Follow:
Personal

Dit is hoe mooi vrede is

Vrede. Een begrip, misschien wel gewoon een woord. Toch is vrede en vrijheid niet normaal. Wij denken dat dit gewoon hoort, dat er niets anders kan bestaan dan vrede en vrijheid. In ons mooie landje kan echt niets meer mis gaan. Wij nemen gewoon aan dat vrede hartstikke normaal is, maar dat is het eigenlijk niet.

Vrede

We leven nu al jaren lang in een vrij land. Eigenlijk is dit niet eens zo vanzelfsprekend. Nu we er zo stil staan met 4 mei en met 5 mei onze vrede vieren, vind ik het ook heel belangrijk om hier even bij stil te staan op mijn blog. Wij kunnen allemaal naar school zonder erbij stil te staan wat we dragen en zonder dat we moeten omkijken of er niet de verkeerde mensen aankomen. We worden niet gestraft door ons geloof en iedereen kan in ons mooie landje allemaal een eigen geloof aanhouden.

vrede

Wij worden niet uit huis gezet, omdat we een ander geloof hebben en we worden niet naar een kamp gestuurd om hier vervolgens te sterven. Wij kunnen vrij rondlopen en gewoon vrij zijn. We hoeven niet bang te zijn dat er iets ergs gaat gebeuren en we hoeven niet te schuilen voor geweld. Ik kan de persoon zijn die ik wil zijn en ik kan de dingen doen die ik wil doen.

Vrijheid

Wij hebben geen verbod op het internet en we kunnen gewoon bloggen over wat we willen. Dit is ook helemaal niet vanzelfsprekend. Er zijn genoeg mensen in andere landen die niet kunnen zeggen wat ze willen zeggen en er zijn ook genoeg mensen die niet kunnen zijn wie ze willen zijn. Het is belangrijk om stil te staan bij de vrede en vrijheid die we hebben gekregen en hoeveel mensen zijn gestorven voor onze vrijheid.

Hoe vier jij de vrijheid dat eigenlijk niet zo vanzelfsprekend is?

Related:

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Ewa

  Freedom is something wonderful and we should all be grateful for it 🙂

  5 mei 2017 at 17:32
 • Reply Blery&Ily

  Nice post!
  Kisses
  Blery&Ily

  6 mei 2017 at 17:13
 • Reply Angie

  Love this, thank you for posting it 🙂
  I’m a true believer in freedom of expression and peace ✌

  7 mei 2017 at 14:10
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Het irritante aan een droge huid & wat doe ik hier tegen?

  Ik heb een droge huid en geloof me, dat is echt vreselijk irritant. Het is zo lastig om makeup te...

  Sluiten