Duurzame Clean Beauty lijn van Douglas

Als je op zoek bent naar duurzame beauty, dan is de duurzame Clean Beauty lijn van Douglas zeker wat voor jou. Clean Beauty staat voor dierproefvrije producten zonder controversiële ingrediënten. Cyclische siliconen, parabenen en sulfaten zijn onder andere uitgesloten...

De leukste truien trends voor herfst 2022

Het begint langzaamaan al wat koeler te worden en dat betekent dat het weer tijd is voor leuke truien. Ik draag truien eigenlijk de hele herfst en winter door. Leuk voor over een jurkje, maar ook voor boven een broek. Benieuwd naar de leukste truien trends voor herfst...

Populaire trouwjurk merken voor 2022: Dit zijn de nieuwste trends

We zijn nu ruim op de helft van 2022 en het trouwjurken seizoen is goed aan te gang. Ondertussen kunnen we dan ook zien wat de populaire trouwjurk merken voor 2022 zijn. Brides to be, ga er daarom maar eens goed voor zitten, want dit is het artikel waar je op hebt...
Een avontuur in Granada | La Alhambra
8 Comments

Written by Celine

29 oktober 2016

Ik schreef vorige week al over mijn eerste twee dagen in Granada. Geweldige dagen, maar nog niet zo geweldig als deze dag. De derde dag in Granada heb ik de Alhambra bezocht. Als je ooit Granada gaat bezoeken, moet dit zeker op je lijstje staan. Zo prachtig om te zien.

castlee

kasteeel

De weg naar de Alhambra toe was erg gevaarlijk voor onhandige kleine meisjes. We liepen een steile heuvel op. Langs deze heuvel liepen twee kleine stroompjes. Hierdoor was het een beetje glad op de weg van de heuvel, maar normale mensen kunnen dit natuurlijk wel aan. Ik hoorde achter me nog zacht ‘Pas op, het is glad’, maar ik liep vol passie en vol overgave de heuvel op. Ik dacht, als ik als eerste boven ben, dan kan ik even uitrusten en natuurlijk van het prachtige uitzicht genieten. Ik dus vol passie, super hard lopen en daar ging ik, bijna onderuit op de straatstenen. Sindsdien let ik wat beter op, als het nat op de weg is. Ik wilde zo graag als eerste boven zijn haha.

alhambraa

alhambra

We moesten heel eventjes wachten, totdat we naar binnen moesten, maar dit ging gelukkig heel snel. Ik had mijn camera al in de aanslag en ik had ondertussen al een aantal mooie foto’s gemaakt. We moesten onze tas op onze buik doen, waar ik zelf even verbaasd over was. Een Nederlands koppel achter mij, moesten wel even lachen om mijn reactie.

la alhambra

viewtje

Oh, wat had ik er zin in. Eenmaal binnen kregen we hele interessante informatie van Ramón. Integendeel tot de geschiedenis boeken, boeide dit mij heel erg. Ik heb van binnen niet veel foto’s gemaakt, omdat hier erg slecht licht was. Hierdoor zouden jullie alleen maar een slecht beeld krijgen van de Alhambra en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

struiken

raaam

Binnenin de Alhambra zaten erg veel ramen. Vanuit deze ramen kon je het prachtige uitzicht bekijken. Ik vond dit al prachtig om te zien, maar wat ik later had gezien, is nog veel mooier.

gebouwjte

castle

kasteel

Toen ik dit prachtige gebouw zag, had ik even het idee dat ik in Disneyland was beland. Ik wilde bijna Disney liedjes gaan zingen, maar laat ik dit maar even niet doen. Ramón zat nog steeds erg interessante informatie te vertellen, maar soms boeide het uitzicht en het prachtige gebouw mij net wat meer.

gebouw

window

boompje

Toch is het erg mooi om te zien, wat er achter deze prachtige gebouwen en landschappen zitten. De Alhambra was bijvoorbeeld een oude stad en daarom is de Alhambra ook erg groot. Zo groot dat we hier ruim zeven uur rond hadden gelopen, maar dat is een verhaal voor later.

vlek

palm

raampje

Het was trouwens ruim 27 graden, maar ik merkte hier eigenlijk weinig van. Alleen op de heenweg brak het zweet mij uit, maar dat was het eigenlijk wel. Binnen was het heerlijk cool en buiten was het ook gewoon te doen. Ik had wel te weinig water mee genomen, maar dit kon je makkelijk bijvullen bij een kraantje. Ik dus kijken hoe andere dit deden en ik keek natuurlijk ook nog even of het water te drinken was. Aan de gezichten te zien, was het drinken nou niet echt bepaald lekker, dus ik sloeg even over.

bomen

kwak

kikker

Dit zijn Bettie en Hettie. Ik vond ze zo schattig naast elkaar zitten. Ik had eerst niet door dat twee kikkertjes in de vijver zaten. Ik had eigenlijk niet eens door dat er een vijver midden in het pad lag. Zou wat zijn, als ik hier midden in was gelopen. Zielige camera.

vieww

doolhof

lucht

uitzich

Na een tijdje gingen we het uitzicht vanaf een hoger punt bekijken. We moesten hiervoor een aantal smalle trappen op, wat ik eigenlijk wel heel gaaf vond. We stonden hier op een muur en daaruit konden we de hele stad overzien. Op de tweede foto zien je een soort doolhof. Dit is geen doolhof vertelde Ramón, maar hier stonden eigenlijk eerst huisjes. Moet je na gaan, zoveel kleine huisjes en daar leefden mensen in.

zon

view

uitzicht

city

Uiteindelijk gingen we naar het hoogste punt en wow, wat was dat mooi zeg. Ik denk dat deze foto niet eens laat zien hoe mooi dit uitzicht was. Ik had echt teveel foto’s hiervan gemaakt en heb geprobeerd de mooiste uit te zoeken.

roze

pink

flower

Het is natuurlijk ook tijd voor een aantal bloemetjes. Je moest eens weten hoeveel natuur hier was. We moesten hier helaas heel snel doorheen lopen, want we hadden opeens haast. “Celine! Let ook eens even op dat er ook een aantal trappen hier zijn”. Natuurlijk viel ik bijna weer naar beneden. Gelukkig wel bijna ;).

tuin

bloempje

fontijn

Als ik deze prachtige foto’s zie, wil ik zo graag terug naar Granada. Vooral de prachtige natuur en de Alhambra waren echt prachtig. We hebben niet eens alles gezien van de Alhambra, want dan moesten we eigenlijk de volgende dag terug.

floower

fontuin

bloem

raam

einde

Na een hele lange dag lopen van ruim zeven uur, kwamen we toch bij de uitgang van de Alhambra. Ramón vond het nog even grappig om ons nat te maken met water, maar dit was niet zo erg (als ik geen camera in mijn hand had!). Het zeven uur lopen was het zeker waard. Als je ooit Granada bezoekt, vergeet dan zeker niet de Alhambra te bezoeken. Het is het zo erg waard!

Voor meer tuin tips, kijk op Moestuin Stekjes!

signature

Follow me on: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. Sharing my beauty and fashion tips was always something I loved to do. Go to my about me page to get to know me.

Nice discounts

Popular blogs

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plastic flessen voor zeep gebruik je regelmatig en dan hebben we het nog niet gehad over de plastic flesjes om je handen schoon te maken. Ik was al erg lang op zoek naar een goed alternatief, totdat ik Savvy tegenkwam. Wil jij ook plasticvrij schoonmaken? Bekijk dan...

Fast fashion: Wat is het en hoe kan je veranderen?

Fast fashion: Wat is het en hoe kan je veranderen?

Fast fashion is een term wat steeds meer gebruikt wordt in de fashion wereld. Wil je weten wat het is en hoe jij je eigen fashion gedrag kan veranderen? Lees dan deze blog. Fast fashion verwijst naar een bedrijfsmodel van bedrijven die snel inspelen op nieuwe fashion...

More blogs

Twee blogs bezitten | Wat?

Twee blogs bezitten | Wat?

Ik zat er al een hele lange tijd over na te denken om The Beautyboulevard te splitsen. Dit klinkt allemaal wat dramatischer dan het is, maar toch gaan er wel een hoop dingen veranderen. Binnenkort ga ik dus twee blogs bezitten. Maar hoe ga ik dat...

Communication Information Studies | Hoe en wat

Communication Information Studies | Hoe en wat

Even weer een persoonlijke update vanuit mijn kant. Ik ben namelijk alweer twee weken bezig met mijn nieuwe studie! Momenteel, studeer ik Communication Information Studies aan de VU. Een studie die echt volledig bij mij past en waar ik hopelijk...

Communicatie Informatiewetenschappen Ervaring

Communicatie Informatiewetenschappen Ervaring

Afgelopen week heb ik te horen gekregen dat ik geslaagd ben en dat betekent dat ik volgend jaar mag gaan studeren aan een universiteit. Ik ga Communicatie Informatiewetenschappen studeren aan de Vrije Universiteit. Ik sta natuurlijk al een tijdje...

8 Reacties

 1. Ilse Flower

  Wow Granada is echt mooi! Fantastisch mooie foto’s!

  Antwoord
 2. Evelyne

  Wat gaaf! Ik heb zelf een Alhambra gitaar, maar wist helemaal niet dat er ook een stad was die zo heet! Super grappig. En dat Disneyhuisje doet mij zo erg denken aan een attractie in de Efteling.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Aha wat leuk! Hier hadden ze ook kleine gitaartjes als souvenir ^^

   Antwoord
 3. Eugenia

  What a wonderful place to visit, I’d love to go to Granada one day! You managed to capture such amazing photos, those with flowers are simply stunning!

  Antwoord
 4. Ari

  These pictures are amazing! I love the view! This is now on my travel bucket list!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.