De fashion-industrie is verantwoordelijk voor ongeveer tien procent van de totale CO2-uitstoot en dat is natuurlijk heel veel. Het is meer dan de uitstoot van de internationale luchtvaart en het transport over zee bij elkaar. Als je daarbij ook nog eens kijkt naar hoeveel kleding niet gerecycled wordt, dan begrijp je waarom mode eigenlijk helemaal niet zo duurzaam is. Ben jij benieuwd hoe wij minder aan deze uitstoot kunnen bijdragen en wat dan ook duurzame mode is? Lees dan deze blog.
Ongeveer 24% van de insecticiden en 11% van de pesticiden komt van de katoen industrie. Pesticiden en insecticiden zijn niet alleen slecht voor het milieu, maar zorgen er ook voor dat onze insecten verdwijnen. Het productieproces van katoen is daarnaast ook erg oneerlijk. Het salaris is laag, de omstandigheden voor de verbouwers zijn slecht en de items moeten vervolgens ook nog naar Nederland verstuurd worden. Dat moet dus zeker verbeterd worden.
Duurzame mode is een overkoepelende term voor verschillende waarden:
- Eco fashion
- Ethische mode
- Slow fashion
- Circulaire fashion
Klik op bovenstaande termen om meer over deze termen te lezen.
Ik ben van mening dat je het beste kleding tweedehands kan kopen. Ik ben de laatste tijd hierop overgestapt en probeer daarom zoveel mogelijk tweedehands te kopen. Als ik echt een leuk item zie, deze echt nodig heb, deze gemaakt is van duurzame ingrediënten en de omstandigheden waarin deze kleding zijn gemaakt goed zijn, dan zal ik wel het item kopen. In het verleden dacht ik hier niet zo goed bij na, maar dat is sinds verschillende universitaire vakken over fast fashion zeker veranderd. Toch probeer ik steeds meer op Vinted te shoppen en dan eigenlijk alleen als ik het écht nodig heb. Wil jij meer tips lezen hoe je meer tweedehands kleding kan kopen en verkopen? Lees dan deze blog.
0 reacties