Hoe laat je een doffe huid weer meer stralen?

Heb je last van een doffe huid? Wisseling van de seizoenen, een drukke periode of veranderingen in je leven: er kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen. Het is natuurlijk vervelend en je wilt er zo snel mogelijk weer vanaf. De juiste huidverzorging...

Etherische oliën van Jiva Organic: Review

Ik ben gek op etherische oliën. Ze ruiken heerlijk en je kan ze ook in verschillende producten stoppen. Zo gebruik ik graag etherische oliën in mijn zelfgemaakte deo, om die zo een lekker geurtje te geven. Dit keer review ik dan ook de etherische oliën van Jiva...

Vakantiepark in de natuur: Recreatiepark de Leistert

Limburg heeft prachtige natuur en je kan daar dus ook prachtig verblijven. Ik ben zelf gek op de natuur en ga graag dagjes weg naar een vakantiepark in de natuur. Er zijn namelijk maar liefst drie verschillende nationale parken in Limburg en het is een provincie waar...
De beste tip voor een droge h
2 Comments

Written by Celine

10 augustus 2016

Ik heb vaak last van een droge huid. Ook al is het winter of zomer, de droge huid gaat echt niet weg. Het is dus erg lastig om make-up te dragen, want door foundation of bijvoorbeeld een cc-cream zie je alle droge huid. Dit is natuurlijk moeilijk om te camoufleren, maar ik heb nu de perfecte oplossing gevonden.

egg

Ik schreef afgelopen maandag over een primer van de Action. Deze primer helpt al een hoop tegen mijn droge huid, maar ik heb eigenlijk echt de perfecte tip. Een aantal weken geleden schreef ik over een make-up spons (en hoe nutteloos ik hem vond), maar nu weet ik eindelijk hoe ik deze spons juist moet gebruiken voor mijn huid.

Dit trucje is eigenlijk heel simpel en sommige kennen deze tip al. Het is de bedoeling dat je de make-up spons nat maakt en hem dan vervolgens uit knijpt. Vervolgens doe je een beetje foundation of cc/bb cream op de spons en ‘ dep’ je de spons op de huid. Het duurt misschien een stukje langer, dan dat je het met een make-up borstel doet, maar in mijn geval voelt mijn huid veel frisser en soepeler aan. Dit is eigenlijk zo’n fijn gevoel, in plaats van de harde en ruwe huid die ik normaal heb. Het fijne aan deze ’truc’ is dat ik nauwelijks meer dag of nacht creme hoef te gebruiken. Nooit meer vet haar of nooit meer een vies plakkerig gezicht.

Ik vroeg me toch af hoe deze ‘ truc’ nou eigenlijk werkt. Ik had gedacht dat na het nat maken van de spons en het deppen van de foundation op mijn huid, dat mijn huid nog steeds droog zou aanvoelen. Ik voel de hele dag en frisse en soepele huid en na het gebruik van een make-up remover, voelt mijn huid nog steeds soepeltjes aan. Ik heb misschien nog een paar droge stukjes huid op mijn gezicht zitten, maar het is zeker een groot verschil.

Door deze methode behoud je het vochtbalans van jouw huid beter en dit heeft dus een grote invloed op je huid. Hierdoor heb je geen rare droge huid tussen de make-up zitten en ziet je make-up er dus prachtig uit.

img_3538.jpg

De spons neemt wel een groot deel van de foundation in zich op. Dit is wel een groot nadeel, want foundation of een ander soort geichtsproduct is nou niet echt het goedkoopste beauty-product. Als je de spons nat maakt, dan neemt hij wel minder product in zich op, maar nog steeds meer dan bijvoorbeeld een kwast. Dit is dan een keuze die je moet maken, maar ik kies zeker voor deze methode. Ik koop liever een extra flesje foundation, dan dat ik met een droge huid miet rondlopen.
signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. Sharing my beauty and fashion tips was always something I loved to do. Go to my about me page to get to know me.

Nice discounts

Popular blogs

De leukste truien trends voor herfst 2022

De leukste truien trends voor herfst 2022

Het begint langzaamaan al wat koeler te worden en dat betekent dat het weer tijd is voor leuke truien. Ik draag truien eigenlijk de hele herfst en winter door. Leuk voor over een jurkje, maar ook voor boven een broek. Benieuwd naar de leukste truien trends voor herfst...

Populaire trouwjurk merken voor 2022: Dit zijn de nieuwste trends

We zijn nu ruim op de helft van 2022 en het trouwjurken seizoen is goed aan te gang. Ondertussen kunnen we dan ook zien wat de populaire trouwjurk merken voor 2022 zijn. Brides to be, ga er daarom maar eens goed voor zitten, want dit is het artikel waar je op hebt...

More blogs

Wat kun je doen aan een droge huid?

Veel mensen hebben regelmatig last van een droge huid. Er hoeft niet altijd een directe oorzaak te zijn, want sommige mensen hebben nu eenmaal een drogere huid dan anderen. Toch kan een droge huid best vervelend zijn. Gelukkig zijn er verschillende...

Bescherm je huid met SPF gezichtscrèmes

Het is misschien wel de belangrijkste stap in een gezonde huidverzorgingsroutine: het smeren van een goede gezichtscrème. Of je dit nou ‘s ochtends of ‘s avonds doet, een goede gezichtscrème hydrateert en verzacht de huid gedurende de dag of nacht...

Hoe laat je een doffe huid weer meer stralen?

Hoe laat je een doffe huid weer meer stralen?

Heb je last van een doffe huid? Wisseling van de seizoenen, een drukke periode of veranderingen in je leven: er kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen. Het is natuurlijk vervelend en je wilt er zo snel mogelijk weer vanaf. De juiste...

2 Reacties

 1. Astrid

  Wat fijn dat dit zo goed werkt. Ik moet het ook echt eens proberen…

  Antwoord
  • Celine

   Zeker het proberen waard! Ik hoor graag nog van je.x

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.