Vakantiepark in de natuur: Recreatiepark de Leistert

Limburg heeft prachtige natuur en je kan daar dus ook prachtig verblijven. Ik ben zelf gek op de natuur en ga graag dagjes weg naar een vakantiepark in de natuur. Er zijn namelijk maar liefst drie verschillende nationale parken in Limburg en het is een provincie waar...

Duurzame Clean Beauty lijn van Douglas

Als je op zoek bent naar duurzame beauty, dan is de duurzame Clean Beauty lijn van Douglas zeker wat voor jou. Clean Beauty staat voor dierproefvrije producten zonder controversiële ingrediënten. Cyclische siliconen, parabenen en sulfaten zijn onder andere uitgesloten...

De leukste truien trends voor herfst 2022

Het begint langzaamaan al wat koeler te worden en dat betekent dat het weer tijd is voor leuke truien. Ik draag truien eigenlijk de hele herfst en winter door. Leuk voor over een jurkje, maar ook voor boven een broek. Benieuwd naar de leukste truien trends voor herfst...
Hoe zie ik mezelf over 10 ja
0 Comments

Written by Celine

21 september 2015

 

 

future quote

 

 

Door Anique – 

Ik krijg vaak de vraag van verschillende mensen, ouders, leraren, mentor, op mijn werk, etcetera, hoe ik mezelf over 10 jaar zie. Ik heb hier eigenlijk nooit een antwoord op, omdat ik gewoon geen idee heb. Ik ga vandaag proberen door deze blogpost wat dingen voor mezelf op een rijtje te krijgen en hopelijk kan ik jullie hiermee inspireren.

De situatie waarin ik nu in zit: Ik ga naar school, ik zit in 5 gymnasium, ik werk 2 dagen per week in een restaurant, ik blog, ik ballet en ik tennis en ik probeer echt het hardlopen weer op te pakken, maar dat wil nog niet echt lukken. Op school gaat het prima, ik doe wat ik moet doen, ook al vind ik het allemaal behoorlijk saai omdat ik het allemaal nog al ´droog´ vind. Met name bij vakken als wiskunde denk ik: ja, wat kan ik hier in hemelsnaam mee?
Daarom kan ik aan de ene kant niet wachten op het moment tot ik een studie ga kiezen en eindelijk dingen ga leren die me echt leuk en interessant lijken en waar ik later iets mee wil doen. Maar aan de andere kant kan dat moment me niet lang genoeg duren, puur omdat ik echt geen idee heb wat ik na mijn middelbare school moet gaan doen.

Ik denk dat ik sowieso wel een tussenjaar neem, omdat het me denk ik enorm veel gaat leren, het me de kans geeft om te reizen, iets wat ik het liefste doe en misschien nog wat geld te verdienen voordat ik ga studeren. Een tussenjaar lijkt me een super ervaring, en ik denk dat je later in je leven niet snel een jaar off neemt om iets anders te gaan doen, of om te gaan reizen.

Ik ben overigens wel van mening dat je echt een plan nodig hebt voor een tussenjaar, anders gaat het niks worden, denk ik. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je wat gaat doen in dat jaar: werken, reizen of iets dergelijks, maar niet de hele bankhangen. Ik bedenk me echt op dit moment dat ik misschien in mijn tussenjaar een taal kan gaan leren, bijvoorbeeld Frans, of om beter Spaans te gaan spreken. (Ik doe eindexamen in Spaans, maar zou het graag vloeiend willen spreken).

 

Future-Quotes

Maar ja, dan is het jaar weer voorbij, en wat moet ik dan? Mijn probleem is eigenlijk dat alles me leuk lijkt.

Rechten lijkt me heel leuk, maar wil ik dat mijn hele leven lang doen? Ik zie dat gewoon niet voor me. Misschien komt dat door het beeld dat ik heb van advocaten (keihardwerkende mensen, maar die eigenlijk alleen uit zijn op geld). Ik wil werken om te leven, niet leven om het werken. Ik wil de hele wereld zien, en ik zie me dat niet doen als ik advocaat ben, want dat is wat ik zou willen na een rechtenstudie. Het prototype rechtenstudent schrikt me ook een beetje af, want zo ben ik totaal niet.

Communicatiewetenschappen lijkt me ook heel leuk, maar ik vind allemaal een beetje vaag wat je daar mee kan worden. Misschien moet ik dat maar eens goed uit gaan zoeken!

Ik heb ook nog een tijdje aan stewardess zitten denken, maar eigenlijk was dat puur om het idee dat je betaald wordt om te reizen, kan niet beter toch? Maar ook dat lijkt me niet iets voor mij.

Als ik echt naar de romanticus en dagdromer in mij kijk, dan zie ik voor me dat ik word betaald om de mooiste reizen te maken, maarja, hoe ga ik dat bereiken?

Ik hoop dat jullie deze blogpost en mijn geratel niet te lang vonden, en ik hoop dat jullie me misschien zouden kunnen helpen! Herkent een van jullie zich in mij, en wat heb jij uiteindelijk gedaan? Doen jullie een studie wat je echt iets wat voor mij lijkt? Laat het me alsjeblieft weten, want ik weet het écht niet, haha. Fijne maandag verder, en tot snel! 

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. Sharing my beauty and fashion tips was always something I loved to do. Go to my about me page to get to know me.

Nice discounts

Popular blogs

3 tips voor het uitzoeken van een verrassend cadeau

3 tips voor het uitzoeken van een verrassend cadeau

Er is vaak wel een reden om iets cadeau te geven. Bijvoorbeeld omdat de feestdagen er weer aankomen, omdat iemand jarig is of omdat je iemand die in het ziekenhuis ligt graag een hart onder de riem wilt steken. Maar het blijft best lastig om tot een goed cadeau te...

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plastic flessen voor zeep gebruik je regelmatig en dan hebben we het nog niet gehad over de plastic flesjes om je handen schoon te maken. Ik was al erg lang op zoek naar een goed alternatief, totdat ik Savvy tegenkwam. Wil jij ook plasticvrij schoonmaken? Bekijk dan...

More blogs

Owning two blogs | How and what?

Owning two blogs | How and what?

I was thinking about splitting The Beautyboulevard for a very long time. This sounds a bit more dramatic then it really is, but there is going to change a lot. Soon I am going to be owning two blogs. But how am I actually going to do this? Owning...

Communication and Information Studies | My Study

Communication and Information Studies | My Study

Finally a personal update from me! Two weeks ago, I began with my new study! Currently, I study Communication and Information Studies at the VU. A study which totally suits me and where I can grow a lot with. What does Communication and Information...

Communication Information Studies | About my study choice

Communication Information Studies | About my study choice

Last week I have heard that I graduated and that means that I am allowed to go study at a university next week. I am going to study Communication Information Studies at a university in Amsterdam. I have signed up for it for a while now, but now I...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.