Follow:
Beauty Health

Het perfecte lichaam bestaat niet

perfect

Door Celine – Ik ben de laatste tijd heel druk met school. In mijn vakkenpakket heb ik ook filosofie gekozen en daar worden de meest uiteenlopende stellingen besproken. Vandaag discussieer ik de stelling ‘Het perfecte lichaam bestaat niet’.

Heel veel vrouwen maken zich hier zorgen over. Ben ik wel goed en mooi genoeg? Heb ik wel een mooi lichaam? Of je nu ‘curvy’ bent of hartstikke slank. Er bestaat niets zoals een perfect lichaam.

Wat nou als iedereen dezelfde lichaamsvorm heeft? Dan moet zeker ook iedereen dezelfde kleding dragen en hetzelfde gezicht hebben? Je uiterlijk hoort bij jezelf en zo dus ook je lichaamsvorm.

Wanneer iemand in andermans ogen het perfect lichaam blijkt te hebben, denkt diegene daar zelf heel anders over. Het streven naar perfectie is onmogelijk. Een perfect lichaam en een ideaal gewicht is wat niemand gelukkig maakt, geloof me. Het gaat erom of jij je lekker voelt in je lichaam.

Wanneer je slank bent krijg je misschien wel eens opmerkingen dat je wel wat meer mag weten. Wat doen we onszelf eigenlijk aan? Als we elkaar nou eens helpen door onze opmerkingen en blikken voor ons te houden en die ander laat weten dat zij perfect is op de manier zoals ze zelf is?

Laat je niet gek maken door alle modellen, die volgens de mode wereld als ‘perfect’ worden genoemd. Er bestaat niet iets zoals een perfect lichaam. De vrouwen die een contract bij een modellenbureau lopen, verdienen hun brood met hun lichaam. Nee, ik zeg niet dat elk model zich uithongert, zodat ze er mooier uitzien, maar er zijn er wel veel. De modellen worden zo goed mogelijk opgemaakt voor foto’s en er wordt ook nog een gebruik gemaakt van photoshop. Ze moeten op hun lichaam letten, want dat is feitelijk gezien hun bron van inkomen. Sommige meisjes gaan zelfs veel verder, ze stoppen letterlijk met eten om gewicht te verliezen. Dat is al helemaal niet goed!

We zijn allemaal heel erg goed in klagen, maar we praten nooit over de dingen die wij bezitten en anderen niet. Een persoon met een gehandicapt lichaam, veroordeeld tot een rolstoel voor de rest van hun leven, heeft alles er voor over om een gewoon, normaal lichaam te hebben. Wat jij niet goed vindt aan jezelf, is de grootste wens voor iemand anders.

Laat je niet wijs maken dat je jezelf moet veranderen of dat je moet aankomen of afvallen. Je bent mooi zoals je zelf bent en daar moet je niets aan veranderen. Je lichaam hoort bij je. Stop met vergelijken met anderen en zie niet alleen de slechte dingen in jezelf. Geef jezelf eens wat complimentjes of wees gewoon blij met wie je bent. Je leeft in een echte, niet gephotoshopte wereld. Schenk aandacht aan datgene wat jij belangrijk is en negeer de mensen die jou willen veranderen.

Body confidence doesn’t come from trying to achieve the ‘perfect’ body. It come from embracing the one you’ve already got!

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.