Follow:
Personal

Let’s talk! | Examenjaar en studiekeuze

Ik kan nu officieel zeggen dat ik over ben naar 6VWO. Ik kan ook zeggen dat 5VWO een en al stress was. Je moest eens weten hoe blij ik ben om “was” te zeggen. Eindelijk is dit jaar voorbij en kan ik eindelijk genieten van de vakantie. 6VWO is natuurlijk mijn examenjaar. Wat voor studie ga ik doen en hoe ga ik mijn examenjaar overleven? Dat lees je in dit artikel!

Examenjaar

In 6VWO heb je geen normale toetsen meer. Je hebt nog alleen maar toetsweken met alleen nog maar examentoetsen. Ik weet dat het met sommige vakken echt wel goed gaat komen, maar voor sommige vakken moet ik echt heel erg mijn best gaan doen. Bij sommige vakken krijg ik echt de ondersteuning die ik nodig heb, maar andere leraren laten mij ook een beetje aan mijn lot over. Ik ga zeker super hard mijn best doen om gewoon mijn examenjaar te kunnen halen en zo eindelijk aan een geweldige studie te kunnen beginnen.

Studiekeuze

Ik moet natuurlijk volgend schooljaar ook een studie gaan kiezen. Ik heb alleen nog maar in december en februari de tijd om naar studies te kijken. Ik ga zeker nog heel veel proefstuderen en ook naar de bachelor dag gaan. Eerlijk gezegd weet ik nog niet heel erg welke studie ik moet gaan doen. Ik zit nu de hele tijd te kijken naar de studie communicatie en informatiewetenschappen, maar eigenlijk moet ik ook gewoon verder kijken en niet alleen op één studie focussen. Ik vind dit best lastig en zou echt niet weten naar welke studies ik nog meer kan kijken. Als iemand nog een studie suggestie heeft, dan hoor ik dit natuurlijk heel graag! Het is echt verschrikkelijk lastig, helaas.. Ik hoop stiekem dat ik nog een soort van ingeving krijg, haha.

Welke studie doe jij nu en hoe heb jij jouw examenjaar overleefd?

Related:

Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply LifestyleByLilly

  Mijn secundair is net af en ik ga nu de lerarenopleiding volgen 🙂

  22 juli 2017 at 12:21
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Outfit | Fjällräven rugzak

  Ik was al lang opzoek naar een rugzak voor mijn laptop. Mijn laptop pastte in geen enkele tas die ik...

  Sluiten