Follow:
Personal

10 levenslessen die ik heb geleerd door te fietsen door Amsterdam

Als je de blog post van afgelopen maandag had gelezen, dan had je geweten dat ik een bloggers meeting heb gehad in Amsterdam. We hadden fietsen gehuurd en gingen zo Amsterdam verkennen. Ik wist helaas niet helemaal dat fietsen door Amsterdam redelijk gevaarlijk is. Dit zijn de tien levenslessen die ik heb geleerd.

Alle Amsterdammers hebben haast

Iedereen heeft haast. Langzaam fietsen? Nee hoor! Je moet de longen uit je lijf fietsen om niet over gereden te worden. Van inhalen hebben Amsterdammers trouwens ook nooit gehoord. Ze gaan namelijk heel dicht tegen je op fietsen, totdat je zelf tegen een lantaarnpaal of iets rijdt.

Bellen!

Amsterdammers hebben de bel uitgevonden. Ik begrijp niet dat die Amsterdammers niet pijn in hun vingers krijgen van al dat gebel. Ik bedoel.. Het is ook echt nodig om super hard te bellen als je gewoon makkelijk langs die ene fietser kan.

Wees niet bang om door rood te rijden

Eigenlijk wordt je gedwongen om door rood te rijden. Fietsers gaan namelijk al fietsen wanneer het rood is. Je wordt dus eigenlijk gewoon vooruit geduwd, zonder dat je nog even links of rechts kan kijken.

Je bestaat niet

Amsterdammers fietsen gewoon door je heen. Echt waar.

Rem op tijd

Ik ben bijna een paar keer tegen een mede blogger opgebotst, omdat ik simpelweg te laat remde. Ik dacht dat ze wel doorfietsten..

Scooters rijden door je heen

“Toet toet!” hoor ik achter me. Ik kijk om en ik zie een scooter met 50 km/h langs mij heen razen, waardoor ik bijna van mijn fiets af viel. Gelukkig was de stoep er om mij te redden.

Dan hebben we het nog niet over auto’s gehad

Een auto vond het leuk om op het fiets pad te gaan rijden en mij zo van mijn fiets af te rijden. Merle is mijn getuige.

Gebruik zelf ook je bel

Ik was afgelopen woensdag ook in Amsterdam en als voetganger let je echt niet op als die fietsers. Als fietser moet je dus echt even je bel gebruiken om die onoplettende voetgangers even te waarschuwen, in plaats gewoon door hun heen te rijden.

Stop nooit om te kijken waar je bent

Soms wilden wij even stoppen om te kijken welke richting we op moesten, maar zelfs als je gewoon op de stoep staat, waar niemand loopt, gaan andere fietsers aggresief naar je bellen alsof je in de weg staat.

De autoweg is het fietspad

Ik dacht toch echt dat ik op de autoweg fietstte, maar dit bleek toch echt een fietspad en autoweg in één te zijn. Lekker gevaarlijk voor de onoplettende bestuurder.

Heb jij ooit gefietst door Amsterdam?

Related:

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Veronique

  Ik lag echt in een deuk om dit artikel. Paar maanden terug was ik voor het eerst in Amsterdam… Ik kom uit een dorp in Limburg en dan is dit een enorme overgang… ik werd gillend gek 😉

  18 augustus 2017 at 11:24
  • Reply Celine Klooster

   Hahhaha super leuk om te horen! Ik kom uit Almere en ik dacht dat het voor mij wel mee zou vallen.. Nou niet dus! 😉

   18 augustus 2017 at 19:53
 • Reply Girls-Things

  Haha. Wat een ontzettend leuk stukje heb je geschreven! En de getuige spreekt hier: die auto reed je echt van de straat! Levensgevaarlijk joh! Maar we hebben wel gelachen op de fiets 😉

  18 augustus 2017 at 11:43
  • Reply Celine Klooster

   Hahahha precies. Leuk snoep winkeltje was dat he? 😉

   18 augustus 2017 at 19:52
 • Reply Tessa | Daily Inception

  *Tringg Tringgg*

  18 augustus 2017 at 12:58
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Nieuw! Thee scrub voor de droge huid

  Ik houd van scrubs! Een tijdje geleden heb ik een aantal koffie scrubs uitgeprobeerd, waar ik eigenlijk heel enthousiast over was....

  Sluiten