Populaire trouwjurk merken voor 2022: Dit zijn de nieuwste trends

We zijn nu ruim op de helft van 2022 en het trouwjurken seizoen is goed aan te gang. Ondertussen kunnen we dan ook zien wat de populaire trouwjurk merken voor 2022 zijn. Brides to be, ga er daarom maar eens goed voor zitten, want dit is het artikel waar je op hebt...

3 tips voor het uitzoeken van een verrassend cadeau

Er is vaak wel een reden om iets cadeau te geven. Bijvoorbeeld omdat de feestdagen er weer aankomen, omdat iemand jarig is of omdat je iemand die in het ziekenhuis ligt graag een hart onder de riem wilt steken. Maar het blijft best lastig om tot een goed cadeau te...

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plastic flessen voor zeep gebruik je regelmatig en dan hebben we het nog niet gehad over de plastic flesjes om je handen schoon te maken. Ik was al erg lang op zoek naar een goed alternatief, totdat ik Savvy tegenkwam. Wil jij ook plasticvrij schoonmaken? Bekijk dan...
Eco fashion: Wat is het en wat kan je ermee?
0 Comments

Written by Celine

30 juli 2021

Eco fashion is een term in duurzame mode wat rekening houdt met het milieu. Het is een term wat je steeds vaker voorbij ziet komen en soms lees je dit ook op het labeltje in je kledingstuk. Wil je weten wat het precies inhoudt? Lees dan deze blog.

Eco fashion is een mode vorm wat rekening houdt met het milieu. Zo is het belangrijk om erachter te komen hoeveel CO2 uitstoot het kost om een kledingitem te maken en hoe je deze CO2 uitstoot kan reduceren. Er komt ook heel veel water, pesticiden en verf bij het maken van kleding te pas en het is dan ook belangrijk om te weten hoe je achter deze informatie komt.

Lees tip: Douchen zonder plastic: Product tips

In het labeltje van je kledingstuk kan je zien hoe het product is gemaakt. Op het internet kan je vervolgens meer informatie vinden over het kledingstuk, bijvoorbeeld als je niet weet wat de verschillende materialen inhouden.

eco fashion

Duurzame merken geven bijvoorbeeld vaak aan wanneer een item is geverfd met plantaardige materialen, hoeveel water je bespaart in vergelijking met andere kledingstukken en of het product lokaal is geproduceerd.

Hieronder een overzicht met alle materialen en hun duurzaamheid:

  • Viscose: Een diervriendelijk en milieuvriendelijk materiaal. Dit materiaal lijkt op zijde, maar is wel een stuk diervriendelijker en milieuvriendelijker. Viscose is dan ook een natuurlijke stof die is gemaakt uit de cellulose van katoen en hout.
  • Modal: Een nieuwe stof dat is gewonnen uit duurzaam beheerde bossen. Er is weinig water nodig voor de productie van Modal en het wordt gemaakt van duurzaam beheerde beukenbomen.
  • Lyocell: Lijkt op zijde, maar is sterker en neemt beter vocht op dan katoen. het is een van de meest milieuvriendelijke stoffen en wordt gemaakt van houtsnippers van onder andere de eucalyptusboom. Tencel is dezelfde naam voor Lyocell en kan in allebei de namen op een verpakking voorkomen.
  • Cupro: Een diervriendelijke alternatief voor zijde. Voor de productie van zijde worden rupsen in hun cocon in vaten met kokend water gedompeld en jaarlijks worden er dan ook vele miljoenen zijderupsen gedood. Voor maar een halve kilo zijde zijn ongeveer 3000 rupsen nodig. Cupro is daarom de vegan alternatief hiervan.
  • Linnen: Een stof gemaakt van vlas, een gewas dat een kleine ecologische voetafdruk heeft en dus beter voor het milieu.
  • Hennep: Een snelgroeiende plant die weinig water, geen bestrijdingsmiddel of kunstmest nodig heeft. Het is ook een sterke stof en de productie van hennep verbetert de bodem doordat er meer nutriënten worden toegevoegd.
  • Biologisch katoen: Een milieuvriendelijk alternatief op regulier katoen. Bij de katoenteelt worden veel chemische bestrijdingsmiddel gebruikt. Zo’n 16% van de bestrijdingsmiddelen wordt voor slechts 2.5% van het totale landbouwoppervlak gebruikt. Ook wordt bij 75% van de conventionele katoenproductie, het katoen genetisch gemodificeerd. Biologisch katoen wordt dan ook gemaakt zonder gebruik van landbouwgif zoals pesticiden.

Welke materialen koop jij meestal? Of ga jij steeds minder shoppen en meer opzoek naar tweedehands kleding?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. Sharing my beauty and fashion tips was always something I loved to do. Go to my about me page to get to know me.

Nice discounts

Popular blogs

Duurzame mode: Alles wat je moet weten

Duurzame mode: Alles wat je moet weten

De fashion-industrie is verantwoordelijk voor ongeveer tien procent van de totale CO2-uitstoot en dat is natuurlijk heel veel. Het is meer dan de uitstoot van de internationale luchtvaart en het transport over zee bij elkaar. Als je daarbij ook nog eens kijkt naar...

Tweedehands kleding verkopen: De beste websites

Tweedehands kleding verkopen: De beste websites

Kleding verkopen is tegenwoordig super makkelijk! Je verdient er een leuk zakcentje mee, het is duurzaam en je geeft je oude of niet gedragen kleding een tweede leven. Er zijn dan ook hartstikke fijne platformen waar je je kleding op kan verkopen. Benieuwd naar deze...

More blogs

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plastic flessen voor zeep gebruik je regelmatig en dan hebben we het nog niet gehad over de plastic flesjes om je handen schoon te maken. Ik was al erg lang op zoek naar een goed alternatief, totdat ik Savvy tegenkwam. Wil jij ook plasticvrij...

Fast fashion: Wat is het en hoe kan je veranderen?

Fast fashion: Wat is het en hoe kan je veranderen?

Fast fashion is een term wat steeds meer gebruikt wordt in de fashion wereld. Wil je weten wat het is en hoe jij je eigen fashion gedrag kan veranderen? Lees dan deze blog. Fast fashion verwijst naar een bedrijfsmodel van bedrijven die snel...

Duurzame mode: Alles wat je moet weten

Duurzame mode: Alles wat je moet weten

De fashion-industrie is verantwoordelijk voor ongeveer tien procent van de totale CO2-uitstoot en dat is natuurlijk heel veel. Het is meer dan de uitstoot van de internationale luchtvaart en het transport over zee bij elkaar. Als je daarbij ook nog...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.