Fast fashion: Wat is het en hoe kan je veranderen?

Fast fashion is een term wat steeds meer gebruikt wordt in de fashion wereld. Wil je weten wat het is en hoe jij je eigen fashion gedrag kan veranderen? Lees dan deze blog. Fast fashion verwijst naar een bedrijfsmodel van bedrijven die snel inspelen op nieuwe fashion...

Duurzame mode: Alles wat je moet weten

De fashion-industrie is verantwoordelijk voor ongeveer tien procent van de totale CO2-uitstoot en dat is natuurlijk heel veel. Het is meer dan de uitstoot van de internationale luchtvaart en het transport over zee bij elkaar. Als je daarbij ook nog eens kijkt naar...

Tweedehands kleding verkopen: De beste websites

Kleding verkopen is tegenwoordig super makkelijk! Je verdient er een leuk zakcentje mee, het is duurzaam en je geeft je oude of niet gedragen kleding een tweede leven. Er zijn dan ook hartstikke fijne platformen waar je je kleding op kan verkopen. Benieuwd naar deze...
Douchen zonder plastic: Product tips

Geschreven door Celine

30 juli 2021

Ik begin het steeds belangrijker te vinden om zo min mogelijk plastic te gebruiken in mijn leven. Wij gebruiken met zijn allen hartstikke veel plastic en dan ook onder de douche. Ik gebruikte al een lange tijd shampoo bars en zeepjes om mijn lichaam te wassen, maar sinds kort ben ik ook overgestapt op een conditioner bar en een bar voor mijn gezicht. Benieuwd naar de producten die ik gebruik en hoe je kan douchen zonder plastic? Lees dan deze blog.

Douchen zonder plastic

Plasticvrije shampoo bars

Douchen zonder plastic
Happy Soaps Shampoo Bars

Als eerste gebruik ik al een hele lange tijd shampoo bars. Deze zijn hartstikke fijn in gebruik, kan je makkelijk opbergen en zijn ook nog eens volledig plasticvrij. Ik gebruik vooral shampoo bars van de Nature box of Happy Soaps. Dit zijn allebei erg fijne merken die te koop zijn voor kleine prijsjes. Met één shampoo bar bespaar je ongeveer 4 shampoo flessen en dat is natuurlijk een hele boel.

Conditioner bars

Douchen zonder plastic

Sinds kort gebruik ik ook conditioner bars. Ik kon heel lang eigenlijk geen geschikte conditioner bar vinden, maar uiteindelijk heb ik er eentje gevonden van het merk Nature Box. Dit is een hele fijne conditioner bar die goed werkt tegen droog haar. Daarnaast ruikt de conditioner bar erg lekker en is hij natuurlijk plastic vrij.

Dove Beauty Bar voor gezicht

Voorheen gebruikte ik een gezicht reiniger in plastic fles. Ik vond altijd dat zeepjes mijn huid altijd veel droger maakten, maar dat is gelukkig nu niet meer het geval. Ik heb namelijk een zeepje gevonden van Dove, genaamd de Dove Beauty Bar. Deze werkt hartstikke fijn voor iemand met een droge huid en dat zorgt er natuurlijk ook meteen weer voor dat er één plastic fles minder wordt gebruikt.

Body wash

Douchen zonder plastic

Voor mijn lichaam gebruik ik eigenlijk veel verschillende zeepjes. Er zijn namelijk zoveel verschillende zeepjes op de markt, waardoor je heerlijk kan afwisselen. Momenteel is mijn favoriet een zeepje van de Hema, die echt heerlijk ruikt. Daarnaast gebruik ik ook regelmatig Marcel’s green soap en deze ruikt ook echt heerlijk.

In de winkels kan je steeds meer plasticvrije alternatieve vinden voor onder de douche. Ook zijn ze goed betaalbaar en kan je makkelijk je plastic flessen vervangen voor een plasticvrij alternatief. Een ander alternatief is uiteraard je eigen verzorgingsproducten maken!

Hoe gaat bij jou het douchen zonder plastic?

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

Duurzame mode

Duurzame blogs
Fast fashion: Wat is het en hoe kan je veranderen?

Fast fashion: Wat is het en hoe kan je veranderen?

Fast fashion is een term wat steeds meer gebruikt wordt in de fashion wereld. Wil je weten wat het is en hoe jij je eigen fashion gedrag kan veranderen? Lees dan deze blog. Fast fashion verwijst naar een bedrijfsmodel van bedrijven die snel inspelen op nieuwe fashion...

Duurzame mode: Alles wat je moet weten

Duurzame mode: Alles wat je moet weten

De fashion-industrie is verantwoordelijk voor ongeveer tien procent van de totale CO2-uitstoot en dat is natuurlijk heel veel. Het is meer dan de uitstoot van de internationale luchtvaart en het transport over zee bij elkaar. Als je daarbij ook nog eens kijkt naar...

Meer blogs

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plasticvrij schoonmaken: Tips en tricks

Plastic flessen voor zeep gebruik je regelmatig en dan hebben we het nog niet gehad over de plastic flesjes om je handen schoon te maken. Ik was al erg lang op zoek naar een goed alternatief, totdat ik Savvy tegenkwam. Wil jij ook plasticvrij...

Fast fashion: Wat is het en hoe kan je veranderen?

Fast fashion: Wat is het en hoe kan je veranderen?

Fast fashion is een term wat steeds meer gebruikt wordt in de fashion wereld. Wil je weten wat het is en hoe jij je eigen fashion gedrag kan veranderen? Lees dan deze blog. Fast fashion verwijst naar een bedrijfsmodel van bedrijven die snel...

Duurzame mode: Alles wat je moet weten

Duurzame mode: Alles wat je moet weten

De fashion-industrie is verantwoordelijk voor ongeveer tien procent van de totale CO2-uitstoot en dat is natuurlijk heel veel. Het is meer dan de uitstoot van de internationale luchtvaart en het transport over zee bij elkaar. Als je daarbij ook nog...

0 reacties

Een reactie versturen

You have to agree to the comment policy.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.