Hunkemöller Fabrieksverkoop Maastricht 2020: Datum + Info

De Hunkemöller fabrieksverkoop is een van mijn favoriete evenementen om heen te gaan. Vorige keer toen ik daar was, was alles maar 2.50! Het was vorig jaar een gigantisch evenement, maar dat gaat dit jaar natuurlijk wel anders. Benieuwd wat de datum van de Hunkemöller...

Zaful shoplog: Bikini & zomer outfits

Een tijdje geleden mocht ik een aantal items uitzoeken bij Zaful. Een Chinese webshop waar je allerlei leuke kleding en accessoires kan vinden voor een lage prijs. Ik vind online shoppen soms vrij lastig. Je weet nooit of het gaat passen.. Daarom vertel ik vandaag...

Gouden oorbellen Combineren: Review & Outfit

Gouden oorbellen zijn helemaal in en vooral in combinatie met andere gouden tinten. Vandaag review ik dan ook 14-karaat oorbellen van Mostert Juweliers, die ik combineer met prachtige gouden tinten in mijn outfit. Benieuwd naar deze gouden oorbellen? Lees dan deze...
Gezondheidsvoordelen van planten: Plant Rebelz

Geschreven door Celine Klooster

29 september 2020

Planten zijn niet alleen maar leuk, maar hebben ook nog eens heel veel gezondheidsvoordelen. Veel planten zuiveren de lucht en zorgen daarnaast ook nog eens voor een mooie uitstraling in je huis. Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van planten en waar je leuke plantjes kan kopen? Lees dan deze blog.

Gezondheidsvoordelen van planten

Er zijn hartstikke veel voordelen aan het hebben van planten. Zo zorgt een plant voor een stuk minder stress en hebben planten een rustgevend karakter wat ook weer goed werkt op de gezondheid. Planten verbeteren daarnaast de lucht in huis, waardoor de kooldioxide wordt omgezet in zuurstof. Dit is natuurlijk ook weer hartstikke goed voor de gezondheid.

Heb je daarnaast vaak last van een verstopte neus? Planten verhogen de luchtvochtigheid en zorgen ervoor dat stofdeeltjes afnemen. Dit kan dan weer helpen tegen een verstopte neus. Ze zorgen dan ook voor een goede nachtrust.

Wist je trouwens ook dat planten zorgen voor een betere concentratie, minder kans op hoofdpijn en ook nog eens je humeur verbeteren? Het kopen van (meerdere) planten is daarom echt aan te raden.

Plant Rebelz Review

Dit is een stekje van de Monstera Deliciosa. Toen ik op de website keek, dacht ik dat de stekjes echt super klein zouden zijn. Voor die vijf euro verwachtte ik echt geen grote plant. Nou, verrassend genoeg is deze plant eigenlijk vrij groot. Je ontvangt de plantjes in een klein netje, die je dan met netje en al over kan potten in een grote pot. Ik heb de plantjes nu een week, en je ziet dat ze al heel veel nieuw blad aanmaken.

Gezondheidsvoordelen van planten

Het plantje werd heel goed verpakt en er waren dan ook nauwelijks beschadigingen aan het plantje. Een blad van dit plantje had een klein scheurtje, maar dat vind ik niet storend.

Gezondheidsvoordelen van planten

Op de website van Plant Rebelz staat hoe ik het plantje moet verzorgen. Zo hoeft dit plantje geen direct zonlicht en wil hij wekelijks een slokje water. Voor wat meer informatie zoek ik zelf wel altijd op het internet, zodat ik mijn plantje optimaal kan verzorgen.

Lees tip: Beste damesschoenen trends voor deze zomer

Het volgende plantje is dit Ficus Abidjan stekje en deze kost ook maar vijf euro. Het stekje is zoals je kan zien wel wat kleiner, maar dat verwacht ik ook wel van een stekje. Ik zie nu al een nieuw blad opkomen dus daar ben ik heel blij mee!

Gezondheidsvoordelen van planten

Dit plantje werd ook heel goed verpakt, maar kwam ook ietsje beschadigd aan: een klein scheurtje in het blad. Ik denk dat je ook eigenlijk niks anders kan verwachten als je planten besteld. Ze kunnen de plant hartstikke goed verpakken, maar als de postbode dan al een beetje schudt.. Ik ben daarom echt hartstikke blij met dit stekje en ik hoop dat hij snel groeit!

Gezondheidsvoordelen van planten

Op de website van Plant Rebelz staat ook super handig hoe je het plantje moet verzorgen. Zo wil dit plantje geen direct zonlicht en kan hij gerust staan op een plekje met wat minder licht. Ik moet nog een geschikt plekje vinden voor dit plantje, maar ik denk dat ik hem zet op mijn kast bij mijn twee Dracaena’s.

Gezondheidsvoordelen van planten

De volgende is deze Alocasia Stingray. Volgens mij is dit een plantje dat wel wat moeilijk doet en zich niet makkelijk laat verzorgen. Het blad staat bij mij een beetje krom en ik moet zeggen dat dat komt door mijn te weinig water geven, haha. Wel viel het mij op dat het plantje wat scheurtjes had in het blad toen ik hem ontving. Maar goed, dat komt helaas door de bezorging.

Lees tip: CBD olie, een wonderolie voor jou?

Gezondheidsvoordelen van planten
Gezondheidsvoordelen van planten

Ik ben echt helemaal verliefd op dit plantje. Ik bedoel, kijk nou naar die stam? Ik vind het trouwens ook een erg groot plantje voor een ‘stekje’. Ik had hem een stuk kleiner verwacht. Alleen maar leuk natuurlijk!

Ook dit plantje houdt niet van direct zonlicht en wil wekelijks een shotje water.

Gezondheidsvoordelen van planten

Dit is de Ficus Elastica Tineke en hij is zo mooi. Deze plant is echt een goede blikvanger en is ook perfect om de lucht te zuiveren. Deze plant kostte 17.50 en je krijgt dan het medium formaat. Ik had hem iets groter verwacht, maar hij groeit echt als de malle. In een week is er al een heel blad uitgeklapt en er begint alweer een blad aan te komen. Deze plant kwam ook helemaal heel aan en ik ben er dan ook super blij mee.

Ik heb hem een mooi plekje bij een raam op het westen gegeven en ik geef hem één keer per week water. Super blij met dit luchtzuiverende plantje!

De gezondheid voordelen van planten zijn dus groot. Maar laten we eerlijk zijn, een plantje is ook gewoon hartstikke leuk.

Ben je opzoek naar interessante moestuin- en planten tips? Kijk dan zeker eens op Moestuin Stekjes!

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

Leuke kortingen & aanraders

Populaire blogs
Max Factor Lipfinity Review + winactie

Max Factor Lipfinity Review + winactie

Lipsticks die 24 uur blijven zitten, een droom, maar is dat dan ook daadwerkelijk zo? Max Factor Lipfinity belooft dat deze lipsticks zo lang blijven zitten. De kleuren van de lipsticks zijn prachtig, maar zullen ze dan ook daadwerkelijk zo lang blijven zitten? Ik nam...

Beste damesschoenen trends voor deze zomer

Beste damesschoenen trends voor deze zomer

Alhoewel met het Nederlandse weer het niet altijd lijkt dat de zomer eraan zit te komen, moeten we er toch echt aan geloven! Ik ben zelf groot fan van de zomer en dan vooral de leuke outfits die je in de zomer kan dragen. Leuke zomerjurkjes, rokjes, maar ook...
Meer blogs

Tanden bleken | Hoe doe je dat?

Tanden bleken | Hoe doe je dat?

Tanden bleken.. Dat is toch een ding waar ik me in het verleden niet echt mee bezig hield. Toch bleef bij mij altijd de vraag hangen hoe je dit nou precies doet en ook nog op een natuurlijke manier. Nou, daarvoor heb ik de oplossing gevonden....

Een gezonde fles van Qwensh

Een gezonde fles van Qwensh

Ik houd van flessen. Ze zijn handig en natuurlijk erg leuk om mee te nemen. Ik heb vandaag een erg leuke en vooral gezonde fles. Huh? Gezonde fles? Lees snel verder om meer over deze gezonde fles te lezen! De fles Misschien ben je deze fles al...

Unboxing | The Lifestyle

Unboxing | The Lifestyle

Mijn allereerste unboxing! Na twee jaar heb ik eindelijk een leuke box ontvangen om te unboxen. Deze box is een lifestyle en health box met zes leuke producten erin! The Lifestylebox kost 15.95 euro. Een goede prijs voor zo'n box, maar er moeten...

0 reacties

Een reactie versturen

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.