Follow:
Beauty Make-up

Aan de jongens die make-up willen dragen

Stel je voor. Je wilt je graag wat beter in je vel voelen. Je wilt dat ene kleine vlekje verbergen of je hebt gewoon zin om make-up te dragen. Waarom zijn jongens die make-up willen dragen verboden? Er zijn natuurlijk hartstikke veel jongens die geen make-up willen dragen, maar er zullen ook vast jongens zijn die make-up willen dragen.

Make-up

Ik vraag me soms af, wat nou als jongens ook make-up willen dragen? Misschien wilt deze jongen een vlekje verbergen of is hij ergens ontzeker over. Mag hij dan nog steeds geen make-up dragen? Ik begrijp soms niet helemaal het privilege van vrouwen om make-up te dragen. Waarom mogen vrouwen dit wel en mannen niet? Ik zeg natuurlijk niet dat het verboden is, maar als je als man make-up draagt, wordt je hier al snel om veroordeeld.

jongens die make-up willen dragen

Stel je voor, je bent hartstikke onzeker om iets. Een gek vlekje op je huid of iets anders. Als jongen ben je dan te bang om make-up te dragen, want hier zal je dan voor uitgelachen worden. Natuurlijk zijn er ook jongens die hier niet om lachen en dit de normaalste zaak vinden.

Als ik een jongen met heftige make-up zie dan zou ik wel even omkijken, maar zou ik hem hier over beoordelen? Nee, natuurlijk niet. Als hij zich goed met make-up voelt, waarom niet? Als jij make-up echt geweldig vind en ook niet zonder kan? Hoe zou jij je dan voelen? Als je dan wordt uitgelachen, omdat je make-up draagt.

Hetzelfde verhaal als deze jongen gewoon make-up wilt dragen, omdat hij het leuk vind. Ik zie genoeg mannelijke youtubers die make-up tutorials geven en ze zien er dan ook nog geweldig uit. Waarom moeten mannen uitgelachen worden als ze make-up dragen?

Het zou echt super tof zijn als er ooit een moment op, waar jongens gewoon make-up kunnen dragen. Misschien gewoon wat concealer of alles wat ze zouden willen. Je geslacht hoort gewoon niet te bepalen of je make-up kan dragen of niet.

Ik zou echt graag willen weten hoe jullie denken over dit onderwerp.

signature

Follow me on: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Related:

Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply Julie

  Goed geschreven! Maar inderdaad, als een jongen een full face make-up heeft, dan ziet het er voorlopig nog voor iedereen ‘raar’ uit. Toch denk ik dat er voldoende mannen zijn die de concealer ontdekt hebben voor vlekjes of wallen 😉

  12 oktober 2016 at 09:24
 • Reply Astrid

  Ieder moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt, vind ik! Dus als een man graag wat make-up wil dragen, waarom niet?

  12 oktober 2016 at 11:34
  • Reply Celine

   Helemaal gelijk!

   13 oktober 2016 at 07:45
 • Reply engelina

  In heel veel culturen dragen ook mannen make-up . Het is volgens mij echt iets europees dat het niet algemeen geaccepteerd word en dat men dit raar vind. Ik vind het prachtig , make up.
  Of het nou op een mannen of een vrouwen gezicht zit 😉

  12 oktober 2016 at 13:06
  • Reply Celine

   Hmm precies! Ik wist niet dat dit alleen Europees was haha.

   15 oktober 2016 at 13:47
 • Reply Jacky

  Het zou pas tof zijn als er ooit een moment komt waarop vrouwen niet de drang voelen hun onzekerheden te verbergen onder een laag make-up.

  13 oktober 2016 at 20:53
  • Reply Celine

   Zo kan je het natuurlijk ook zeggen. Maar make-up is en blijft leuk.

   15 oktober 2016 at 13:46
 • Reply Rochella

  Ik zou 2x kijken, maar niet afkeurend. Het is verrassend. Wanneer ik in de MAC ben dan zie ik regelmatig heren shoppen voor make up, of zitten in een stoel. Maar ja ik woon dan ook in Amsterdam waar niets vreemd is. Iedereen moet doen waar ze gelukkig van worden. Ik hou van make-up en kan niet zonder.

  13 oktober 2016 at 21:46
 • Reply Mariska

  Er zijn al jongens die gewoon makeup dragen, al zijn het er weinig. Ik vind dat ze ook wel wat meer aan de makeup mogen als ze dat willen 😀

  Helaas heerst er onder mannen vaak een niveau van machocultuur wat toch wel veel mensen tegenhoudt van het idee.

  16 oktober 2016 at 11:39
  • Reply Celine

   Er zijn inderdaad jongens, maar het zijn er hartstikke weinig.

   16 oktober 2016 at 20:14
 • Reply Sarah - Little Family of 3

  Van mij zouden ze dat zeker ook mogen dragen. Er zijn ook veel kei goede mannelijke make-up artists. Ik zeg niet dat ik geen twee keer zou kijken maar daar kritiek op hebben? Zeker niet!

  16 oktober 2016 at 12:25
  • Reply Celine

   Zou eigenlijk hartstikke gaaf zijn om met iedereen over make-up te kunnen dragen.

   16 oktober 2016 at 20:14

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Zes artikelen waar ik je meeneem door Zuid-Engeland

  Engeland is een prachtig land. Niet zomaar een land, maar een land met prachtige natuur, prachtige gebouwen en nog veel...

  Sluiten