Hoe laat je een doffe huid weer meer stralen?

Heb je last van een doffe huid? Wisseling van de seizoenen, een drukke periode of veranderingen in je leven: er kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen. Het is natuurlijk vervelend en je wilt er zo snel mogelijk weer vanaf. De juiste huidverzorging...

Etherische oliën van Jiva Organic: Review

Ik ben gek op etherische oliën. Ze ruiken heerlijk en je kan ze ook in verschillende producten stoppen. Zo gebruik ik graag etherische oliën in mijn zelfgemaakte deo, om die zo een lekker geurtje te geven. Dit keer review ik dan ook de etherische oliën van Jiva...

Vakantiepark in de natuur: Recreatiepark de Leistert

Limburg heeft prachtige natuur en je kan daar dus ook prachtig verblijven. Ik ben zelf gek op de natuur en ga graag dagjes weg naar een vakantiepark in de natuur. Er zijn namelijk maar liefst drie verschillende nationale parken in Limburg en het is een provincie waar...
10 levenslessen die ik heb geleerd door te fietsen door Amsterdam
6 Comments

Written by Celine

18 augustus 2017

Als je de blog post van afgelopen maandag had gelezen, dan had je geweten dat ik een bloggers meeting heb gehad in Amsterdam. We hadden fietsen gehuurd en gingen zo Amsterdam verkennen. Ik wist helaas niet helemaal dat fietsen door Amsterdam redelijk gevaarlijk is. Dit zijn de tien levenslessen die ik heb geleerd.

Alle Amsterdammers hebben haast

Iedereen heeft haast. Langzaam fietsen? Nee hoor! Je moet de longen uit je lijf fietsen om niet over gereden te worden. Van inhalen hebben Amsterdammers trouwens ook nooit gehoord. Ze gaan namelijk heel dicht tegen je op fietsen, totdat je zelf tegen een lantaarnpaal of iets rijdt.

Bellen!

Amsterdammers hebben de bel uitgevonden. Ik begrijp niet dat die Amsterdammers niet pijn in hun vingers krijgen van al dat gebel. Ik bedoel.. Het is ook echt nodig om super hard te bellen als je gewoon makkelijk langs die ene fietser kan.

Wees niet bang om door rood te rijden

Eigenlijk wordt je gedwongen om door rood te rijden. Fietsers gaan namelijk al fietsen wanneer het rood is. Je wordt dus eigenlijk gewoon vooruit geduwd, zonder dat je nog even links of rechts kan kijken.

Je bestaat niet

Amsterdammers fietsen gewoon door je heen. Echt waar.

Rem op tijd

Ik ben bijna een paar keer tegen een mede blogger opgebotst, omdat ik simpelweg te laat remde. Ik dacht dat ze wel doorfietsten..

Scooters rijden door je heen

“Toet toet!” hoor ik achter me. Ik kijk om en ik zie een scooter met 50 km/h langs mij heen razen, waardoor ik bijna van mijn fiets af viel. Gelukkig was de stoep er om mij te redden.

Dan hebben we het nog niet over auto’s gehad

Een auto vond het leuk om op het fiets pad te gaan rijden en mij zo van mijn fiets af te rijden. Merle is mijn getuige.

Gebruik zelf ook je bel

Ik was afgelopen woensdag ook in Amsterdam en als voetganger let je echt niet op als die fietsers. Als fietser moet je dus echt even je bel gebruiken om die onoplettende voetgangers even te waarschuwen, in plaats gewoon door hun heen te rijden.

Stop nooit om te kijken waar je bent

Soms wilden wij even stoppen om te kijken welke richting we op moesten, maar zelfs als je gewoon op de stoep staat, waar niemand loopt, gaan andere fietsers aggresief naar je bellen alsof je in de weg staat.

De autoweg is het fietspad

Ik dacht toch echt dat ik op de autoweg fietstte, maar dit bleek toch echt een fietspad en autoweg in één te zijn. Lekker gevaarlijk voor de onoplettende bestuurder.

Heb jij ooit gefietst door Amsterdam?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. Sharing my beauty and fashion tips was always something I loved to do. Go to my about me page to get to know me.

Nice discounts

Popular blogs

De leukste truien trends voor herfst 2022

De leukste truien trends voor herfst 2022

Het begint langzaamaan al wat koeler te worden en dat betekent dat het weer tijd is voor leuke truien. Ik draag truien eigenlijk de hele herfst en winter door. Leuk voor over een jurkje, maar ook voor boven een broek. Benieuwd naar de leukste truien trends voor herfst...

Populaire trouwjurk merken voor 2022: Dit zijn de nieuwste trends

We zijn nu ruim op de helft van 2022 en het trouwjurken seizoen is goed aan te gang. Ondertussen kunnen we dan ook zien wat de populaire trouwjurk merken voor 2022 zijn. Brides to be, ga er daarom maar eens goed voor zitten, want dit is het artikel waar je op hebt...

More blogs

Twee blogs bezitten | Wat?

Twee blogs bezitten | Wat?

Ik zat er al een hele lange tijd over na te denken om The Beautyboulevard te splitsen. Dit klinkt allemaal wat dramatischer dan het is, maar toch gaan er wel een hoop dingen veranderen. Binnenkort ga ik dus twee blogs bezitten. Maar hoe ga ik dat...

Communication Information Studies | Hoe en wat

Communication Information Studies | Hoe en wat

Even weer een persoonlijke update vanuit mijn kant. Ik ben namelijk alweer twee weken bezig met mijn nieuwe studie! Momenteel, studeer ik Communication Information Studies aan de VU. Een studie die echt volledig bij mij past en waar ik hopelijk...

Communicatie Informatiewetenschappen Ervaring

Communicatie Informatiewetenschappen Ervaring

Afgelopen week heb ik te horen gekregen dat ik geslaagd ben en dat betekent dat ik volgend jaar mag gaan studeren aan een universiteit. Ik ga Communicatie Informatiewetenschappen studeren aan de Vrije Universiteit. Ik sta natuurlijk al een tijdje...

6 Reacties

 1. Veronique

  Ik lag echt in een deuk om dit artikel. Paar maanden terug was ik voor het eerst in Amsterdam… Ik kom uit een dorp in Limburg en dan is dit een enorme overgang… ik werd gillend gek 😉

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Hahhaha super leuk om te horen! Ik kom uit Almere en ik dacht dat het voor mij wel mee zou vallen.. Nou niet dus! 😉

   Antwoord
 2. Girls-Things

  Haha. Wat een ontzettend leuk stukje heb je geschreven! En de getuige spreekt hier: die auto reed je echt van de straat! Levensgevaarlijk joh! Maar we hebben wel gelachen op de fiets 😉

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.