Follow:
Personal

Een geweldige escape room met geweldige bloggers

Gisteren heb ik een Escape Room met een aantal bloggers gedaan. Deze escape room was echt geweldig en zeker voor herhaling vatbaar. Ik kan tenminste wel zeggen dat bloggers veel beter in schrijven zijn dan in ontsnappen uit een kamer. Het was tenminste wel een geweldige ervaring en het is het zeker waard om over te schrijven.

Het begin van de bloggers meeting

Rond 13:00 kwam ik aan in Zwolle. Ik was de eerste, dus ik had een bankje uitgekozen bij de AH to go. Al snel kwam Naomi eraan en moesten we nog even wachten op Fabian, Silke en Tessa. Zij waren bij een andere AH to go, want blijkbaar waren er meerdere AH’s op dit station. Eenmaal bij elkaar liepen we naar de Escape Room. Eerst liepen we super leuk langs de Escape Room, want het zag er nou niet echt naar uit dat dit een Escape Room was. Eenmaal binnen moesten we nog een paar keer kijken of dit echt de Escape Room was. We zagen al snel kettingen en andere escape room attributen, dus toen wisten we dat dit echt de escape room was.

Onmogelijke puzzels

We kregen al snel een drankje en begonnen met een aantal puzzels oplossen. Dit hoorde natuurlijk niet bij de escape room, maar we moesten wat doen om onze tijd te doden. We konden alleen geen puzzel oplossen en toen leek het er al op dat we de escape room echt nooit konden oplossen. Rond 15:00 begon de echte escape room. Ik ga nu natuurlijk niet heel uitgebreid in details beschrijven hoe deze escape room was en waar je alle hints en codes kan vinden, maar ik kan natuurlijk wel het een en ander vertellen.

De escape room

We werden naar een ruimte gebracht waar we heel even moesten wachten tot iemand ons kwam halen. Hij stelde zich voor als dokter “”, maar ik ben zijn naam alweer vergeten. Toen hij zich als dokter voorstelde wist ik niet zeker of dit al het begin van de escaperoom was. Ik wist ook niet helemaal of hij bij deze escaperoom hoorde of niet. Eenmaal binnen moesten we onze spullen in een kluisje leggen. Daarna moesten we wachten in een wachtkamer en een aantal praktische dingen invullen op een formulier.

Ik had dus ingevuld dat ik niet zo hield van alleen zijn en ook niet hield van opgesloten te worden. Je kunt het nu al raden, ik werd meegenomen en vastgeketend. Ik was toen helemaal alleen in de kamer en ik vroeg me eerlijk gezegd nog steeds af of ik nou moest beginnen of niet. Uiteindelijk kwam Naomi mij vergezellen en mochten we eindelijk beginnen met de escape room.

Pittig

De escape room was echt pittig moeilijk en we hadden serieus nog vijf seconden over. Je leert je mede-bloggers wel echt kennen. Fabian de nuchtere die echt nergens bang voor is. Naomi die als een sirene op een gegeven moment door bleef gillen. Ik, de onhandige die dingen defect maakt. Tessa, de lange, die kleine mensen graag tegen muren drukt en Silke, die de acteurs ging knuffelen. Het laatste was echt hilarisch. Op een gegeven moment bleef de acteurs rond ons hangen en zag ik Silke opeens met de acteur knuffelen. Ik hoorde ook net dat Silke een vriendschapsverzoek gestuurd heeft naar de acteur. Eigenlijk zaten ze gewoon stiekem te flirten.

Op het einde was het echt een opluchting dat het voorbij was. Het was echt geweldig, maar wel een echte brain killer. Iedereen was zo opgelucht dat Silke zelfs op de grond bleef liggen. Op het einde zeiden de acteurs ook dat ze ons elk moment konden zien. Ze zeiden ook dat we sommige dingen op een hele rare manier hadden opgelost. We hadden uiteindelijk ook iets opgelost, zonder dat we de puzzel hadden opgelost.

Ik kan wel echt zeggen dat The Great Escape in Zwolle echt een geweldige escape room is. Zeker de moeite waard en echt geweldig om mensen te leren kennen.

Related:

Previous Post Next Post

18 Comments

 • Reply Fabien Vlems

  Hahah wat leuk om te lezen allemaal! Wat is Silke toch een flapdrollie 😛 Liefs, Fabiën.

  17 oktober 2016 at 09:50
 • Reply Carmen

  hahaha geweldig om te lezen!! Knap van jullie, ik had wel bij de ingang gewacht!

  17 oktober 2016 at 13:29
  • Reply Celine

   Het was echt super leuk haha!

   17 oktober 2016 at 15:14
 • Reply Jonna@Burgertrutjes

  Super tof!! Ben een jaar geleden eens naar een Escape Room geweest in Amsterdam. Echt een leuke ervaring

  17 oktober 2016 at 13:34
  • Reply Celine

   Leuk he? Ik wil echt nog een keer haha.

   17 oktober 2016 at 15:07
 • Reply Janine

  Ik ben nog nooit in een escape room geweest maar het lijkt me wel supertof om een keer te doen! Het klinkt namelijk heel erg spannend

  17 oktober 2016 at 18:25
  • Reply Celine

   Zeker een keertje doen! Echt een aanrader!

   17 oktober 2016 at 18:54
 • Reply Marie

  This sounds so awesome! I have heard of escape rooms but have yet to try. I think you just gave me the motivation to do so 🙂

  17 oktober 2016 at 19:30
  • Reply Celine

   You really have to try it!

   17 oktober 2016 at 19:49
 • Reply Rebecca

  Ohh deze lijkt me echt geweldig!

  17 oktober 2016 at 20:28
  • Reply Celine

   Moet je zeker doen!

   17 oktober 2016 at 21:22
 • Reply Rachel

  So fun! I’ve been wanting to try the Escape Room!

  18 oktober 2016 at 04:04
  • Reply Celine

   You really need to do it! It’s a huge experience!

   18 oktober 2016 at 11:29
 • Reply Mariska

  Gaaf verhaal! Ik zou er denk ik te claustrofobisch van worden xD al dat gedoe. Maar je leert er elkaar wel goed van kennen inderdaad :O

  18 oktober 2016 at 11:32
  • Reply Celine

   Claustrofobisch valt nog wel mee denk ik. Wel heel moeilijk als je er niet uitkomt haha.

   18 oktober 2016 at 11:58
 • Reply Tina and Jimmy

  Had never heard of the escape room and was expecting to read about a spa or along those lines! The Escape room sounds fantastic and great tip, will have to look into that! I’d be the clumsy one in our group, most likely with tea spilled down my top 🙂

  21 oktober 2016 at 12:06
  • Reply Celine

   Ahaha a spa.. It is a really awesome escape room!

   22 oktober 2016 at 12:38
 • Reply Sanne

  Super leuk! Ben nog nooit in zoiets geweest maar krijg hierdoor wel de motivatie om dat te doen haha!

  7 februari 2017 at 21:51
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Buikschuiven op de straatstenen (auw!)

  In veel artikels noem ik mijzelf onhandig, maar je hebt waarschijnlijk nooit gelezen waarom ik zo onhandig ben. Een aantal...

  Sluiten