Ringmaat bepalen: zo doe je dat + inspiratie

Ringen zijn sieraden die jouw outfit helemaal compleet maken. Het is zo leuk om verschillende soorten ringen te dragen waarvan de kleuren vervolgens weer terug komen in jouw outfit. Maar hoe weet je eigenlijk hoe je jouw ringmaat...

Pixi Retinol Jasmine Collection: Smooth Skin

Pixi Beauty is weer uitgekomen met een nieuwe collectie, namelijk de Pixi Retinol Jasmine Collection. Ook bij deze collectie belooft Pixi weer een stralende huid. En ja, dat geloof ik. Tot nu toe zijn alle producten van Pixi Beauty echt heel fijn in gebruik. Maar zal...

Plasticvrije Shampoo Bars: Goed voor het milieu!

Sinds ik shampoo bars gebruik, gebruik ik eigenlijk nooit meer normale shampoo. Er zitten gewoon zoveel voordelen aan het gebruik van een shampoo bar. Het is makkelijk mee te nemen op reis (het is geen vloeistof!), het is milieuvriendelijk en ook nog eens goed voor je...
Waarom ik het gebruik van sommige make-up soorten niet snap

Geschreven door Celine Klooster

2 november 2016

Bronzer, highlighter, eyeliner. Het gebruik van sommige make-up soorten snap ik gewoon niet. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik draag ook vaak deze make-up producten, maar toch snap ik het gebruik ervan niet helemaal. Ik denk dat veel meiden zich wel in mij kunnen herkennen. Ben je onhandig? Dan begrijp je het al helemaal.

Bronzer

Ik vraag me soms af, waarom we die bruine schaduwen zo mooi vinden op onze huid. Voor mij is het al lastig genoeg om een bronzer te vinden in de juiste kleur (zie: ik heb er nog geen gevonden). Ik gebruik eigenlijk nooit bronzer, maar waarom eigenlijk niet? Bronzer is voor mij eigenlijk een soort kwaal. Of ik doe er veel te veel van op of juist veel te weinig. Ik kan nooit, maar dan ook echt nooit een tussenweg vinden. Ik heb het allang opgegeven om een perfecte bronzer te zoeken, want van mij hoeft het helemaal niet. Ik hoef niet die perfecte kaaklijn te hebben en maakt het mij nou werkelijk mooier? Nee. Ik ben natuurlijk een beautyblogger, maar ik ben het er nog steeds over eens dat het dragen van weinig tot geen make-up het mooiste effect geeft. Bij sommige staat het echt prachtig, maar ik hoef echt niet een bruine streep op mijn kaaklijn.

het gebruik van sommige make-up soorten

Eyeliner

Ik schreef onlangs al over vijf onhandige make-up momenten die jij wel eens hebt mee gemaakt. Hierin schreef ik, dat ik minstens een keer per dag uitschiet met mijn eyeliner. Trilt je hand een beetje? Dan schiet je natuurlijk meteen uit. Ik gebruik eyeliner echt elke dag, maar toch begrijp ik niet waarom ik het draag. Wat maakt dat ene zwarte lijntje nou uit boven je oog? Meestal is het ook nog eens schreef en lijkt het alsof je scheel kijkt. Zoveel moeite voor een dom zwart streepje.. Het enige waar eyeliner goed voor is, is dat het mijn ogen veel beter laat uitkomen. Dan lijk ik in plaats van op een zombie op een zombie met eyeliner.

Highlighter

Oké, dit is het product waar ik niet begrijp waarom mensen eht dragen. Of het ligt echt aan mijn ogen (en dat zou het waarschijnlijk ook zo zijn!), maar ik zie serieus alleen maar glitter. Om een reden gebruik ik nooit highlighter. Soms zie ik mensen met highlighter en is het serieus verspreid over het hele gezicht. Ik denk natuurlijk meteen ‘hey mijn lotgenoot, ook zo onhandig?’. Bij sommige meiden staat highlighter echt super mooi en hebben ze het ook prachtig aangebracht, maar ik zie sommige meiden die letterlijk met hun gezicht in de highlighter zijn gevallen en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Ik ben bang dat ik door mijn onhandige kunsten ook met mijn hoofd in de highlighter val en dat wil ik graag voorkomen..

Heb jij ook soms die struggles met make-up?

signature

Follow me on: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

Leuke kortingen & aanraders

Populaire blogs
Badkleding trends 2020: Deze moet je hebben!

Badkleding trends 2020: Deze moet je hebben!

Het begint alweer wat warmer te worden in Nederland en alhoewel we natuurlijk niet naar het zwembad of strand mogen, kunnen we wel leuke badkleding dragen in de tuin of op het balkon (mocht je die hebben!). Ook is online shoppen natuurlijk erg leuk in deze tijd. In...

Dunne vesten voor de lente | NA-KD shoplog

Dunne vesten voor de lente | NA-KD shoplog

De lente komt er eindelijk weer aan. Het wordt wat warmer en het zonnetje begint weer te schijnen. Toch kan de lente nog wat frisjes zijn, maar wil je het liefst wel laagjes dragen, zodat je wat uit kan trekken. In deze shoplog laat ik een aantal dunne vesten voor de...

Meer blogs

Max Factor Lipfinity Review + winactie

Max Factor Lipfinity Review + winactie

Lipsticks die 24 uur blijven zitten, een droom, maar is dat dan ook daadwerkelijk zo? Max Factor Lipfinity belooft dat deze lipsticks zo lang blijven zitten. De kleuren van de lipsticks zijn prachtig, maar zullen ze dan ook daadwerkelijk zo lang...

Pixi Retinol Jasmine Collection: Smooth Skin

Pixi Retinol Jasmine Collection: Smooth Skin

Pixi Beauty is weer uitgekomen met een nieuwe collectie, namelijk de Pixi Retinol Jasmine Collection. Ook bij deze collectie belooft Pixi weer een stralende huid. En ja, dat geloof ik. Tot nu toe zijn alle producten van Pixi Beauty echt heel fijn...

Plasticvrije Shampoo Bars: Goed voor het milieu!

Plasticvrije Shampoo Bars: Goed voor het milieu!

Sinds ik shampoo bars gebruik, gebruik ik eigenlijk nooit meer normale shampoo. Er zitten gewoon zoveel voordelen aan het gebruik van een shampoo bar. Het is makkelijk mee te nemen op reis (het is geen vloeistof!), het is milieuvriendelijk en ook...

18 Reacties

 1. Malou | Blonde Blossom

  Ik ben het echt heeeeelemaal met je eens! Ik zie er met highlighter echt uit als een lichtreflector. Ik dacht dat ik de enige blogger was, maar gelukkig heb ik jou gevonden!x

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ahahah leuk om te horen! Ik ben ook erg blij dat ik niet de enige ben ..

   Antwoord
 2. marleen@burgertrutjes

  Hahaha, hear hear! Als ik highlighter probeer op te smeren eindig ik als discobal. En het zetten van een strakke eyeliner heb ik jaren geleden al opgegeven 😉

  Antwoord
 3. mieke | mieksmind

  Bronzer en highlighter vind ik juist mooi! ik gebruik ook eerder bronzer voor wat diepte in mijn gezicht. Eyeliner is ook niets voor mij,. weg ermee

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ik zeg ook niet dat ik het lelijk vind, maar ik kan er gewoon niet mee omgaan :’)

   Antwoord
 4. Marieke Kazen

  Haha ik gebruik deze dingen juist wel heel graag! Bronzer omdat ik anders zo wit ben, eyeliner omdat het anders lijkt alsof ik geen makeup op heb en highlighter om bepaalde punten op te lichten zoals mijn jukbeenderen. Maar wel heerlijk als je in ieder geval dat al niet meer hoeft te gebruiken 😉 Scheelt je alweer in tijd !

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Oh dat is inderdaad heel anders! Ook wel een hele bijzondere manier

   Antwoord
 5. Cynthia

  Ik gebruik eyeliner omdat ik er zonder moe uitzie. Maar het blijft toch verdomd lastig dit gelijk te zetten. Zelfs na heul veel jaar oefenen.. En toch doe ik het elke dag weer.

  Antwoord
 6. Sabine

  Bronzer gebruik ik niet, ben sneeuwwitje haha 😉 met highlighter een glimmende hahaha!! Die gebruik ik alleen voor m’n wenkbrauwen en ooglook.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ahahah ik weet hoe je je voelt. Ik ben ook hartstikke bleek en gebruik highlighter ook alleen daar voor!

   Antwoord
 7. Ana

  I totally agree about the highlighter! So many girs are obsessed with it, but do they really need it? Nah I don’t think so 🙂 I think it could be added to a night makeup look – for events, weddings, etc.
  The bronzer too. I started adding bronzer to my makeup just a while ago, and I add just a little. I do feel like it glams up my face cause I’m so pale and need a little touch of color, so I apply a bit of bronzer and a blush :).
  Anyways, I feel you – these products should be mostly used when you go for a heavy makeup look, certainly not every day makeup! 🙂 xoxo

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Indeed Ana! I think I have the same skin tone as you. I need a bit of bronzer too, but I can’t find the nice color..

   Antwoord
 8. Puck

  Ik houuuuu van highlighter! Maar wel eentje zonder glitter dan. Soms voel ik echt de behoefte om keihard te shinen met veel te veel highlighter :’) (wel op de juiste plekken, ik doop m’n gezicht er dan weer net niet in)
  Het is maar make-up, lekker experimenteren, en als t mislukt haal je het er zo weer af! Ik hoop ook dat het me op een dag lukt een mooie strakke eyeliner te zetten

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ik heb wel eens gehad, dat ik uitschoot met mijn lipstick en het er vervolgens niet meer af kreeg :’)

   Antwoord
 9. Kandang Lana

  What an inspiring article! I can’t wait for applying it. 🙂

  Antwoord
 10. Bianca Schrijft

  Zelf kan ik totaal niet omgaan met een eyeliner in stiftvorm. Het zieterdan serieus uit alsof ik met een edding aan de slag ben gegaan. Nee, geef mij maar een fijn kwastje.
  Smockey Eyes is me tot op heden nog nooit gelukt. Ik zie er of uit alsof ik meegedaan heb aan een freefight wedstrijd of dat ik ernstig ziek ben.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.