Follow:
Personal

England diary | Kingsteign

De tweede plaats waar we heen gingen met onze rondreis door Zuid-Engeland was Kingsteignton. Hier hebben we verbleven, maar we zijn natuurlijk ook naar andere plaatsen gewoon die hier dichtbij lagen, zoals Torquay en Teignmouth.

kingsteignton

berg

Na een hele lange tijd in de auto te hebben gezeten (zie: vijf uur!), kwamen we eindelijk aan bij ons hotel in Kingsteignton. Deze lange reis kwam, omdat we eerst door The New Forest hadden gereden (een echte aanrader!) en we daarna nog een eeuw in de file stonden.

Zuid-Engeland

rad

castle

England

Kig

De eerste dag hadden we niet veel meer gedaan, omdat het erg hard regende en het al redelijk laat was. De tweede dag gingen we naar het stadje Teignmouth. Een mooi stadje, met veel kunst en een mooi strand.

mos

rondreis

strand

In Teignmouth kon je zes kilometer lang, langs het spoor en strand lopen. Aan de linkerkant lag het spoor en aan de rechterkant het strand het water. We liepen op een erg hoge muur en als het vloed was, kon het water deze muur bijna raken. We hebben geen zes kilometer gelopen, want het is natuurlijk zes kilometer heen, maar ook zes kilometer terug. Voor de echte wandelaars is dit zeker een aanrader, want om een trein langs de bergen en het strand zien aanrijden, is ook indrukwekkend.

zee

rots

castkee

fontein

Voor de winkels zou ik niet naar Teignmouth gaan. Hier is meer kunst te vinden en voor kinderen is dit echt een heel groot speelparadijs. Er zijn een aantal eettentjes en kerken hier te vinden, maar de bekende winkels of überhaupt winkels, zijn hier niet te vinden.

jihn

moooi

artt

blauw

huis

plant

kunnn

monument

Naast kunst zijn hier net als in Southampton, monumenten te vinden. Elk monument in elke stad, is toegewijd aan die stad. De monumenten die ik in Southampton zag, waren dus alleen voor de stad Southampton bedoeld. De monumenten die je op de foto’s hierboven ziet, zijn speciaal voor het stadje Teignmouth bedoeld.

art

berg

pier

Wat mij opviel aan Engeland, is dat je overal voor moet betalen. Bij museums of andere gelijke dingen, daar kan ik het wel bij begrijpen, maar bij een pier (zo noem je het toch?), vind ik het een beetje onlogisch. Kijk, bij een pier kan je eigenlijk alleen een stukje verder over het water kijken. Het is maar een stukje water en het uitzicht is nou niet zoveel beter. Beetje onlogisch dat je een toegangsprijs per persoon hiervoor moet betalen, maar goed, ieder zijn ding.

kunstt

kunst

Teignmouth staat zeker bekend om zijn vele kunststukken. Je kan hier langs het water op het strand lopen en ook nog eens gratis (!) deze kunststukken bekijken. Voor kinderen is deze plek echt geweldig en kan je zeker een paar uurtje vertoeven.

palm

bootje

vuurtoren

Ik heb het al gezegd, maar weet je hoe verwarrend het is om aan een foto te zien, waar deze foto gemaakt is? Deze foto is (blijkbaar, thanks dad) gemaakt in Plymouth. Hier was een prachtige vuurtoren en een mooi (en druk!) strand. Er was hier een evenement gaande, dus ik heb helaas niet veel foto’s kunnen maken. Ik vind het altijd zo onbeleefd om een foto te maken, waar vervolgens iemand onbekend op staat, maar toch gebeurd dit soms.

monu

monuu

ik

monumentt

In Plymouth was dit een mooi plekje om te bezichtigen. Ik ben toch blij dat ik deze plek heb bezocht, want wow, wat een monument zeg. Er staan honderden namen op dit monument. Allemaal namen en beroepen die hebben gevochten in de Tweede Wereld Oorlog. Zo triest dat er zoveel mensen hun leven hebben moeten geven, zodat wij in vrede kunnen leven. Als deze mensen er niet waren geweest, hadden wij waarschijnlijk nooit in vrede kunnen leven en dat moeten we allemaal eens goed beseffen.

kasteele

Soms kijk ik naar een foto en heb ik echt geen idee wanneer en waar ik hem heb gemaakt. Ik denk dat ik deze foto ook in Plymouth heb gemaakt, waarschijnlijk omdat dit het enige ‘ stijlvolle’  gebouw was, die ik heb gezien.

koe

paarden

cute

paard

Deze prachtige paarden kwamen we tegen in het Dartmo0r National Park. Deze plek is zeker (!!!) een aanrader om naar toe te gaan. Je kan hier tussen de paarden doorlopen (op eigen risico 😉 ) en er is werkelijk prachtige natuur. Ik zag een groep jonge kinderen bij de paarden zitten, maar dat vonden deze paarden niet echt geweldig. Ik raad dus niet aan om dichtbij die paarden te gaan staan, maar misschien heb je geluk.

horse

uitzicht

water

We wilden een broodje gaan eten bij de paarden, maar helaas zat hier al een groep jongeren. We gingen een trapje naar beneden en kwamen bij een prachtig plekje uit. Hier stroomde het water in kleine golfjes naar beneden en je kon aan de zijkant op de rotsen zitten om naar het water te staren en ondertussen natuurlijk wat te drinken. Ik had het gevoel dat dit een geheim en bijzonder plekje was, maar al snel kwamen er andere mensen, maar die gingen natuurlijk ook weer snel weg. Sommige mensen gingen in de rivier met een opblaasbare band zwemmen, wat mij niet het beste plan leek. Er liggen hartstikke veel rotsen in het water en dan verzint iemand om met een zwakke opblaasbare band door het water te drijven..

    steugn

boot

Nadat we andere stadjes uitgebreid hadden bezocht en bekeken, gingen we naar Torquay. Torquay is een grote en drukke stad, verder is er niet heel veel over te vertellen. De stad heeft meer grijze gebouwen en natuurlijk heel veel winkels. Als je echt wil gaan shoppen, dan is deze stad natuurlijk erg mooi om te bezoeken, maar als je bijvoorbeeld mooie dingen wilt bekijken en mooie foto’s wilt maken, dan zou ik deze plaats echt niet aanraden. Er is een verschil tussen een shopstad en een stad, waar alle mensen panisch door elkaar heen lopen en tegen elkaar aanbotsen, om toch nog even dat laatste koopje te scoren.

zeemeeuw

raad

schip

Zuid

Dit was een van de wat rustiger en mooie plaatsjes van Torquay. Helaas waren hier zeemeeuwen en ik haat nou eenmaal zeemeeuwen. Ik wist nog net een paar mooie foto’s weten te maken van de bootjes, tot de zeemeeuwen naar me toe vlogen en mij weg joeg. Rennen!

Dit waren een paar van de vele plaatsen waar ik in Zuid-Engeland heen ben geweest. Heb jij die van Southampton al gelezen?
signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Related:

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Rachel Kromdijk

  wat een mega leuke foto’s en dat veulentje, how cute?!

  27 augustus 2016 at 15:21
  • Reply Celine

   Ah dankjewel! Lief van je <3

   27 augustus 2016 at 15:45
 • Reply Laura

  Wat een mooie foto’s! Wat leuk dat je gewoon tussen de paarden kunt wandelen, dat zou ik zeker willen doen. Wel raar dat je voor die pier moet betalen, vind ik ook een beetje vergezocht om geld te verdienen.

  30 augustus 2016 at 11:15
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Lees vorig bericht:
  Review | Een eigen dromenvanger

  Als ik aan decoratie voor mijn kamer moet denken, dan zou ik niet zo snel aan een dromenvanger denken. Sytseananas...

  Sluiten