Follow:
Personal

Een avontuur in Granada | La Alhambra

Ik schreef vorige week al over mijn eerste twee dagen in Granada. Geweldige dagen, maar nog niet zo geweldig als deze dag. De derde dag in Granada heb ik de Alhambra bezocht. Als je ooit Granada gaat bezoeken, moet dit zeker op je lijstje staan. Zo prachtig om te zien.

castlee

kasteeel

De weg naar de Alhambra toe was erg gevaarlijk voor onhandige kleine meisjes. We liepen een steile heuvel op. Langs deze heuvel liepen twee kleine stroompjes. Hierdoor was het een beetje glad op de weg van de heuvel, maar normale mensen kunnen dit natuurlijk wel aan. Ik hoorde achter me nog zacht ‘Pas op, het is glad’, maar ik liep vol passie en vol overgave de heuvel op. Ik dacht, als ik als eerste boven ben, dan kan ik even uitrusten en natuurlijk van het prachtige uitzicht genieten. Ik dus vol passie, super hard lopen en daar ging ik, bijna onderuit op de straatstenen. Sindsdien let ik wat beter op, als het nat op de weg is. Ik wilde zo graag als eerste boven zijn haha.

alhambraa

alhambra

We moesten heel eventjes wachten, totdat we naar binnen moesten, maar dit ging gelukkig heel snel. Ik had mijn camera al in de aanslag en ik had ondertussen al een aantal mooie foto’s gemaakt. We moesten onze tas op onze buik doen, waar ik zelf even verbaasd over was. Een Nederlands koppel achter mij, moesten wel even lachen om mijn reactie.

la alhambra

viewtje

Oh, wat had ik er zin in. Eenmaal binnen kregen we hele interessante informatie van Ramón. Integendeel tot de geschiedenis boeken, boeide dit mij heel erg. Ik heb van binnen niet veel foto’s gemaakt, omdat hier erg slecht licht was. Hierdoor zouden jullie alleen maar een slecht beeld krijgen van de Alhambra en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

struiken

raaam

Binnenin de Alhambra zaten erg veel ramen. Vanuit deze ramen kon je het prachtige uitzicht bekijken. Ik vond dit al prachtig om te zien, maar wat ik later had gezien, is nog veel mooier.

gebouwjte

castle

kasteel

Toen ik dit prachtige gebouw zag, had ik even het idee dat ik in Disneyland was beland. Ik wilde bijna Disney liedjes gaan zingen, maar laat ik dit maar even niet doen. Ramón zat nog steeds erg interessante informatie te vertellen, maar soms boeide het uitzicht en het prachtige gebouw mij net wat meer.

gebouw

window

boompje

Toch is het erg mooi om te zien, wat er achter deze prachtige gebouwen en landschappen zitten. De Alhambra was bijvoorbeeld een oude stad en daarom is de Alhambra ook erg groot. Zo groot dat we hier ruim zeven uur rond hadden gelopen, maar dat is een verhaal voor later.

vlek

palm

raampje

Het was trouwens ruim 27 graden, maar ik merkte hier eigenlijk weinig van. Alleen op de heenweg brak het zweet mij uit, maar dat was het eigenlijk wel. Binnen was het heerlijk cool en buiten was het ook gewoon te doen. Ik had wel te weinig water mee genomen, maar dit kon je makkelijk bijvullen bij een kraantje. Ik dus kijken hoe andere dit deden en ik keek natuurlijk ook nog even of het water te drinken was. Aan de gezichten te zien, was het drinken nou niet echt bepaald lekker, dus ik sloeg even over.

bomen

kwak

kikker

Dit zijn Bettie en Hettie. Ik vond ze zo schattig naast elkaar zitten. Ik had eerst niet door dat twee kikkertjes in de vijver zaten. Ik had eigenlijk niet eens door dat er een vijver midden in het pad lag. Zou wat zijn, als ik hier midden in was gelopen. Zielige camera.

vieww

doolhof

lucht

uitzich

Na een tijdje gingen we het uitzicht vanaf een hoger punt bekijken. We moesten hiervoor een aantal smalle trappen op, wat ik eigenlijk wel heel gaaf vond. We stonden hier op een muur en daaruit konden we de hele stad overzien. Op de tweede foto zien je een soort doolhof. Dit is geen doolhof vertelde Ramón, maar hier stonden eigenlijk eerst huisjes. Moet je na gaan, zoveel kleine huisjes en daar leefden mensen in.

zon

view

uitzicht

city

Uiteindelijk gingen we naar het hoogste punt en wow, wat was dat mooi zeg. Ik denk dat deze foto niet eens laat zien hoe mooi dit uitzicht was. Ik had echt teveel foto’s hiervan gemaakt en heb geprobeerd de mooiste uit te zoeken.

roze

pink

flower

Het is natuurlijk ook tijd voor een aantal bloemetjes. Je moest eens weten hoeveel natuur hier was. We moesten hier helaas heel snel doorheen lopen, want we hadden opeens haast. “Celine! Let ook eens even op dat er ook een aantal trappen hier zijn”. Natuurlijk viel ik bijna weer naar beneden. Gelukkig wel bijna ;).

tuin

bloempje

fontijn

Als ik deze prachtige foto’s zie, wil ik zo graag terug naar Granada. Vooral de prachtige natuur en de Alhambra waren echt prachtig. We hebben niet eens alles gezien van de Alhambra, want dan moesten we eigenlijk de volgende dag terug.

floower

fontuin

bloem

raam

einde

Na een hele lange dag lopen van ruim zeven uur, kwamen we toch bij de uitgang van de Alhambra. Ramón vond het nog even grappig om ons nat te maken met water, maar dit was niet zo erg (als ik geen camera in mijn hand had!). Het zeven uur lopen was het zeker waard. Als je ooit Granada bezoekt, vergeet dan zeker niet de Alhambra te bezoeken. Het is het zo erg waard!

signature

Follow me on: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Related:

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Ilse Flower

  Wow Granada is echt mooi! Fantastisch mooie foto’s!

  29 oktober 2016 at 10:26
 • Reply Evelyne

  Wat gaaf! Ik heb zelf een Alhambra gitaar, maar wist helemaal niet dat er ook een stad was die zo heet! Super grappig. En dat Disneyhuisje doet mij zo erg denken aan een attractie in de Efteling.

  29 oktober 2016 at 19:58
  • Reply Celine Klooster

   Aha wat leuk! Hier hadden ze ook kleine gitaartjes als souvenir ^^

   30 oktober 2016 at 09:09
 • Reply Eugenia

  What a wonderful place to visit, I’d love to go to Granada one day! You managed to capture such amazing photos, those with flowers are simply stunning!

  30 oktober 2016 at 22:29
 • Reply Ari

  These pictures are amazing! I love the view! This is now on my travel bucket list!

  30 oktober 2016 at 22:55
  • Reply Celine Klooster

   I miss it so much aahhh! I will definitely go back!

   31 oktober 2016 at 16:02

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Een onverwacht cadeautje van mijn overleden oma

  Een tijdje geleden is helaas mijn lieve oma overleden. Het was dus uiteindelijk tijd om het huis op te ruimen...

  Sluiten