Follow:
Personal

De gedachtegang van een terrorist

Afgelopen maandag zijn er weer verschrikkelijke dingen gebeurt. De aanslagen in Berlijn, maar ook in Zurich en Turkije. Allemaal verschrikkelijke gebeurtenissen en ik vraag me eigenlijk af, waarom? Wat zou er in het hoofd van een terrorist omgaan, waarom zou hij onschuldige mensen laten sterven?

Een bepaalde groep?

We kunnen het er denk ik allemaal over eens zijn dat een terrorist niet van een bepaald geloof, een bepaalde doelgroep of van een bepaald land komt. Met de aanslagen van Berlijn hebben we gezien dat het ook geen vluchteling hoeft te zijn. We kunnen geen bepaalde groep of groepering als het ware ‘de schuld geven’, dat kan gewoon niet. Het kan net zo goed iemand zijn die al zijn hele leven in Nederland woont. Het kan net zo goed jij of ik zijn. Op Twitter zag ik veel mensen die zeiden dat het een vluchteling moet zijn of iemand met een ander geloof. Waarom zou dit het geval moeten zijn? Het nieuws zegt elke keer ook andere dingen en ik weet eigenlijk niet meer wat ik kan geloven. Zo werd er eerst op Twitter verspreid dat het een Pool moet zijn en natuurlijk was dit niet het geval. Daarna werd gezegd dat het een vluchteling is uit Afghanistan of Pakistan, maar dit was ook niet het geval. Ze zeggen nu weer dat het iemand is uit Tunesië, maar moet dit wel het geval zijn? Ik denk eerlijk gezegd dat we niemand meer kunnen en moeten geloven als het gaat om dit soort dingen.

De gedachtegang van een terrorist

De media

Ik zeg niet dat de media verkeerd is, integendeel zelfs, de media heeft meestal gelijk hoor, maar ze gaan gewoon met de stroom geruchten mee. Eerst hebben ze het fout en dat begint eigenlijk iedereen te geloven. Na een tijd hebben ze het natuurlijk eindelijk goed, maar dan beginnen mensen juist te twijfelen aan de media.

De gedachtegang

Ik vraag me ook vaak af wat er in de gedachten van een terrorist om gaat. Is dit gewoon uit pure wraak, omdat wij het beter hebben dan deze persoon? Of is het juist om een hele andere reden. We hebben bij IS gezien dat er juist iemand is die mensen aanspoort om deze aanslagen te plegen. Waarom zou iemand deze leider volgen? Waarom zou iemand een aanslag plegen? Om deze onschuldige mensen aan te vallen en te vermoorden? Waarom? Waarom zou je onschuldige mensen van hun leven beroven? Waarom zou je families uit elkaar laten drijven? Waarom zou je zoveel mensen pijn doen? Natuurlijk veel te veel vragen en daar krijgen we waarschijnlijk nooit antwoord op. Er zijn natuurlijk heel veel meningen en gedachten hierover, maar hoe kunnen we weten dat dit echt zo is? Om dit echt te weten, moeten we in de gedachten van een terrorist kruipen en helaas is dat onmogelijk.

Hoe denk jij hierover?

signature

Follow me on: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Related:

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Chrisje

  Zoals mijn Marokkaanse kinesist het uitstekend verwoord: ‘extreem geloof vind ik angstwekkend… eender welk geloof’

  24 december 2016 at 12:26
 • Reply Sylvie

  Waarom? Simpel voorbeeld van wat propaganda, invloed om je heen en het internet oftewel indoctrinatie. Bovendien zijn er jarenlang terroristen, wat dacht je dat er al jaren lang in afrika gebeurd? Of lang geleden in Ierland met The Troubles.

  Terroristen zulen er blijven. Misschien niet van Is maar dan wel voor een ander geloof of in andere vorm.

  24 december 2016 at 14:27
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Goedkope chokers van Aliexpress

  Vandaag wil ik weer een geweldige budget blog met jullie delen. Ik heb deze prachtige chokers voor maar 20 cent...

  Sluiten