Populaire trouwjurk merken voor 2022: Dit zijn de nieuwste trends

We zijn nu ruim op de helft van 2022 en het trouwjurken seizoen is goed aan te gang. Ondertussen kunnen we dan ook zien wat de populaire trouwjurk merken voor 2022 zijn. Brides to be, ga er daarom maar eens goed voor zitten, want dit is het artikel waar je op hebt...

3 tips voor het uitzoeken van een verrassend cadeau

Er is vaak wel een reden om iets cadeau te geven. Bijvoorbeeld omdat de feestdagen er weer aankomen, omdat iemand jarig is of omdat je iemand die in het ziekenhuis ligt graag een hart onder de riem wilt steken. Maar het blijft best lastig om tot een goed cadeau te...

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plastic flessen voor zeep gebruik je regelmatig en dan hebben we het nog niet gehad over de plastic flesjes om je handen schoon te maken. Ik was al erg lang op zoek naar een goed alternatief, totdat ik Savvy tegenkwam. Wil jij ook plasticvrij schoonmaken? Bekijk dan...
Etherische oliën van Jiva Organic: Review

Geschreven door Celine

8 november 2022

Ik ben gek op etherische oliën. Ze ruiken heerlijk en je kan ze ook in verschillende producten stoppen. Zo gebruik ik graag etherische oliën in mijn zelfgemaakte deo, om die zo een lekker geurtje te geven. Dit keer review ik dan ook de etherische oliën van Jiva Organic: Lavendel, pepermunt, Lemon-Eucalyptus en sinaasappel.

Over Jiva Organic

Etherische oliën van Jiva Organic: Review

Jiva Organic is een organische webwinkel met producten voor het lichaam en de geest die je helpen ontspannen. De webwinkel heeft onder andere etherische oliën, maar ook meditatie en yoga artikelen van Flowee en handgemaakte edelsteen armbanden van Klein Geluk Jewellery.

Etherische oliën

De etherische oliën zijn 100% biologisch en door de webshop geïmporteerd. De webwinkel heeft inmiddels 22 verschillende gebeuren met allen een eigen werking voor lichaam en geest.

Biologische etherische Lemon Eucalyptus olie

Etherische oliën van Jiva Organic: Review

De eerste olie die ik heb getest is de Lemon Eucalyptus olie. Dit is een olie met een krachtige ontstekingsremmende werking, met daarnaast een anti-reumatisch, pijnstillend en krampstillende werking. Het is een anti-bacteriele, anti-virus en anti-schimmel olie. Het kan daarnaast ook gebruik worden als insecten-werend middel.

Deze olie ruikt echt heerlijk en kan voor verschillende dingen gebruikt worden. Ik gebruik deze olie vooral om droge plekken op mijn huid te behandelen en dat werkt perfect.

Biologische etherische lavendel olie

De tweede olie die ik heb getest is deze lavendel olie. Ik ben altijd fan van lavendel en deze olie ruikt dan ook heerlijk. De olie is harmoniserend, rustgevend en geeft liefde en tederheid. Daarnaast kan je deze olie ook gebruiken als ontstekingsremmend en antibacterieel en tevens voor de behandeling van een vette en acné gevoelige huid. Ik heb zelf een erg droge huid, dus ik gebruik deze olie niet hiervoor, maar de olie is wel perfect voor in mijn zelfgemaakte deodorant. Deze deodorant maak ik heel simpel door drie basis ingrediënten te mixen: twee eetlepels kokosolie, twee eetlepels maiszetmeel, en twee eetlepels baking soda. Daarnaast voeg ik nog etherische olie toe en een voedzame olie voor de huid.

Lees tip: Huidverzorging voor de zomer: Tips

Biologische etherische pepermunt olie

Etherische oliën van Jiva Organic: Review

Pepermunt olie is perfect als huidverzorgingsproduct en wordt vaak gebruik voor het frisse en koelende effect. Deze kan goed gebruikt worden in natuurlijke balsems, aftershaves, gels en zelfs tandpasta. Ook kan deze olie goed zijn tegen een jeukende hoofdhuid wanneer je deze toevoegt aan een shampoo of conditioner. Ik gebruik deze olie vooral als ik verkouden ben, want het werkt erg goed tegen een gevoelige neus.

Biologische etherische sinaasappel olie

Etherische oliën van Jiva Organic: Review

Deze sinaasappel olie is denk ik mijn favoriet. Het geeft een rustgevend effect, maar hij ruikt vooral gewoon heel lekker. Ik stop deze dan ook graag in mijn zelfgemaakte deodorant. Ook kan je deze olie gebruiken tegen muggen, maar daar gebruik ik liever de lemon eucalyptus olie voor!

Welke etherische oliën van Jiva Organic lijkt jou het fijnst?

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

Duurzame mode

Duurzame blogs
Fast fashion: Wat is het en hoe kan je veranderen?

Fast fashion: Wat is het en hoe kan je veranderen?

Fast fashion is een term wat steeds meer gebruikt wordt in de fashion wereld. Wil je weten wat het is en hoe jij je eigen fashion gedrag kan veranderen? Lees dan deze blog. Fast fashion verwijst naar een bedrijfsmodel van bedrijven die snel inspelen op nieuwe fashion...

Duurzame mode: Alles wat je moet weten

Duurzame mode: Alles wat je moet weten

De fashion-industrie is verantwoordelijk voor ongeveer tien procent van de totale CO2-uitstoot en dat is natuurlijk heel veel. Het is meer dan de uitstoot van de internationale luchtvaart en het transport over zee bij elkaar. Als je daarbij ook nog eens kijkt naar...

Meer blogs

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plastic flessen voor zeep gebruik je regelmatig en dan hebben we het nog niet gehad over de plastic flesjes om je handen schoon te maken. Ik was al erg lang op zoek naar een goed alternatief, totdat ik Savvy tegenkwam. Wil jij ook plasticvrij...

Douchen zonder plastic: Product tips

Douchen zonder plastic: Product tips

Ik begin het steeds belangrijker te vinden om zo min mogelijk plastic te gebruiken in mijn leven. Wij gebruiken met zijn allen hartstikke veel plastic en dan ook onder de douche. Ik gebruikte al een lange tijd shampoo bars en zeepjes om mijn...

Laserontharing: hoe werkt het?

Laserontharing: hoe werkt het?

Laserontharing kan je veel gemak bieden. Zo hoef je je met een gelaserde bikinilijn nooit meer zorgen te maken over een onverwacht stranddagje bijvoorbeeld. Of bedenk eens hoeveel tijdwinst je boekt als je niet altijd meer je benen hoeft te...

0 reacties

Een reactie versturen

You have to agree to the comment policy.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.