Follow:
Personal

6 redenen waarom ik me meer wil focussen op Instagram

Of ik Instagram nou zo geweldig vind, dat weet ik niet zo zeker. Ik ben natuurlijk verslaafd aan Pinterest, maar eigenlijk moet ik ook veel meer op Instagram posten. Instagram is eigenlijk erg belangrijk voor je blog, vooral als je een blog met veel foto’s hebt. In dit artikel noem ik zes redenen waarom ik me meer wil focussen op Instagram.

Interactie

Op Instagram is er zoveel meer interactie dan op Facebook en Pinterest. Ik bedoel, op Pinterest krijg ik nauwelijks reacties, want daar is Pinterest eigenlijk helemaal niet voor bedoelt. Op Facebook krijg ik alleen maar reacties als er iets negatiefs te melden is. Ik krijg daarop maar zelden positieve reacties.

Aardige mensen

Zoals ik hierboven al zei, op Instagram zijn er eigenlijk alleen maar aardige mensen. Ik krijg nooit een negatieve reactie en er komen daadwerkelijk reactie over mijn foto op mijn foto.

focussen op Instagram

Bedrijven

De laatste tijd krijg ik steeds meer aanvragen van bedrijven om een foto op Instagram te plaatsen. Ik vind het erg fijn om te horen dat bedrijven nu al interesse hebben in mijn Instagram profiel, terwijl ik nog niet heel actief hierop bezig ben.

Feed

Op de een of andere manier vind ik het erg leuk om een mooie feed te maken. Ik doe dit met witte foto’s, maar ook gekleurde foto’s. Het resultaat van mijn feed is altijd erg leuk om te zien.

Weinig tijd

Instagram kost niet heel veel tijd. Facebook kost mij tot nu toe het meeste tijd en Instagram kost mij eigenlijk helemaal geen tijd. Eigenlijk is het slechts een kwestie van een foto plaatsen en vervolgens een beetje actief te zijn om Instagram. Dat actief zijn moet ik natuurlijk nog even verbeteren, maar de foto’s posten lukt makkelijk met Buffer.

Heb jij nog meer redenen om actiever te zijn op Instagram? Tell me!

Related:

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Jascha

  Goed zeg dat je er zo over nadenkt. Ik vind Instagram best lastig, vooral omdat ik liefst ‘perfecte’ foto’s wil. Wel ben ik gek op Instastories en kijk er bijna elke dag op. Facebook is voor mij belangrijker voor persoonlijke contacten.

  25 augustus 2017 at 11:12
  • Reply Celine Klooster

   Dat heb ik eerlijk gezegd ook, maar ik probeer mezelf gewoon zoveel mogelijk te negeren haha.

   25 augustus 2017 at 20:30
 • Reply Joyce

  Mensen zijn visueel ingesteld en lezen steeds minder goed de captions. Juist daarom is insta fijn, omdat het uit beeld bestaat is het voor veel mensen toegankelijk en een makkelijke manier om je leven te delen.

  25 augustus 2017 at 21:59
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  6x leuke minimalistische oorbellen

  Ik houd van minimalistische oorbellen. Ik droeg voor een lange tijd eigenlijk geen oorbellen, maar het werd weer tijd voor wat...

  Sluiten