Sorel Enkellaarsjes: Voor de winter

Iedereen die mijn blog wel eens heeft gelezen weet dat ik gek ben op enkellaarsjes. Vooral in de winter draag ik ze, maar ook regelmatig in de zomer. Vandaag schrijf ik dan ook een review over de Sorel Women Lolla Ankle Pebble Major, oftewel Sorel enkellaarsjes. Een...

Gezondheidsvoordelen van planten: Plant Rebelz

Planten zijn niet alleen maar leuk, maar hebben ook nog eens heel veel gezondheidsvoordelen. Veel planten zuiveren de lucht en zorgen daarnaast ook nog eens voor een mooie uitstraling in je huis. Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van planten en waar je leuke...

Hunkemöller Fabrieksverkoop Maastricht 2020: Datum + Info

De Hunkemöller fabrieksverkoop is een van mijn favoriete evenementen om heen te gaan. Vorige keer toen ik daar was, was alles maar 2.50! Het was vorig jaar een gigantisch evenement, maar dat gaat dit jaar natuurlijk wel anders. Benieuwd wat de datum van de Hunkemöller...
Kleding voor koud weer: Tips & tricks

Geschreven door Celine Klooster

30 januari 2020

In augustus vertrek ik voor een half jaar naar Canada, een prachtig land waar het erg koud kan zijn. Ik ben dus alvast mijn zoektocht begonnen voor een aantal warme kledingstukken om zo mijn Canada avontuur een succes te maken. Hierdoor heb ik kleding voor koud weer gevonden om zo een geweldige tijd te maken. Benieuwd naar deze kleding tips? Lees dan deze blog.

Kleding voor koud weer: laagjes en nog meer laagjes

Laagjes zijn erg belangrijk om je temperatuur op een goed niveau te houden. Als je laagjes draagt, kan je altijd een laagje uit doen om zo comfortabel te blijven. Voor het koude weer is het belangrijk dat je drie verschillende laagjes draagt.

Kleding voor koud weer

©Anna van Toor

 

 1. De basis laag: Draag een laag van dun polyester, bijvoorbeeld een lange mouwen shirt en een lange maillot.
 2. De middelste laag: Draag als deze laag een fleece of puffy jas om zo je lichaam warm te houden.
 3. Buitenste laag: Deze laag is belangrijk om jezelf te beschermen tegen wind of regen. De Reset Jassen van Anna van Toor kunnen hierbij goed van pas komen. Deze jassen zien er leuk uit, maar beschermen je ook nog eens tegen wind en regen.

De eerste laag

Een warm lichaam begint met een droge huid. Je eerste laag moet er dus voor zorgen dat je lichaam droog blijft. Als je op zoek bent naar een eerste laag dan moet je het volgende in gedachten houden:

 • De pasvorm: Zorg ervoor dat de eerste laag niet te los, maar ook niet te strak om het lichaam zit. Wel moet de stof echt de huid raken.
 • De dikte: Als de temperatuur onder de 0 graden is en als je niet veel activiteiten doet, dan is het belangrijk om een dikke eerste laag te dragen. Als je echter wel activiteiten doet, maak dan gebruik van een lichte of midden-dikke laag.
 • De stof: Stof zoals polyester is perfect om je warm en droog te houden. Daarnaast kan wol ook gebruikt worden als eerste laag, maar dit kan soms kriebelen.

De middelste laag

Deze laag moet ervoor zorgen dat je warm blijft en daarom moet je zorgen voor goed isolatiemateriaal.

 • De pasvorm: De pasvorm is eigenlijk zoals bij alle jassen: niet te strak en niet te los.
 • De dikte: Het ligt eigenlijk volledig aan de stof of de laag echt warm is. De dikte maakt dus niet veel uit. Op sommige jassen staat ook een bepaalde temperatuur waarmee je de jas kan dragen, maar dit hangt natuurlijk ook van andere factoren af zoals regen en wind.
 • De stof: Fleece is een hele fijne stof om te dragen als je warm wil blijven. Zo kan je bijvoorbeeld een jas dragen met daarin een dikke laag fleece. Ook kan je een puffy jas gebruiken om zo warm te blijven, deze jas zorgt er ook voor dat je niet begint te zweten of het te warm krijgt.

Vergeet ook zeker niet je benen! Je kan bijvoorbeeld een paar fleece panties dragen om zo warm te blijven. Dit draag ik meestal onder mijn broeken zodat ik warm blijf.

Kleding voor koud weer: de laatste laag

Zonder deze laatste laag kom je eigenlijk nergens. Deze laatste laag beschermt je dan ook vooral tegen regen of wind.

Kleding voor koud weer

© Anna van Toor

 • Waterproof: Zorg ervoor dat je buitenste laag waterproof is. Ik ga bijvoorbeeld naar Canada, waar het waarschijnlijk dagenlang gaat sneeuwen. Dan is het natuurlijk belangrijk om niet doorweekt te worden van de sneeuw.
 • Windproof: Let er wel op dat je jas niet alleen waterproof is, maar ook windproof. De meeste jassen die waterproof zijn, zijn ook windproof. Maar let hier natuurlijk nog steeds op!
 • Ademend: Zorg er ook voor dat je jas ademend is. Ik heb bijvoorbeeld hike schoenen gemaakt van GORE-TEX en dit zorgt ervoor dat de schoenen ademend zijn. Natuurlijk hoeft je jas niet per se van deze stof gemaakt zijn, maar let er wel op dat de jas ademend is.
 • Alles bedekt: Let er op dat alles bedekt is. Dus ook je polsen, nek en enkels!

Vergeet zeker de lagen niet die ik hierboven heb genoemd. Maar goed, je wil er natuurlijk ook nog leuk uitzien. Hiervoor draag ik meestal nog een laag over mijn lagen. Ik draag bijvoorbeeld soms cambio broeken of andere stretchy broeken om er zo ook nog eens leuk uit te zien. Als je gaat hiken, dan is dit natuurlijk helemaal niet nodig, maar als je ergens anders heen gaat, dan kan dit een goede uitkomst zijn!

Welke kleding voor koud weer draag jij vaak? En wat zijn jouw aanraders voor merken?

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

Leuke kortingen & aanraders

Populaire blogs
Gouden oorbellen Combineren: Review & Outfit

Gouden oorbellen Combineren: Review & Outfit

Gouden oorbellen zijn helemaal in en vooral in combinatie met andere gouden tinten. Vandaag review ik dan ook 14-karaat oorbellen van Mostert Juweliers, die ik combineer met prachtige gouden tinten in mijn outfit. Benieuwd naar deze gouden oorbellen? Lees dan deze...

Dit zijn dé zomer essentials van Brandfield

Dit zijn dé zomer essentials van Brandfield

Het mooie weer is eindelijk in Nederland en dat betekent natuurlijk het shoppen van prachtige zomerse artikelen. Ik kreeg de kans om dit ook te doen en dan bij de webshop Brandfield. Zij hebben stuk voor stuk goedkope zomer essentials en ook nog eens een grote sale!...
Meer blogs

Camel Timberland laarsjes: Review

Camel Timberland laarsjes: Review

Het is een hele lange tijd geleden dat ik online heb geshopt. Toch was ik al een lange tijd opzoek naar leuke schoenen en toen OMODA mij vroeg of ik een paar wilde reviewen, zei ik natuurlijk geen nee. Vandaag review ik dan ook de Camel Timberland...

Fashion cadeaus voor mannen: Tips

Fashion cadeaus voor mannen: Tips

Cadeaus voor mannen uitkiezen is altijd erg lastig. Al helemaal als het erop aankomt. De feestdagen komen er al langzaam aan en daarom is het tijd om alvast even rond te kijken naar fashion cadeaus voor mannen. Benieuwd naar leuke cadeau ideeën?...

Sorel Enkellaarsjes: Voor de winter

Sorel Enkellaarsjes: Voor de winter

Iedereen die mijn blog wel eens heeft gelezen weet dat ik gek ben op enkellaarsjes. Vooral in de winter draag ik ze, maar ook regelmatig in de zomer. Vandaag schrijf ik dan ook een review over de Sorel Women Lolla Ankle Pebble Major, oftewel Sorel...

0 reacties

Een reactie versturen

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.