Populaire trouwjurk merken voor 2022: Dit zijn de nieuwste trends

We zijn nu ruim op de helft van 2022 en het trouwjurken seizoen is goed aan te gang. Ondertussen kunnen we dan ook zien wat de populaire trouwjurk merken voor 2022 zijn. Brides to be, ga er daarom maar eens goed voor zitten, want dit is het artikel waar je op hebt...

3 tips voor het uitzoeken van een verrassend cadeau

Er is vaak wel een reden om iets cadeau te geven. Bijvoorbeeld omdat de feestdagen er weer aankomen, omdat iemand jarig is of omdat je iemand die in het ziekenhuis ligt graag een hart onder de riem wilt steken. Maar het blijft best lastig om tot een goed cadeau te...

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plastic flessen voor zeep gebruik je regelmatig en dan hebben we het nog niet gehad over de plastic flesjes om je handen schoon te maken. Ik was al erg lang op zoek naar een goed alternatief, totdat ik Savvy tegenkwam. Wil jij ook plasticvrij schoonmaken? Bekijk dan...
Het verschil tussen een BB-cream en een CC-cream + review
2 Comments

Written by Celine

3 februari 2016

dollish

Ik had nooit echt het verschil tussen een BB-cream en een CC-cream geweten, totdat ik BB Cream Shop tegenkwam. Ik mocht van Mark twee producten reviewen, een BB-cream en een CC-cream. Daarom leg ik jullie vandaag met behulp van deze twee producten het verschil tussen een BB-cream en een CC-cream uit.

pomp

Ik heb gekozen voor de Lioele Dollish Cera-V CC Cream en de Missha M Vita BB Cream Moisture. Laten we het eerst hebben over de BB en CC-cream zelf. De producten hebben allebei een mooie verpakking met een pompje. Bij de BB-cream wordt het pompje snel vies, doordat het product er enigszins moeilijk uit komt, maar dit is alleen maar een kwestie van eventjes schoonmaken. Bij de CC cream blijft het pompje mooi schoon. Op allebei de verpakkingen staat een uitleg over hoe je de cream moet aanbrengen. Helaas staan sommige dingen in het Koreaans, waardoor ik dat natuurlijk niet kan lezen. Op de verpakking, het doosje staat wel een uitgebreide uitleg in het Engels en op de site staat het in het Nederlands.

ccream

Op de afbeelding hierboven zien jullie de CC-cream. De CC-cream is een witte substantie, wat ik eerlijk gezegd heel vreemd vond. Toen ik het uitsmeerde op mijn hand pleeg het een tijdje nog steeds wit, maar uiteindelijk vervaagde het in een mooie egale kleur. De CC-cream past zich dus duidelijk aan, aan de huid. Als je de CC-cream met een kwast aanbrengt, dan veranderd de kleur sneller, dan dat je het met je vingers doet. De CC-cream bedekt mijn eventuele rode huid, maar laat toch nog een rode gloed achter. Ook zie je duidelijk mijn droge huid, terwijl je dit niet bij de BB-cream hebt. De CC-cream op mijn gezicht glimt een beetje, maar dat verdwijnt na een tijdje, omdat dan de dekking wat minder wordt.

bbcream

De BB-cream is in vergelijking tot de CC-cream wel een normale kleur. De kleur op mijn hand lijkt meteen op mijn eigen huidskleur en daarvoor hoef je niet veel te blenden. De BB-cream bedekt mijn rode huid en wat rode plekjes. In tegenstelling tot de CC-cream laat hij geen rode gloed achter en zit mijn huid er nets iets egaler uit. Ik heb het gevoel dat de BB-cream wat meer de droge huid tegengaat, want als ik de BB-cream op heb dan zie je mijn droge huid niet.

image11 [1529854]

Hier zien jullie de CC-cream op mijn huid. Zoals je kunt zien laat de CC-cream een rode gloed achter, waar ik juist niet van houd.

BB-cream

Hier zien jullie de BB-cream op mijn huid. Links met een beetje daglicht en rechts in de schaduw. Als je de CC-cream met de BB-cream vergelijkt dan zie je niet erg veel verschil. Het enige verschil wat je kunt zien is dat bij de CC-cream mijn huid wat roder maakt en de BB-cream juist niet.

Maar wat is nou het verschil tussen een BB-cream en een CC-cream?

BB staat voor ‘beauty blemish’. Een BB-cream heeft de voordelen van een goede dekking, moisturizer en een hoge SPF-factor. Deze SPF-factor beschermt je tegen de stralingen van bijvoorbeeld de zon. Een CC-cream staat voor ‘color correction’ en dat verklaard al een hoop. Ook bevat een CC-cream een SPF-factor en in dit geval bevat de CC-cream een hogere SPF-factor dan de BB-cream. Een CC-cream doet alles wat een BB-cream ook doet, alleen heeft hij nog iets extra’s : hij corrigeert ook de huidskleur. In mijn geval maakt hij mijn huidskleur alleen een stuk roder, maar dat is waarschijnlijk bij andere niet het geval. Mijn voorkeur gaat zeker uit naar de BB-cream.

Met de kortingscode CELINE20 krijg je korting op deze BB-cream of deze CC-cream!

Gebruik jij een CC of BB-cream?

signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. Sharing my beauty and fashion tips was always something I loved to do. Go to my about me page to get to know me.

Nice discounts

Popular blogs

Duurzame mode: Alles wat je moet weten

Duurzame mode: Alles wat je moet weten

De fashion-industrie is verantwoordelijk voor ongeveer tien procent van de totale CO2-uitstoot en dat is natuurlijk heel veel. Het is meer dan de uitstoot van de internationale luchtvaart en het transport over zee bij elkaar. Als je daarbij ook nog eens kijkt naar...

Tweedehands kleding verkopen: De beste websites

Tweedehands kleding verkopen: De beste websites

Kleding verkopen is tegenwoordig super makkelijk! Je verdient er een leuk zakcentje mee, het is duurzaam en je geeft je oude of niet gedragen kleding een tweede leven. Er zijn dan ook hartstikke fijne platformen waar je je kleding op kan verkopen. Benieuwd naar deze...

More blogs

Etherische oliën van Jiva Organic: Review

Etherische oliën van Jiva Organic: Review

Ik ben gek op etherische oliën. Ze ruiken heerlijk en je kan ze ook in verschillende producten stoppen. Zo gebruik ik graag etherische oliën in mijn zelfgemaakte deo, om die zo een lekker geurtje te geven. Dit keer review ik dan ook de etherische...

Laserontharing: hoe werkt het?

Laserontharing: hoe werkt het?

Laserontharing kan je veel gemak bieden. Zo hoef je je met een gelaserde bikinilijn nooit meer zorgen te maken over een onverwacht stranddagje bijvoorbeeld. Of bedenk eens hoeveel tijdwinst je boekt als je niet altijd meer je benen hoeft te...

Styletone Box voor kerst: Review

Styletone Box voor kerst: Review

De feestdagen komen er weer bijna aan en dat betekent dat het tijd is voor weer wat cadeau inspiratie tips. Deze keer heb ik voor jullie een hartstikke leuke verrassingsbox voor jullie, namelijk de Styletone Box! Het is zeker een aanrader om de...

2 Reacties

 1. Mariska

  Duidelijke vergelijking! Denk dat ik zelf BB creams ook wat fijner vind, die geven volgens mij ook wat meer dekking.

  Antwoord
  • Celine

   Inderdaad geven BB-creams wat meer dekking!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.