Follow:
Beauty Make-up TB

Kwasten: Welke gebruik je voor wat? ( Deel 1 )

Door Celine – Er zijn allemaal verschillende kwasten, voor elk make-up product. Maar welke moet je nou precies voor wat gebruiken? Vandaag ga ik het hebben over de foundation kwasten.

De Stipple Brush.

 De stipple brush staat vooral bekend voor het ‘luchtig’ aanbrengen van de foundation. Wil je geen plamuur laag op je gezicht? Dan moet je vooral deze kwast kopen. De haartjes zitten een beetje los van elkaar, dus niet compact. Hierdoor brengt de kwast een dun laagje aan, heel erg egaal. Je kunt een stipple brush ook voor poeder gebruiken. Het enige nadeel hieraan vind ik dat het de poeder heel dun aanbrengt.

Schuine foundationkwast.

 

 Deze schuine kwast is erg handig. Doordat de kwast schuin is afgesneden kun je de foundation op moeilijk bereikbare plekken aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan onder je neus.

Puntvormige foundation kwast.

 

 De puntvormige foundation kwast staat bekend om zijn streepvrije finish. Met deze kwast kan je super snel je foundation aanbrengen. Door de puntvormige afsnijding kun je overal goed bij, maar als je echt plekjes hebt die heel erg moeilijk te bereiken zijn, zal ik toch kiezen voor de schuin afgesneden kwast.

De foundation kwast.

Iedereen kent deze kwast wel. Dit is de bekendste manier van foundation aanbrengen. Het is een simpele platte kwast, met stevige haren. Deze kwast is niet echt mijn favoriet. Het duurt eeuwen voordat je een mooi streepvrij resultaat hebt. Het duurt echt eeuwen voordat je een mooi egaal resultaat hebt.

Was dit artikel behulpzaam? Welke kwast heb jij?

-Celine.

Al meegedaan met de give-away? KLIK!

Foto’s bron: ELF Webshop.

  Follow us on:

www.instagram.com/magicalfxllswww.twitter/com/beautyb_nlwww.instagram.com/aniquevdmeerhttps://www.bloglovin.com/blog/12800301www.instagram.com/beautyb_nl

Related:

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply nicolish

  Erg leuk artikel!

  3 januari 2015 at 21:27
 • Reply thesparklingbeauty

  Handig artikel! Ik hou ook echt niet van de platte foundation kwast..

  4 januari 2015 at 13:10
 • Reply Bibiane

  Ik gebruik voor mijn foundation soms een stippling brush. De anderen vind ik niet zo handig

  6 januari 2015 at 16:28
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Koel, warm of neutraal?

  Door Anique  - Het is handig om te weten welke ondertoon je huid heeft, niet alleen voor het kiezen van...

  Sluiten