Hoe laat je een doffe huid weer meer stralen?

Heb je last van een doffe huid? Wisseling van de seizoenen, een drukke periode of veranderingen in je leven: er kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen. Het is natuurlijk vervelend en je wilt er zo snel mogelijk weer vanaf. De juiste huidverzorging...

Etherische oliën van Jiva Organic: Review

Ik ben gek op etherische oliën. Ze ruiken heerlijk en je kan ze ook in verschillende producten stoppen. Zo gebruik ik graag etherische oliën in mijn zelfgemaakte deo, om die zo een lekker geurtje te geven. Dit keer review ik dan ook de etherische oliën van Jiva...

Vakantiepark in de natuur: Recreatiepark de Leistert

Limburg heeft prachtige natuur en je kan daar dus ook prachtig verblijven. Ik ben zelf gek op de natuur en ga graag dagjes weg naar een vakantiepark in de natuur. Er zijn namelijk maar liefst drie verschillende nationale parken in Limburg en het is een provincie waar...
De gedachtegang van een terrorist
4 Comments

Written by Celine

23 december 2016

Afgelopen maandag zijn er weer verschrikkelijke dingen gebeurt. De aanslagen in Berlijn, maar ook in Zurich en Turkije. Allemaal verschrikkelijke gebeurtenissen en ik vraag me eigenlijk af, waarom? Wat zou er in het hoofd van een terrorist omgaan, waarom zou hij onschuldige mensen laten sterven?

Een bepaalde groep?

We kunnen het er denk ik allemaal over eens zijn dat een terrorist niet van een bepaald geloof, een bepaalde doelgroep of van een bepaald land komt. Met de aanslagen van Berlijn hebben we gezien dat het ook geen vluchteling hoeft te zijn. We kunnen geen bepaalde groep of groepering als het ware ‘de schuld geven’, dat kan gewoon niet. Het kan net zo goed iemand zijn die al zijn hele leven in Nederland woont. Het kan net zo goed jij of ik zijn. Op Twitter zag ik veel mensen die zeiden dat het een vluchteling moet zijn of iemand met een ander geloof. Waarom zou dit het geval moeten zijn? Het nieuws zegt elke keer ook andere dingen en ik weet eigenlijk niet meer wat ik kan geloven. Zo werd er eerst op Twitter verspreid dat het een Pool moet zijn en natuurlijk was dit niet het geval. Daarna werd gezegd dat het een vluchteling is uit Afghanistan of Pakistan, maar dit was ook niet het geval. Ze zeggen nu weer dat het iemand is uit Tunesië, maar moet dit wel het geval zijn? Ik denk eerlijk gezegd dat we niemand meer kunnen en moeten geloven als het gaat om dit soort dingen.

De gedachtegang van een terrorist

De media

Ik zeg niet dat de media verkeerd is, integendeel zelfs, de media heeft meestal gelijk hoor, maar ze gaan gewoon met de stroom geruchten mee. Eerst hebben ze het fout en dat begint eigenlijk iedereen te geloven. Na een tijd hebben ze het natuurlijk eindelijk goed, maar dan beginnen mensen juist te twijfelen aan de media.

De gedachtegang

Ik vraag me ook vaak af wat er in de gedachten van een terrorist om gaat. Is dit gewoon uit pure wraak, omdat wij het beter hebben dan deze persoon? Of is het juist om een hele andere reden. We hebben bij IS gezien dat er juist iemand is die mensen aanspoort om deze aanslagen te plegen. Waarom zou iemand deze leider volgen? Waarom zou iemand een aanslag plegen? Om deze onschuldige mensen aan te vallen en te vermoorden? Waarom? Waarom zou je onschuldige mensen van hun leven beroven? Waarom zou je families uit elkaar laten drijven? Waarom zou je zoveel mensen pijn doen? Natuurlijk veel te veel vragen en daar krijgen we waarschijnlijk nooit antwoord op. Er zijn natuurlijk heel veel meningen en gedachten hierover, maar hoe kunnen we weten dat dit echt zo is? Om dit echt te weten, moeten we in de gedachten van een terrorist kruipen en helaas is dat onmogelijk.

Hoe denk jij hierover?

signature

Follow me on: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. Sharing my beauty and fashion tips was always something I loved to do. Go to my about me page to get to know me.

Nice discounts

Popular blogs

De leukste truien trends voor herfst 2022

De leukste truien trends voor herfst 2022

Het begint langzaamaan al wat koeler te worden en dat betekent dat het weer tijd is voor leuke truien. Ik draag truien eigenlijk de hele herfst en winter door. Leuk voor over een jurkje, maar ook voor boven een broek. Benieuwd naar de leukste truien trends voor herfst...

Populaire trouwjurk merken voor 2022: Dit zijn de nieuwste trends

We zijn nu ruim op de helft van 2022 en het trouwjurken seizoen is goed aan te gang. Ondertussen kunnen we dan ook zien wat de populaire trouwjurk merken voor 2022 zijn. Brides to be, ga er daarom maar eens goed voor zitten, want dit is het artikel waar je op hebt...

More blogs

Twee blogs bezitten | Wat?

Twee blogs bezitten | Wat?

Ik zat er al een hele lange tijd over na te denken om The Beautyboulevard te splitsen. Dit klinkt allemaal wat dramatischer dan het is, maar toch gaan er wel een hoop dingen veranderen. Binnenkort ga ik dus twee blogs bezitten. Maar hoe ga ik dat...

Communication Information Studies | Hoe en wat

Communication Information Studies | Hoe en wat

Even weer een persoonlijke update vanuit mijn kant. Ik ben namelijk alweer twee weken bezig met mijn nieuwe studie! Momenteel, studeer ik Communication Information Studies aan de VU. Een studie die echt volledig bij mij past en waar ik hopelijk...

Communicatie Informatiewetenschappen Ervaring

Communicatie Informatiewetenschappen Ervaring

Afgelopen week heb ik te horen gekregen dat ik geslaagd ben en dat betekent dat ik volgend jaar mag gaan studeren aan een universiteit. Ik ga Communicatie Informatiewetenschappen studeren aan de Vrije Universiteit. Ik sta natuurlijk al een tijdje...

4 Reacties

 1. Chrisje

  Zoals mijn Marokkaanse kinesist het uitstekend verwoord: ‘extreem geloof vind ik angstwekkend… eender welk geloof’

  Antwoord
 2. Sylvie

  Waarom? Simpel voorbeeld van wat propaganda, invloed om je heen en het internet oftewel indoctrinatie. Bovendien zijn er jarenlang terroristen, wat dacht je dat er al jaren lang in afrika gebeurd? Of lang geleden in Ierland met The Troubles.

  Terroristen zulen er blijven. Misschien niet van Is maar dan wel voor een ander geloof of in andere vorm.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.