Follow:
TB

Gastblog | Het verhaal van Tony Chocolonely

tony

Celine vroeg mij om een gastblog te schrijven. Dat leek mij hartstikke leuk. Op mijn blog strech.nl schrijf ik meestal over yogabroeken en yoga, maar vandaag schrijf ik niet over gezondheid maar over heerlijkheid en goed handelen; namelijk over Tony Chocolonely.

Elke avond na het diner, heb ik zin in zoet en niet zomaar zoet. In Tony Chocolonely. De chocoladereep is lekker stevig en dik. Met een klein hapje, vul je je mond al met een volle mep romige chocolade. Meestal kan ik mij wel beheersen, maar als ik een Tony Chocolonely eet (vooral die met hazelnoten) dan neem ik nadat ik de reep al netje heb ingepakt en weggelegd, toch nog een hapje….

Tony Chocolonely een typisch Nederlands succesverhaal

Tony Chocolonely is niet alleen zalige chocolade. Het is chocolade met een bijzondere geschiedenis dat niet alleen oog heeft voor degene die de winst opstrijkt. Tony Chocolonely let op alle mensen die betrokken zijn bij het maken, het produceren en het consumeren van de chocolade. Een simpel maar belangrijk idee, dat er van uitgaat dat iedereen slaafvrije chocolade zou moeten kopen.

100% slaafvrije chocolade

Aan de slaafvrije Chocolonely zit een lange geschiedenis. Journalist Teun van de Keuken ging op zoek naar mogelijkheden om te controleren en te waarborgen welke chocolade werkelijk slaafvrij werd geproduceerd. Daarbij stuitte hij op veel verzet. Gelukkig wist hij in een rechtszaak in 2004 bij de Nederlandse rechter aan te tonen dat niet alleen de producenten van chocolade verantwoordelijk zijn voor het in stand houden van slavernij, maar dat ook degene die een chocoladereep koopt, hier aan mee werkt. Hij besloot dat het tijd werd om het anders aan te pakken, en in 2005 was de eerste Tony chocoladereep een feit. Vanaf nu was het mogelijk om slaafvrije chocolade te kopen, en dat proef je direct!

De weg naar 100% slaafvrije chocolade is nog lang en er zijn nog veel stappen te zetten. Iets waar Tony’s Chocolonely zich hard voor blijft maken. Een moeilijke weg, waar veel dingen bij komen kijken, zoals traceerbaarheid, eerlijke uitbetaling, lange termijn investeringen in kennis, verhoging van de levenstandaard van boeren en de mogelijkheid van boeren om zich samen sterk te maken voor goede omstandigheden. Dat zijn allemaal grote doelen, makkelijker gezegd dan gedaan, maar het zijn wel elk belangrijke stappen op weg naar de droom van 100% slaafvrije chocolade.

pop

De allerlekkerste chocolade

Het mooie van Tony Chocolonely is, dat hun chocoladerepen tot de lekkerste van de wereld behoren. Niet alleen de boeren zijn belangrijk, het moet natuurlijk vooral gewoon platgezegd rete- lekkere chocolade zijn van goede kwaliteit. En dat is precies waar Tony’s Chocolonely voor heeft gezorgd. Iedereen die deze chocolade heeft geproefd is het er mee eens, dit is de lekkerste chocolade die ze ooit hebben geproefd!

De heerlijke smaak van echte eerlijke chocolade vult je hele mond

Eén ding hebben al deze repen gemeen, want welke smaak je ook probeert, de chocolade is verrukkelijk. Tony verkoop verassende smaken. ‘karamel & zeezout’ en ‘pecan & kokos’. Lekkere combinaties, die smaken naar meer! Ook verkoopt Tony speciale repen en gelimiteerde edities. Mijn persoonlijke favoriet ‘puur sinaasappel rozemarijn’. Voor de liefhebbers van meer zoete chocolade de ‘melk coffee crunch’. Voor de echte avontuurlijke chocolade liefhebber zijn er smaken die je niet zou willen missen zoals ‘rabarber & koek crumble’ en ‘Pecannoten & marshmallow’.

Elke chocoladereep wordt niet alleen zorgvuldig geproduceerd, hij wordt ook mooi verpakt. Ideaal om als cadeautje weg te geven. En als je die mooie wikkel openmaakt kom je nog een leuk detail tegen. De repen zijn niet in gelijke stukjes verdeeld. Veruit de meeste chocoladerepen die worden geproduceerd zijn in gelijkmatig verdeelde stukjes te breken, maar dat is eigenlijk niet een goede afspiegeling van hoe het er in de wereld aan toe gaat. Daarom zijn de stukjes van de repen van Tony’s Chocolonely ongelijk verdeeld, als een kleine herinnering aan de lange weg die nog te gaan is.

Met deze heerlijke chocolade heb je een eerlijk product waar je maar geen genoeg van kunt krijgen. En doordat hij 100% slaafvrij is, smaakt het nog fijner!

 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Fridiary: Er is eindelijk sneeuw?!

Ik weet niet of het bij jullie ook sneeuwde, maar hier tenminste wel! Ik keek naar buiten en opeens zag...

Sluiten