Follow:
Beauty Huidverzorging TB

De achterliggende boodschap achter je puistjes

Door Anique – Iedereen heeft wel eens een puistje, de ene persoon heeft er meer dan de ander.. Ze zijn vooral heel vervelend, en we willen ze ook zo snel mogelijk weer kwijt. Maar wisten jullie al dat de plek van je puistje gerelateerd kunnen worden aan problemen in een ander deel van je lichaam?


Boven je wenkbrauwen: Spijsverteringsorganen; eet minder verwerkt voedsel, probeer het aandeel vet in je eten te minderen en drink meer water.

Tussen je wenkbrauwen: Lever; neem minder alcohol, vet eten en zuivel. Dit is de plek waar een voedselallergie zich als eerste toont. Sport, maar niet te zwaar, en slaap veel.

Op je slapen: Nieren; als je op je slapen puistjes krijgt moet je meer water drinken. Op deze plek puistjes krijgen, heeft namelijk te maken het dehydratie.

Op je neus: Hart; als je puistjes op je neus krijgt, heeft dit te maken met je hart. Laat je bloeddruk opmeten en let op je vitamine B (granen, groenten, fruit, vis, vlees, etc.). Neem minder pittig eten, neem minder vlees en ga wat vaker naar buiten voor meer frisse lucht. Vervang slechte vetten voor goede vetten, zoals omega 3 en omega 6. Kijk ook of je make-up niet over de datum is.

Naast je oren: Nieren; als je hier puistjes hebt, moet je ook meer drinken!

Op de wangen: Luchtwegen; Rook je? Heb je allergieën? Voor beide is dit jouw probleem zone. Als je niet rookt en ook geen allergieën hebt, is je lichaamstemperatuur verhoogd. Neem minder suiker en krijg voldoende frisse lucht binnen. Was regelmatig je kussensloop, ook hierdoor kun je puistjes krijgen!

Op je kin: Als je puistjes hebt op je kin, kan dat drie oorzaken hebben. Hormonen, stress of je darmen.
Als het hormonaal is, kun je er meestal niet zo veel aan doen, maar je kunt er altijd op letten dat je genoeg slaap krijgt, genoeg water drinkt, veel groentes eet en je huid goed schoon houdt.
Als je het met je darmen te maken heeft, moet je meer vezels eten. Vezels zitten in groente, fruit, aardappelen, brood, ontbijtgranen, peulvruchten en noten.

In je hals: Griep; om eerlijk te zijn heb ik nog nooit een puistje in mijn hals gehad, maar als je een puistje in je hals hebt, kan dat een indicatie zijn dat je lichaam hard aan vechten is tegen ziekteverwekkers. Neem genoeg rust en slaap veel!

*Dit artikel is later online gekomen doordat ik toetsweek heb! 

 

  Follow us on:

www.instagram.com/magicalfxllswww.twitter/com/beautyb_nlwww.instagram.com/aniquevdmeerhttps://www.bloglovin.com/blog/12800301www.instagram.com/beautyb_nl

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Winnaars giveaway free ad space.

Door Celine & Anique -Onze eerste giveaway is alweer voorbij en er zijn hier 2 gelukkig winnaars uitgekomen. Lees snel...

Sluiten