Follow:
Beauty Huidverzorging TB

De beste tip voor een droge h

Ik heb vaak last van een droge huid. Ook al is het winter of zomer, de droge huid gaat echt niet weg. Het is dus erg lastig om make-up te dragen, want door foundation of bijvoorbeeld een cc-cream zie je alle droge huid. Dit is natuurlijk moeilijk om te camoufleren, maar ik heb nu de perfecte oplossing gevonden.

egg

Ik schreef afgelopen maandag over een primer van de Action. Deze primer helpt al een hoop tegen mijn droge huid, maar ik heb eigenlijk echt de perfecte tip. Een aantal weken geleden schreef ik over een make-up spons (en hoe nutteloos ik hem vond), maar nu weet ik eindelijk hoe ik deze spons juist moet gebruiken voor mijn huid.

Dit trucje is eigenlijk heel simpel en sommige kennen deze tip al. Het is de bedoeling dat je de make-up spons nat maakt en hem dan vervolgens uit knijpt. Vervolgens doe je een beetje foundation of cc/bb cream op de spons en ‘ dep’ je de spons op de huid. Het duurt misschien een stukje langer, dan dat je het met een make-up borstel doet, maar in mijn geval voelt mijn huid veel frisser en soepeler aan. Dit is eigenlijk zo’n fijn gevoel, in plaats van de harde en ruwe huid die ik normaal heb. Het fijne aan deze ‘truc’ is dat ik nauwelijks meer dag of nacht creme hoef te gebruiken. Nooit meer vet haar of nooit meer een vies plakkerig gezicht.

Ik vroeg me toch af hoe deze ‘ truc’ nou eigenlijk werkt. Ik had gedacht dat na het nat maken van de spons en het deppen van de foundation op mijn huid, dat mijn huid nog steeds droog zou aanvoelen. Ik voel de hele dag en frisse en soepele huid en na het gebruik van een make-up remover, voelt mijn huid nog steeds soepeltjes aan. Ik heb misschien nog een paar droge stukjes huid op mijn gezicht zitten, maar het is zeker een groot verschil.

Door deze methode behoud je het vochtbalans van jouw huid beter en dit heeft dus een grote invloed op je huid. Hierdoor heb je geen rare droge huid tussen de make-up zitten en ziet je make-up er dus prachtig uit.

img_3538.jpg

De spons neemt wel een groot deel van de foundation in zich op. Dit is wel een groot nadeel, want foundation of een ander soort geichtsproduct is nou niet echt het goedkoopste beauty-product. Als je de spons nat maakt, dan neemt hij wel minder product in zich op, maar nog steeds meer dan bijvoorbeeld een kwast. Dit is dan een keuze die je moet maken, maar ik kies zeker voor deze methode. Ik koop liever een extra flesje foundation, dan dat ik met een droge huid miet rondlopen.
signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Astrid

  Wat fijn dat dit zo goed werkt. Ik moet het ook echt eens proberen…

  10 augustus 2016 at 21:27
  • Reply Celine

   Zeker het proberen waard! Ik hoor graag nog van je.x

   10 augustus 2016 at 22:30

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Review | Max & More Pri

  Een aantal weken geleden ging ik naar de Action om nog een aantal spulletjes uit te kiezen om te reviewen....

  Sluiten