Hoe laat je een doffe huid weer meer stralen?

Heb je last van een doffe huid? Wisseling van de seizoenen, een drukke periode of veranderingen in je leven: er kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen. Het is natuurlijk vervelend en je wilt er zo snel mogelijk weer vanaf. De juiste huidverzorging...

Etherische oliën van Jiva Organic: Review

Ik ben gek op etherische oliën. Ze ruiken heerlijk en je kan ze ook in verschillende producten stoppen. Zo gebruik ik graag etherische oliën in mijn zelfgemaakte deo, om die zo een lekker geurtje te geven. Dit keer review ik dan ook de etherische oliën van Jiva...

Vakantiepark in de natuur: Recreatiepark de Leistert

Limburg heeft prachtige natuur en je kan daar dus ook prachtig verblijven. Ik ben zelf gek op de natuur en ga graag dagjes weg naar een vakantiepark in de natuur. Er zijn namelijk maar liefst drie verschillende nationale parken in Limburg en het is een provincie waar...
Een wittere achtergrond op foto’s, hoe?!
15 Comments

Written by Celine

8 februari 2016

Al heel lang ben ik opzoek naar de perfecte oplossing om mijn achtergrond witter te maken. Ik zie heel veel bloggers voorbij komen, die een hele mooie witte achtergrond hebben, maar ik krijg dit nooit voor elkaar. Na eeuwenlang op photoshop allerlei dingen te hebben uitgeprobeerd, heb ik de perfecte oplossing gevonden. Wil jij deze oplossing weten?

Ik zat altijd te klote met filters, filters en nog eens filters. Ik zocht naar de perfecte filter die mijn product niet aanpaste, maar wel de achtergrond witter maakte. Nou dit bestaat natuurlijk niet, omdat een filter altijd de foto aanpast.

oldd

Deze foto gebruik ik om jullie uit te leggen, hoe ik de achtergrond witter heb gemaakt. Zoals jullie zien is de foto erg donker en komt het product niet echt goed naar voren. Als eerste toets je CTRL + L in op je toetsenbord. Hiermee ga je naar de verschillende niveaus. Als het goed is kom je op dit volgende scherm:

ctrll

Als je op dit scherm bent gekomen klik je vervolgens op het recht pipet, die ik op de foto al heb geselecteerd. Vervolgens klik je op de achtergrond, die je wit wilt hebben en deze achtergrond veranderd direct in een witte heldere kleur.

step1

Vervolgens krijg je deze foto. Deze foto is compleet anders dan de eerst foto, maar de producten zijn niet aangepast. De kleuren van de lipsticks komen zelfs veel beter uit op de foto en lijken perfect op de kleuren die ik thuis in mijn kastje heb liggen. Nu willen we nog de helderheid en het contrast aanpassen, zodat de producten beter naar voren komen. Dit doe je door links boven op Image > Adjustments > Brightness / contrast te klikken. Pas hier het contrast en de helderheid naar eigen keuze aan en zorg ervoor dat de kleuren perfect op de kleuren die je in je kastje hebt liggen lijken.

step2

Als resultaat heb ik deze foto. Een mooie en heldere foto, die toch een beetje schaduw bevat zodat de producten niet lijken te vliegen. Ik ben heel blij met deze oplossing en ik ga hier nu al mijn foto’s mee bewerken.

Ga je deze oplossing ook gebruiken?
signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. Sharing my beauty and fashion tips was always something I loved to do. Go to my about me page to get to know me.

Nice discounts

Popular blogs

De leukste truien trends voor herfst 2022

De leukste truien trends voor herfst 2022

Het begint langzaamaan al wat koeler te worden en dat betekent dat het weer tijd is voor leuke truien. Ik draag truien eigenlijk de hele herfst en winter door. Leuk voor over een jurkje, maar ook voor boven een broek. Benieuwd naar de leukste truien trends voor herfst...

Populaire trouwjurk merken voor 2022: Dit zijn de nieuwste trends

We zijn nu ruim op de helft van 2022 en het trouwjurken seizoen is goed aan te gang. Ondertussen kunnen we dan ook zien wat de populaire trouwjurk merken voor 2022 zijn. Brides to be, ga er daarom maar eens goed voor zitten, want dit is het artikel waar je op hebt...

More blogs

Wat kun je doen aan een droge huid?

Veel mensen hebben regelmatig last van een droge huid. Er hoeft niet altijd een directe oorzaak te zijn, want sommige mensen hebben nu eenmaal een drogere huid dan anderen. Toch kan een droge huid best vervelend zijn. Gelukkig zijn er verschillende...

Bescherm je huid met SPF gezichtscrèmes

Het is misschien wel de belangrijkste stap in een gezonde huidverzorgingsroutine: het smeren van een goede gezichtscrème. Of je dit nou ‘s ochtends of ‘s avonds doet, een goede gezichtscrème hydrateert en verzacht de huid gedurende de dag of nacht...

De leukste cadeautjes voor iedereen

De leukste cadeautjes voor iedereen

Ik houd van kleine hebbedingetjes en cadeautjes. Gisteren was het natuurlijk moederdag en ik kon het gewoon niet laten om wat leuke dingen te scoren voor mijn lieve moeder. Ook heb ik nog wat leuke dingetjes voor mijzelf gehaald. Ik ben zeker gek...

15 Reacties

 1. Angela

  Dit is op photoshop of gewoon met windows media – fotos?

  Wel een mooi resultaat!

  Antwoord
 2. Jan

  Hmmm ik heb het ook geprobeerd op deze manier maar bij mij lukt het helaas niet haha.
  Zal wel liggen aan het feit dat ik nogal digibeet ben 😉
  Maar wel fijn om te horen dat het bij jou zo makkelijk gaat!
  Ik vind het ook altijd maar een gedoetje al dat gephotoshop haha!

  Antwoord
  • Celine

   Hmm wat raar! Bij mij ging het juist hartstikke snel, terwijl ik helemaal niet goed ben in photoshop

   Antwoord
 3. Mariska

  Super handig! Hier zocht ik al naar.

  Antwoord
 4. Merel

  Yess! Dit soort tips zijn altijd handig, vooral omdat ik ook fotoshop gebruik

  Antwoord
  • Celine

   Ik ben zo blij met deze uitvinding, mijn foto’s op Instagram en op mijn blog zien er nu zoveel beter uit.

   Antwoord
 5. Esmy

  Welk photoshop programma gebruik je?

  Antwoord
 6. Tine

  Wowzie. Ga ik straks ook eens proberen!!!

  Antwoord
 7. Debbie

  Yup, dit doe ik ook altijd, de witbalans aanpassen. Goed uitgelegd!

  Antwoord
 8. Mariska van Heel

  Super, ik loop ook altijd te pieken met een witte achtergrond. Bedankt voor deze simpele uitleg.

  Antwoord
 9. Catherine

  Jaaa dit werkt zo goed! Heel erg bedankt.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mijn favoriete Instagram pics + tips - The Beautyboulevard - […] ♥ Wil je graag een witte achtergrond, maar je weet niet hoe? Lees dan snel dit artikel. […]
 2. Hoe heb ik beautybloggen ervaren het afgelopen jaar? - The Beautyboulevard - […] gebruik natuurlijk Photoshop en daar kan je echt super veel mee. Zo maak ik de achtergrond van mijn foto’s…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.