Follow:
Personal TB

England diary | Southampon

Ik heb een rondreis rond Zuid-Engeland gemaakt! Ik heb gedurende twee weken verschillende plaatsten bezocht. Ik ga jullie zes weken lang mijn persoonlijke (reis) verhalen vertellen. De eerste plaats die ik heb bezocht is Southampton. Een gezellig haven stad waar ik twee dagen heb verbleven.

image

De reis begon om half vijf in de ochtend. Snel nog even de laatste dingetjes inpakken en daarna gingen we rond half zes naar het vliegveld. Die dag was ook de tereurdreiging, maar hier heb ik gelukkig niet veel van mij gemaakt. Ik las pas in Engeland dat er die dag een tereurdreiging was en ik was erg blij dat ik dit niet op het vliegveld of van te voren had gelezen. Rond half negen gingen we vliegen. We vlogen voor de eerste keer met een Cityhopper. Dit vliegtuig is wat kleiner en een stukje goedkoper. In het vliegtuig kregen we ook ontbijt wat bestond uit een mini-sandwich, een stroopwafel en een bakje(!) water. We kregen ook nog extra drinken. Bijvoorbeeld thee, koffie of frisdrank.

kasteel

paard

kasteell

 

Eenmaal aangekomen in Engeland, gingen we eerst naar het appartement. Hier konden we helaas nog niet in, want het was veel te vroeg. Normaal kan je er rond drie uur ‘s middags in, maar we waren er al rond half elf. We gingen dus eerst met de leenauto naar het stadje  Southampton. In dit stadje was een hele grote shoppinghal, genaamd Westquay. Deze shoppinghal had meer dan honderd winkels. Ik heb hier niets gekocht, want ik kon mijn aandacht er niet echt bij houden. Wat mij erg opviel, is dat de prijzen in Engeland relatief hoog liggen. Voor een kledingstuk betaal je al snel een stuk meer. In ponden klinkt de prijs dan erg aantrekkelijk, maar als je dit omrekend in euro’s, dan klinkt de prijs al een stuk minder aantrekkelijk.

horse

winkels

beeld

In Southampton waren niet alleen shoppingmalls, maar ook monumenten en zebra’s. Ja, je hoort het goed, zebra’s. Deze zebra’s zie je echt overal. Deze gekleurden beelden zijn niet alleen in de vorm van een zebra, maar ook in andere dieren, zoals een nijlpaard. In Southampton waren er monumenten voor de Titanic, maar ook monumenten voor de eerste wereld oorlog en een brand. Op al deze monumenten staan namen, maar ik denk niet dat dat alle namen zijn van de mensen die omgekomen waren, want dat waren er helaas meer.

winke

We waren ook nog naar een ander winkelcentrum die dag geweest, maar ik weet hier de naam niet meer van (oeps!). Hier hadden we boodschappen gedaan bij Mark & Spencer, pfoe wat is die winkel duur zeg, vergeleken met andere supermarkten.

boot

boat

crouse

De tweede dag in Southampton zijn we naar Westquay waterfront gegaan. Dit is een mega grote haven met verschillende cruise schepen en andere boten. Dit was erg mooi en het was ook nog eens lekker weer.

another

neushoorn

gebouw

Hier nog enkele foto’s van Westquay waterfront. Dit was natuurlijk niet alleen een haven, maar het was ook een stadje met verschillende monumenten en gebouwen. Uiteindelijk kwamen we gewoon weer in het stadje Southampton terecht.

castlething

Deze dag hadden we geparkeerd bij de Ikea, *throwback to Holland*. Dit was eigenlijk erg ver lopen naar de Westquay waterfront, maar uiteindelijk hadden we voor de terugweg een verkorte versie van de route gevonden. De Engelse panden zijn zo mooi. Ze lijken eigenlijk op vergroten versies van de Amsterdamse panden.

monu

moop

gebouww

Zoals ik  al  zei waren er erg veel monumenten in Southampton. Ik weet niet of dit ook zo is in de andere plaatsen, want ik schrijf dit nu in het appartement van Southampton. Het zou wel erg raar zijn als deze monumenten alleen in Southampton te zien zijn, want nu lijkt het net alsof deze tragische gebeurtenissen alleen in Southampton zijn gebeurd. Wel erg mooi dat ze deze monumenten ter nagedachtenis van alle slachtoffers neerzetten.

occeanvillage

monument

Ook hebben we de Ocean Village bezocht. Dit ligt eigenlijk tegen Westquay waterfront aan, maar ze vonden het nodig om het een aparte naam te geven. Hier was ook een prachtige haven (eigenlijk dezelfde haven die ook in Westquay waterfront te zien was).

zeemeeuw

boten

zebra

De havens in Southampton zijn natuurlijk erg groot, maar de boten liggen wel erg dicht op elkaar. Soms vraag ik mij af hoe die boten kunnen weg varen, maar het zal wel aan mij liggen.

ttb

vliegtuig

water

wateeer

We hadden een heel stuk gelopen en kwamen uiteindelijk bij een doodlopend stuk terecht. Dan maar even via een bedrijfsterrein lopen. Uiteindelijk kwamen we bij een stuk terecht waar allemaal oude panden waren. Best vreemd eigenlijk. Je loopt een klein stukje de stad uit en je loopt meteen de middeleeuwen in.

monuu

dichtbij

kerk

hek

statement

heeek

Jammer dat sommige monumenten achter hekken of wegen staan. Toch begrijp ik het wel. Je wil niet dat deze prachtige monumenten worden beklat met graffiti of worden beschadigd. In dit kleine open kerkje waren er monumenten van de Titanic en van de Falkland oorlog.

Ooit wil ik een reis op een cruise schip maken. Hopelijk word ik dan niet zeeziek. Cruise schepen zijn zo mooi en groot, love it!

Dit artikel is langer geworden, dan ik had gedacht. Ik heb erg veel foto’s gemaakt en heb zeker genoten van deze reis. Vond je dit artikel behulpzaam en vond je de foto’s mooi? Tips zijn altijd welkom!

signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Related:

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Saskia

  Wat een leuke foto’s in deze diary! Tof om te zien, over een aantal weken zit ik in Londen<3

  19 augustus 2016 at 12:59
  • Reply Celine

   Ahh veel plezier. Daar ben ik ook geweest!

   19 augustus 2016 at 13:33
 • Reply Tessa | Daily Inception

  Hi Celine! Prachtige foto’s weer! Water uit een bakje vind ik vreemd en gekleurde dieren zijn cool! Ik heb weer genoten van je blog. xxx

  19 augustus 2016 at 13:26
  • Reply Celine

   Wat een geweldige reactie Tessa

   19 augustus 2016 at 13:33

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Review | Eyes Uncovered Collection Pale

  Toen ik naar Engeland ging kwam ik veel winkels van Boots tegen. Hier waren erg veel prachtig merken te vinden....

  Sluiten