Follow:
Beauty Huidverzorging

Kleimasker voor de vettige en droge huid

Maskers zijn echt geweldig. Mijn huid wordt er zacht van, het is makkelijk om aan te brengen en je kan het gebruiken voordat je gaat douchen. Ik heb vaak met crèmes dat mijn haar vettig wordt en dat het redelijk lang duurt voordat mijn huid weer zacht wordt. Met een masker is dat niet het geval en met een goed masker wordt je huid ook direct zijde zacht. Vandaag test ik een kleimasker uit die ervoor moet zorgen dat mijn huid zacht wordt.

Het kleimasker

Deze zak is echt gigantisch. Ik heb normaal redelijk kleine zakjes voor mijn maskers en deze zak past dan ook niet in mijn kast waar ik al mijn maskers opberg. Ik vind de grootte wel een dingetje, omdat ik dus nooit het product in de huidige verpakking mee kan nemen op reis. Dan zou ik toch echt het product in een andere verpakking moeten doen. Met een grote verpakking krijg je natuurlijk wel een hoop product. In deze zak zit namelijk 500g poeder die je kan omtoveren tot klei. Ik heb tenminste genoeg voor het hele jaar.

Ingrediënten

Sloveens grijze klei, aloë Vera, water.

Het voordeel van dit masker is dat het volledig is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en met deze natuurlijke gezichtsbehandeling krijg je dus een hartstikke zachte huid.

De instructies

Het fijne aan dit masker is dat het hele duidelijke instructies heeft. Op de achterkant staat hoe je het moet gebruiken als je een vettige huid hebt, maar ook hoe je het moet gebruiken als je een droge huid hebt. Ik heb er eigenlijk nooit rekening mee gehouden dat het natuurlijk heel erg kan verschillen hoe je het masker aanbrengt wanneer je een droge huid hebt of wanneer je een vettige huid hebt. Samengevat komt het erop neer dat je met een droge huid nooit een masker moet laten drogen, omdat dat je huid juist minder vet maakt. Als je een droge huid hebt dan is het juist de bedoeling dat je huid een beetje vet is, zodat je niet een hele uitgedroogde huid hebt.

Postmask clay

Dit is een crème die je na het masker moet aanbrengen. Deze crème bevat eigenlijk alle oliën die mijn huid nodig zou hebben om er een beetje normaal uit te zien. Deze crème lijkt eigenlijk een beetje op vaseline en trekt heel moeilijk in. Ik had deze crème nadat ik had gedouched aangebracht, in de avond. Het is alleen wel beter om het masker aan te brengen in de avond, omdat ik er een redelijk glimmend gezicht van krijg. Na een nachtje slapen is dat glimmende gezicht wel weg en heb ik weer een glanzende huid. Toch werkt deze crème erg goed in combinatie met het masker. Mijn huid is niet meer droog en heeft toch een soort mooi vettig laagje. Mijn huid wordt hier gelukkig niet te vet van.

Lees tip: Haarmasker voor droog haar

Ingrediënten

Zwarte komijn olie, arganolie, jojoba-olie, amandelolie, plantaardige glycerine, bijenwas, Sloveens grijze klei en vitamine E.

Mijn ervaring met dit masker

kleimasker

Het maken van dit kleimasker is erg makkelijk. Eigenlijk moet je een beetje van het poeder in een bakje doen en er wat water aan toevoegen. Vervolgens bracht ik het masker aan met een kwastje, zodat ik het masker goed over mijn hele gezicht kon verspreiden. Het masker droogt alleen wat snel, waardoor ik soms niet helemaal de kans kreeg om het hele masker goed in te laten trekken. In de instructies stond immers dat ik het masker niet moest laten opdrogen. De crème is heel makkelijk aan te brengen, maar deze kan je ook beter in de avond aanbrengen. Als je teveel aanbrengt, wordt je gezicht namelijk glimmend en dat willen we natuurlijk niet.

Het masker in combinatie met de crème kost €44.95 en is verkrijgbaar bij Weightworld.nl.

Hoe lijkt jou dit kleimasker?

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
HNTM Talk | Een rommelige finale, maar terechte winnaar

Een rommelige finale, ik kan niet anders zeggen. Ik had eerlijk gezegd veel beter verwacht van de hele productie achter...

Sluiten