
Scheren, epileren of waxen. Meestal worden deze manieren ingezet om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. Natuurlijk groeien de haartjes daarna wel weer terug. Laserontharing kan een alternatief zijn. Deze aanpak is intensiever en duurder. In een laserbehandeling wordt de haarwortel verwarmd waardoor deze beschadigd. Vervolgens kan er geen haartje meer terug groeien. Op deze manier kun je met laserbehandeling zo’n tachtig procent of meer van het ongewenste lichaamshaar in een gekozen zone aanpakken. Dat maakt bikinilijn laseren een erg aantrekkelijk alternatief op gewone ontharingsmethodes.
Welke zones kunnen behandeld worden?
Veel gelaserde zones zijn benen, bikinilijn, oksels, wenkbrauwen en bovenlip. Voor mannen kun je ook denken aan het laseren van gebieden zoals de borst, de schouders en de rug. Laserbehandelingen zijn mogelijk voor heel veel lichaamszones, zo lang de haartjes niet te licht van kleur zijn of te dun. Omdat de laserbehandelingen werken via het pigment in je haar, zijn niet alle haren geschikt voor behandeling. Het is daarom altijd slim je vooraf goed te laten adviseren hierover.
Worden alle haren verwijderd?
Het is onmogelijk om met laserbehandelingen alle lichaamsharen in een gekozen gebied volledig te verwijderen. Je zult dus altijd wat haartjes overhouden. Maar als je bedenkt dat het mogelijk is zo’n tachtig procent of meer van de haartjes te verwijderen, dan weet je dat ongewenste haargroei of overbeharing heel goed aan te pakken is met laserbehandelingen. Daarbij zijn jeuk, irritatie en ingegroeide haartjes als gevolg van scheren en waxen eveneens verleden tijd.
Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Wil je jouw oksels laseren, of een andere lichaamszone ontharen? Houd dan rekening met een relatief langdurig traject. Een laserbehandeling geeft geen onmiddellijk resultaat. De haartjes vallen niet direct uit maar pas na een tijdje. Om zo’n tachtig tot negentig procent van de haartjes te verwijderen zijn bovendien meerdere behandelingen nodig. Je kunt denken aan zes tot acht sessies. Het specifieke aantal is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de zone die je wilt ontharen, je huidtype en de haarkleur en haardikte. Tussen de verschillende behandelingen zitten verder periodes van enkele weken, omdat de haartjes tijdens de behandeling in de groeifase moeten zitten.
0 reacties