Follow:
Uncategorized

Mijn studiekeuze, journalistie

Ik zit nu in 4vwo, maar ik moet me wel langzamerhand bezig houden met mijn studie. Het is belangrijk dat ik de goede studie kies en vooral ook een studie die bij mij past. Ik moet rekening houden met het werk waar je deze studie mee kan doen, maar natuurlijk ook het niveau en de andere dingen die bij een studie horen. Ik denk nu aan journalistiek, maar wordt dat wat?

Journalistiek

Mij lijkt het tot nu toe super leuk om journalistiek te studeren. Momenteel houd ik mij heel erg bezig met schrijven (natuurlijk bloggen!), maar ik houd er ook erg van om bijvoorbeeld een boekverslag te maken (ik weet het, ik ben raar).

journalistiek

Ik heb me wat meer verdiept in de studie Journalistiek en ik zie dat je altijd eerst moet beginnen met een hbo studie journalistiek. Ik zou dit in deeltijd willen doen, maar zover ik zie kan ik dit alleen in Tilburg doen en dat is erg ver. Na mijn hbo studie Journalistiek zou ik nog een wo studie willen doen. Gelukkig duurt deze wo studie (maar) 1 jaar en ben ik in totaal vier of vijf jaar met deze studie bezig.

De toelatingseis voor deze studie is een havo of vwo diploma. Ik bezit (tenminste straks) een vwo diploma, dus ik hoop dat ik dan deze studie kan gaan volgen. Helaas word er wel geloot, dus daar ben ik eerlijk gezegd een beetje bang voor. Op een of andere manier hoop ik dat door mijn blog ik een klein streepje voor heb.

Met deze studie zou ik erg graag journalist of redacteur van een tijdschrift willen worden. Hier moet ik me natuurlijk veel meer in verdiepen, maar daar heb ik wel even de tijd voor.

Studeer jij journalistiek en heb je nog wat meer info te vertellen of ben jij ook van plan om journalistiek te studeren, laat dan gerust een reactie achter.
signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
How to remove your make-up

Make-up. The most girls use some kind of make-up. I see lots of girls that don't know how to remove...

Close