Follow:
Personal

Mijn laatste twee dagen in Granada

Granada is zo’n prachtige stad. Ik ben hier heen geweest voor school en als je mijn laatste artikel hebt gelezen, dan weet je hoe mooi deze stad is. Vandaag vertel ik over mijn twee laatste dagen in Granada. Net als alle vorige dagen, twee dagen om nooit te vergeten.

reis

black

De vijfde dag hebben we de Kathedraal van Granada bezocht. Van buiten zag hij er al heel groot uit, maar wat ik binnen zag was echt ongelooflijk. Deze kathedraal is zo groot en dit had ik echt nooit verwacht. We kregen een soort apparaatje waar je je oortjes in kon stoppen en vervolgens naar wat uitleg te luisteren. Eerst luisterde ik wel naar deze uitleg en volgde ik heel makkelijk de instructies, maar na een tijdje volgde ik het hele verhaal niet meer en ging ik dus maar foto’s maken van deze prachtige kathedraal.

window

wit

koepeltje

Ik kwam binnen in de kathedraal en het eerste wat ik dacht. ‘Wow groot.’. Ik voelde mij echt een kabouter in een mega huis (#teamkabouter). Het apparaatje waar uitleg uitkwam, wees ons naar een bepaald punt. Op dat punt werden er dan verschillende dingen vertelt over de kathedraal. Overal in de kathedraal hingen bordjes dat je stil moest zijn, alleen niemand luisterde hiernaar. Ik vond het wel grappig om te zien dat zelfs de leraren hier niet aan hielden.

granadaa

kerkje

koepel

Altijd als ik dit soort kathedralen zie, dan vraag ik me af hoe ze dit in hemelsnaam hebben gebouwd. Moet je voorstellen, deze kathedraal is ruim 1000 jaar geleden gebouwd (oké, eigenlijk weet ik de exacte feiten niet). Hoe kunnen ze al deze prachtige dingen in die tijd maken. Hoe kan überhaupt deze kathedraal zo hoog zijn?!

klok

church

kerk

Zoveel goud! Het is echt prachtig om deze kathedraal te zien en ik wil zeker terug.

graf

spain

goudjee

Ik vond het echt geweldig om te zien dat de ‘stoere’ jongens van mijn klassengroepje ook heel geïnteresseerd keken naar al het moois wat er was gezien. Ik was best snel met het bekijken van alle dingen en uiteindelijk liep ik zelfs een van de jongens voorbij. Het is ook echt geweldig om foto’s te maken en vooral alle instellingen van mijn camera steeds te moeten veranderen. Toch een leerzaam camera momentje.

cathedrall

goudje

raam

Tja, wat kan ik nog meer zeggen over deze prachtige kerk.

zilver

spanje

goud

Voor het bezoeken van deze prachtige kathedraal gingen we ook nog even shoppen. Ik had een vest en een trui voor mijn broer gekocht, maar in het appartement kwam ik erachter dat er een gat in het vest zat. Ik ging dus snel weer terug om het vest te ruilen. Met een aantal toffe mensen gingen we ook nog opzoek naar een trui “de Granada trui”. Iedereen van ons Granada klassengroepje had deze trui en dan kan je natuurlijk niet achterblijven. (Zie: ik heb deze trui niet gekocht en heb nu hele erge spijt).

cathedral

henna

Na de kathedraal had ik met een aantal toffe mensen henna gezet. Dit kostte maar twee euro en ik was er echt super blij mee. Jammer genoeg was ik zo dom om een uur na het zetten meteen te gaan douchen. Hierdoor was het een beetje vlekkerig geworden, maar na een dag verdween dit gelukkig.

Foto credits naar Laura*

view

strandje

De laatste dag gingen we naar dit geweldige strand. Ik ging met een aantal meiden om een terrasje zitten om wat te drinken en daarna gingen we snel schuilen achter een paar rotsen. De zon scheen en het was ruim 24 graden, maar door de wind bevroren we zowat. We gingen dus lekker in de zon achter een rots liggen en een beetje slaap inhalen. Ook ging ik in mijn dagboek schrijven. Je zou nu waarschijnlijk denken, huh dagboek?! Ik moest een dagboek bijhouden voor Spaans. Dit hele dagboek moest ik in het Spaans schrijven, dus dat was best wel veel werk.

lucht

zee

Na een aantal uurtjes hier te hebben gezeten, gingen we nog snel een groepsfoto maken en daarna terug naar het vliegveld. Helaas waren de zes prachtige dagen in Granada voorbij.

uitzicht

strand

Wat heb ik genoten van Granada zeg en ik ga zeker nog een keertje terug. Ik hoop zeker nog snel terug te keren naar Spanje. Wat een prachtig land is dat zeg.

signature

Follow me on: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Related:

Previous Post Next Post

15 Comments

 • Reply Monica

  Het ziet er zeker mooi uit. Leuk dat je dit kon doen met school.

  11 november 2016 at 09:09
 • Reply MsYBBG

  Beautiful pictures!

  12 november 2016 at 17:18
 • Reply Randi

  Wow So much beauty! Amazing pictures!

  12 november 2016 at 17:27
 • Reply Sabine

  Prachtige foto’s! Ben heel gek op Spanje, zou er zo heen verhuizen haha!!

  12 november 2016 at 17:27
 • Reply Abby

  What beautiful pictures! I’d love to visit Canada one day!

  12 november 2016 at 17:32
 • Reply Ola

  What an amazing trip! You took such beautiful pictures. Que belle!

  12 november 2016 at 20:01
 • Reply Linda | travellersoftheworld

  Prachtige foto’s! Echt heel mooi en leuk om te lezen ook 🙂 Granada lijkt mij super leuk om eens te bezoeken!

  13 november 2016 at 15:53
 • Reply Kim

  Wat een leuke foto’s! Granada lijkt me erg mooi 🙂

  14 november 2016 at 21:33
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  KAYAsieraden | Een armband met veel betekenis

  Sieraden met een betekenis. Voor moeders, voor vaders, voor kinderen en zelfs baby's. Deze sieraden hebben toch nog een extra...

  Sluiten